Stem wijzer, reactie op blog


De blog die ik hieronder heb gelinkt is waar ik op wil reageren! Een oproep waar ik een tegengeluid aan wil bieden! 

Goed geschreven, toch ben ik wat voorzichtiger wat de stellingname betreft! Een heleboel punten die worden aangehaald zijn sterk, en sommige zijn inderdaad zorgelijk en slecht voor 'ons land'. Alleen wil ik niet zo ver gaan dat we moeten aansturen op een Nexit! (Om die term toch even te noemen😁) elke radicalisering kan gevaarlijk zijn, maar het lijkt mij ook redelijk radicaal om Nederland los te trekken van de NAVO en EU. Het is (te) machtig op veel punten, maar ik denk dat we als Nederland die kracht met anderen moeten bundelen. Zie de landen niet zo los van elkaar. We zijn Europa, als iedereen alleen de voordelen daar uit wil halen, en de punten waar je als rijke lui (rijk land, en niet alleen financieel en economisch) op moet inleveren aangrijpt om er dús maar uit te stappen, vind ik kortzichtige, nationalistische en egoïstische belangen.

 Ik wil jouw vriendje zijn als jij mij iets kan geven, maar als ik daar ook iets voor moet delen, dan wil ik het toch maar niet ... 

Wat vinden jullie?