Mijn depressie: Hoe het nu met me gaat

Mijn depressie: Hoe het nu met me gaat


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Eerst en vooral wil ik alle lieve Yoorsianen bedanken die me steunberichtjes gestuurd hebben, zowel privé als in een reactie op mijn vorige blogpost. Die steun doet me goed, echt waar.

 

Zelfzorg 101

Ik verwaarloos(de) mezelf heel zwaar, de afgelopen tijd. Daarom heb ik dankzij zowel jullie tips en inbreng en die van een Facebookgroep een zelfzorgpagina opgesteld in mijn Bullet Journal. Die ziet er zo uit:

 
 
 

Hij is in het Engels, omdat ik mijzelf vaak beter uitdruk in het Engels (raar maar waar), en omdat heel veel pagina's in mijn Bullet Journal in het Engels zijn. Gemarkeerd bovenaan staat het telefoonnummer van de zelfmoordlijn in België. Als het écht niet meer met me gaat, heb ik dat telefoonnummer om naar te bellen. De vrijwilligers aan de andere kant van de lijn zijn geweldige mensen. Ja, ik heb al vaker naar hen gebeld. Zij zijn deels de reden dat ik tot op vandaag nog aan het vechten ben om te genezen van mijn depressie.

 
 

Daaronder staan een aantal zaken opgelijst die ik dagelijk zou kunnen doen. "Moeten" is een veel te zwaarbeladen woord voor mij. Dat werkt niet, en als het me dan op een bepaalde dag niet lukt om mezelf te douchen, voel ik me niet schuldig. Of toch niet ZO schuldig. Ik heb ook een oplijsting gemaakt van zaken waar ik mezelf instant beter door voel, zoals een feelgood film kijken, of knutselen. Die dingen kan ik ook doen. Als ze zo opgeschreven staan, zijn het echt visuele herinneringen aan het feit dat ik dat KAN doen, dat dat ook een optie is. 

 

Sinds ik deze pagina aangemaakt heb in mijn Bullet Journal, merk ik dat ik beter voor mezelf zorg. Ik ga vaker onder de douche, ik drink voldoende, ik kom daadwerkelijk mijn bed uit, ... Het helpt dus wel. Kleine stapjes, maar dat zijn ook stapjes.

 

Hulp van professionals

Heel lang heb ik gedacht dat hulp vragen voor zwakkelingen was, maar dat is ook verleden tijd. Ik heb contact opgenomen met het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn), en morgen heb ik mijn eerste intakegesprek bij hen, als aanloop naar psychologische hulp. Ik ben ook terug begonnen met het dagelijks nemen van mijn antidepressiva. Ik heb een wekkertje op mijn gsm staan zodat ik die pillen niet vergeet. Ook neem ik multivitaminen in nu. Het kan niet anders of ik heb een zwaar vitaminentekort van altijd binnen te zitten.

 

In elk geval, ik ben er nog niet, maar ik ben al een beetje verder dan toen ik mijn vorige blogpost schreef, en ik vind dat ik daar best trots op mag zijn.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Stapje voor stapje, veel sterkte!
| 21:16 |
Je mag zeker trots zijn op jezelf. En elke stap vooruit is een stap vooruit, maakt niet uit hoe groot die stap is.
| 12:11 |
Je bent onwijs goed bezig!! TOPPER..
Even door vechten jij komt er wel!
| 17:07 |
Ik doe mijn best :) Dank je voor je lieve reactie!
| 16:01 |
fijn te horen dat je initiatief neemt om verder te geraken, veel succes nog
| 11:56 |
Dank je
| 16:24 |
Heel leuk dat lijstje. Je komt er wel
| 23:17 |
Dank je :)
Ik doe in ieder geval mijn best.
| 10:09 |
Wat fijn dat je kleine stapjes zet in die richting om hier uit te komen. Je mag zeker trots zijn op jezelf. Ik hoop dat je de juiste hulp krijgt om je hier bovenop te helpen. Ik vind je heel dapper en sterk dat je dit bespreekbaar maakt. Keep up the good work!
| 22:28 |
Dank je. Ik vertrek binnen een kwartiertje naar mijn intake voor professionele hulp dus ik hoop dat ik inderdaad deftige begeleiding ga krijgen. Ik weet dat ik het nodig heb, alleen kan ik dit immers niet.
Depressie zou bespreekbaar moeten zijn, veel meer dan wat nu al het geval is. Er zijn nog veel te veel mensen die denken dat men "gewoon een beetje sip" is, terwijl het zoveel meer is dan dat.
Voor mij is het uitschrijven van deze posts ook een klein beetje "verwerken", denk ik. Het doet me in elk geval goed dit uit te schrijven.
| 10:09 |
Ja er zijn helaas nog teveel onderwerpen waar een taboe op rust. Ik probeer ze zoveel mogelijk te doorbreken. Alles moet gewoon bespreekbaar kunnen zijn. Ik wens je veel sterkte!
| 12:26 |
Ben ik het helemaal mee eens :) Dank je!
| 16:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen