Stampix: gratis foto's laten afdrukken


Ik leerde Stampix kennen via onderstaand blog van _PetitCorbeau_. Ik besloot het ook eens te proberen en aangezien ik vandaag mijn foto's mocht ontvangen, post ik meteen een artikel.

Recensie: Stampix

Lees hier _PetitCorbeau_ haar recensie over Stampix

Ook Sarientje blogde al eerder in het kort over Stampix:

Mijn favoriete apps van het moment

Sarientje's favoriete apps van het moment

Gratis foto's afdrukken

Eerst vond ik het een beetje louche klinken. Met de Stampix app kan je via je smartphone gratis je foto's laten afdrukken én verzenden. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn, niet? 

Mijn moeder heeft me echter opgevoed met de leute "Niet geschoten is altijd mis". Met dit in mijn achterhoofd, installeerde ik de app en maakte een account aan. Bij je aanmelding krijg je al meteen een gratis printcode. Deze geeft je recht op 5 gratis geprinte foto's. Na het invoeren van je adresgegevens, kan het echte werk beginnen.

Via de app selecteer je dan de vijf foto's uit je galerij die je wil laten afdrukken. Heel makkelijk en het wordt goed uitgelegd. Je bevestigt de foto's en klaar is Kees! Je foto's worden afgedrukt en per post naar je opgestuurd. Je krijgt geen vraag naar creditcardgegevens, niets. Volledig gratis dus.

En dan heb je post...

Vanmorgen  vond mijn vriend dit pakketje in de brievenbus. Enkele postkaarten, of zo leek het wel, verpakt in een plastieken hoesje, meer niet. Op zich laat de verpakking van de Stampix foto's wat te wensen over, maar voor iets dat je gratis krijgt, kan je geen al te kwalitatieve verpakking verwachten, lijkt mij. 

De foto's werden trouwens besteld op 21 maart. Het duurde dus 10 dagen voor ik de foto's had.

De foto's werden afgedrukt op postkaartformaat en -dikte. Je moet je niet verwachten aan fotopapier, dus. De foto's van Stampix hebben een mooie glans en zijn afgedrukt met de kwaliteit van je smartphone. Als je dus een heel slechte camera hebt op je telefoon, moet je niet verwachten dat je foto's in ultra-HD krijgt.

Reclame

Al snel wordt duidelijk hoe het komt dat via Stampix de foto's gratis kunnen worden geprint en verzonden. Op de achterkant van je foto's staat namelijk reclame. 

Persoonlijk stoort mij dit niet. De foto's komen alsnog in een fotoalbum, dus de achterkant zie je niet.

Op de achterkant van de foto's staat ook telkens een QR-code. Als je met de Stampix-app die code's inscant, kom je ofwel terecht bij de Facebookpagina van de desbetreffende reclame, ofwel krijg je weer een printcode waarmee je weer 5 foto's kan laten afdrukken. Bij elke 5 foto's die je laat afdrukken, zit sowieso één printcode. Leuk vind ik dat!

Mijn oordeel

Uiteindelijk ben ik tevreden over Stampix. Ik ga het zeker nog vaker gebruiken, zodat ik langzaam maar zeker een mooi fotoalbum kan samenstellen. Mijn vriend vind het ook wel een leuk idee dus ik zie hem dat binnenkort ook nog doen.

Ga jij Stampix gebruiken, of deed je dat al? Wat vond je ervan?


Wil jij ook geld verdienen met bloggen? Meld je dan zeker aan bij Yoors. De fijne Yoorsianen verwelkomen je met open armen!