Bevallingsverhaal eerste kindje


Mijn Bevallingsverhaal.

27 december 2018 ik was 38 weken en 1 dag zwanger en toen begon het dan.

Donderdag 27 december om 20:00 besloot ik samen met mijn moeder dat het toch tijd werd om een gips afdruk te gaan maken van mijn buik. Dit pakketje had ik overigens die kerst gekregen. Nadat we een mooie afdruk hadden gemaakt van mijn bolle buikje zat ik natuurlijk van mijn schouders tot aan mijn tenen vol met opgedroogde gips drek. Dus besloot ik te gaan douche ( dit was rond de klok van 21:00 uur). Daar stond ik dan in de douche mezelf schoon te spoelen toen ik kleine beetjes van mijn slijmprop verloor en de eerste krampen begon te voelen. Nadat ik nog even rustig had verder gedoucht stapte ik uit de douche en zei tegen mijn moeder, ik denk dat het begonnen is. Ik heb vervolgens tot 22:30 lichte voor weeën gehad waarna ik 's nachts nog lekker geslapen heb en nergens last meer van had.

De volgende ochtend ( 28-12-2018 ) begonnen de voor weeën pas weer rond de klok van 10:00. Mijn moeder heeft toen op mijn aandringen om 14:30 de verloskundige gebeld en gevraagd of ze langs wouden komen. Mijn weeën waren nog steeds heel erg onregelmatig en totaal niet pijnlijk dus zei de verloskundige ik kom over een uurtje om te kijken of je al ontsluiting hebt. Ze kwam rond een uur of 16:00 en had toen 1/2 cm ontsluiting. Op dat moment vertelde ze me dat haar schift om 17:00 stopte en een collega van haar het over zou nemen, en ja hoor ik kreeg net een vk die ik nog niet had ontmoet.... hmmm net t gene wat ik niet wou. Om 17:00 kwam de verloskundige die ik nog niet had ontmoet en die mij zou helpen mijn dochter veilig op deze wereld te brengen. Ze stelde zich netjes voor en ging daarna voelen hoever ik qua ontsluiting was en ja hoor ik had al 3/4 cm ontsluiting. Op dat moment vertelde ze mij dat ze mijn vliezen ging breken. Wat er toen door mijn hoofd ging was serieus SHIT IS GETTING REAL OMG. Net voordat ze mijn vliezen ging breken legde ze mij uit dat we na ongeveer 1 tot 1,5 uur nadat de vliezen gebroken waren naar het ziekenhuis zouden gaan want ze rekenen 1 uur per cm ontsluiting.

Toen was het moment daar om 17:15 uur werden mijn vliezen kunstmatig gebroken, maar in plaats van 1cm per uur ging het bij mij van lichte weeën naar direct extreme weeën en zat er geen 2/3 min meer tussen maar 30 sec en duurde ze 1 min lang. Ik heb toen samen met de verloskundige besloten om direct naar het ziekenhuis te gaan omdat mijn weeën direct zo sterk werden en snel achter elkaar kwamen, dat het beter was om meteen te gaan voordat ik niet meer kon lopen want ja jongens ik moest nog met de trap naar beneden en in de auto naar het ziekenhuis ( wat gelukkig maar 5 min rijden was maar wat een hel van een rit zeg). We waren in het ziekenhuis om 17:45 en zonder pijnstilling en zonder te schreeuwen is ons dochtertje op 28-12-2018 om 18:53 geboren. Ze woog 3005 gram en was 48,5 cm groot.

Wat een reis ( die totaal maar 4 uur heeft geduurd )was het om jou in mijn armen te krijgen is alle pijn waard geweest kleine prinses. Nu ben je alweer bijna 1 jaar oud. We love u little prinses.

#zwanger#newmom#baby#bevalling