Wikken en wegen


De afgelopen dagen zijn weer lekker druk geweest. Er werden leuke dingen gedaan, maar er werden ook moeilijke knopen doorgehakt. Hieronder een samenvatting.

Tijgertongen

Nouja, het hadden kattentongen moeten worden, je kent ze wel, toch? Lekker bij de koffie! Dus ik besloot er zelf te maken. Receptje opgezocht op internet, alles mooi klaar gelegd om het beslag te maken, en ik begon eraan. Allemaal mooie kwakjes op de bakplaat gelegd, en enkele minuten later komt dit uit de oven. 
"Hah!" lachte mijn vader. "Dat zijn breedsmoelkattentongen!" 

Niet mooi, wél lekker!

Een kleurtje erop

Afgelopen weekend was ik met mijn moeder de stad in gegaan, zoals je in dit blogbericht kan lezen, en ik kocht nagellak. Voor de eerste keer in mijn leven kocht ik die bij de HEMA. Normaal komen mijn lakjes van een online webwinkel omdat ik meestal merken koop die je in België amper tot niet vindt.Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door dit lakje. Eén laagje zorgde voor een volledige dekking. Niet mis!

Lezen in het zonnetje

Het is boekenweek, wat betekent dat je bij een aankoop van Nederlandstalige boeken een boekenweekgeschenk krijgt. Ook bij bol.com. 
Ik heb gekozen voor het boek "Sprakeloos" van Tom Lanoye, omdat de film nu in de bioscoop speelt en ik altijd eerst het boek wil lezen voor ik de film ga zien. Ik ben voorlopig 40 pagina's ver in het boek en ik vind het al geweldig.
Ik kocht ook "Werken met Asperger" van Rudy Simone, maar dan voor mijn vriend. Bij onze aankoop kregen we het boekenweekgeschenk "Makkelijk leven" van Herman Koch. Ik ben eens benieuwd. Het weer van de afgelopen dagen heeft me toegelaten in de tuin te lezen. Zalig gewoon!

Lager onderwijs, iets voor mij?

Eind volgende maand komen mijn neefjes van 6 en 9 bijna een volledige week hier logeren. Heerlijk vind ik dat! Het wordt verschrikkelijk druk, maar ook heel erg leuk. Voor mij dan toch.

Ik ben nu al bezig met het maken van "oefenboekjes" voor de jongens. Dat vinden ze geweldig, de oudste toch, alleszins. Hier links zie je twee oefeningen die ik maakte voor de jongste. Hij zit in het eerste leerjaar.

Hier rechts zie je oefeningen voor de oudste. Hij zit in het vierde leerjaar maar krijgt al oefeningen voor het vijfde leerjaar omdat hij zulke goeie punten heeft. 

Ik ben dan ook van plan om met hem al te beginnen met het oefenen van Frans. Dat gaat hij volgend schooljaar voor het eerst krijgen en ik wil hem al een klein stapje vooruit helpen.

Uiteraard heb ik ook ontspanning voorzien voor de jongens, maar zo vaak als mogelijk wel educatieve ontspanning. Ik ben van plan ze mee te nemen naar het speelkaartenmuseum. Dit vooral omdat mijn partner heel begaan is met goochelen en kaartentrucs en de jongens vinden dat ge-wel-dig. Daarom wil ik ze een beetje geschiedenis over de speelkaarten meegeven, bijvoorbeeld. Een film staat ook op het programma, enzovoort. 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik ben beginnen twijfelen over mijn gekozen -onbestaande- carrière. Ik ben administratief bediende van opleiding. Ik heb enkele jaren ervaring, en tóch geraak ik niet aan de bak. Al meer dan een jaar niet. Ik zit al jaren te twijfelen of ik niet beter leerkracht basisonderwijs was geworden. Het spreekt mij enorm aan en ik denk echt dat het iets voor mij zou zijn. Ik weet het gewoon. Zelfs mijn moeder zegt het. 

Daarom heb ik besloten me in te schrijven voor avondcursus lerarenopleiding. Binnenkort hier meer over.

April the giraffe

Animal Adventure Park heeft bevestigd dat April vaginale afscheiding heeft, en dat de geboorte van haar kalf dus ieder ogenblik kan gebeuren. Let wel: "ieder ogenblik" kan zowel "in de komende uren" als "in de komende dagen" betekenen. Ik zit alvast weer gekluisterd aan mijn scherm. Hier vind je alle links.

Zo, dat was het weer voor vandaag. Vanmiddag ga ik solliciteren als postbode, wish me luck!