Voor mij is iedereen welkom op Bonaire... behalve Matthew !


1,5 week geleden las ik op Facebook allerlei ongeruste berichten over een storm die richting Bonaire aan het komen was en ook in de nieuwsberichten las ik dat deze storm weleens een heftige orkaan kon worden ! Ik weet niet beter dat Bonaire hier normaal gesproken geen last van heeft, dan alleen een staartje hiervan wat gepaard kan gaan met harde wind & regenbuien. Ik wist wel dat in September - Oktober storm/orkaantijd is bij de Bovenwindse Eilanden en ook met name The States (Florida). Maar dit jaar was er ook een dreiging dat de Benedenwindse Eilanden ook getroffen zou kunnen worden....

We hadden gasten die dinsdag waren vertrokken en verbleven in Villa Caribbean Dream. Ik promoot Bonaire vaak met de slogan 365 dagen mooi weer op Bonaire. En dat is over het algemeen ook zo. Maar de natuur laat zich niet sturen. Het is een overmachtsituatie waar je weinig aan kunt doen. Het enige wat ik kon doen was contact maken met de gasten via Whatapp. Ze waren ongerust, want de mensen die op Bonaire wonen waren bang. Dat merkte ik ook op Facebook. Mijn Facebookvrienden posten regelmatig de weersverwachting en ander actueel nieuws. Zo hadden ze ( de kenners) de orkaan een naam gegeven nl. Matthew. Op zich wel een mooie naam en iedereen is voor mij welkom op het eiland, maar wat mij betreft mocht Matthew wegblijven en het mooie eiland gewoon passeren. En het liefst zo rustig mogelijk !

Er kwam een persconferentie met het laatste nieuws en allerlei adviezen wat je moest doen om je op het ergste voort te bereiden. Dat klonk toch heel erg serieus. Het enige wat ik kon doen op afstand was te zorgen om de losstaande spullen zoals terrasmeubelen in de tuin op te laten bergen in de garage en alle shutters van de villa"s te sluiten. Verder in contact te blijven met onze gasten en over en weer elkaar op de hoogte houden vh laatste nieuws.

Ik ben een avondmens /nacht-braker dus ook die avond was ik tot laat wakker. Om 03.00 ''s nachts dus 21.00 uur in Bonaire kreeg ik een app van onze gasten dat zij nog heerlijk buiten op de veranda zaten en dat het wel had geregend, maar verder niets om ongerust te zijn. De volgende ochtend om 10.00 uur, 04.00 uur Boneriaanse tijd weer een appje met het bericht dat het wel hard regende met onweer maar dat het al met al heel erg meeviel. Gelukkig Matthew was niet op het eiland geweest en heeft Bonaire rustig gepasseerd. Ik heb hun een fijne voortzetting van hun vakantie gewenst en met een gerust hart konden zij weer terug naar bed. Welterusten ! Pffff....

Afgelopen week was de zee onrustig rond Bonaire. De huizen aan de kust, het mooie koraal hebben hierdoor schade ondervonden. Dit is nog niets vergeleken op de Bahama's of Florida. Maar vooral op Haiti is het vreselijk. Je moet er toch niet aan denken....

Iedereen is voor mij welkom op Bonaire, maar Matthew mag wegblijven !!