Tsjechie - Janske Lasne - wandeling vanaf de top! Z

Tsjechie - Janske Lasne - wandeling vanaf de top!

Tsjechie

Wandelen bij Janske Lasne, er zijn genoeg mogelijkheden! In de winter het grootste ski-oord van #Tsjechie , in de zomer een wandelparadijs. Je moet wel even het toerisme trotseren, het is wel een druk stukje #reuzengebergte

Onderdeel van van het Boheems Paradijs en het oostelijk deel van het Reuzengebergte. 

Ik parkeerde bij Parkeerplaats 1, want daar kon ik terecht bij de toeristeninformatie. Daar vroeg ik naar een mooie, niet te lange wandeling die ik alleen kon wandelen, want papa was met de kids op het park gebleven! 

Ze adviseerde meteen de 'gele route' vanaf Volske Boudy, waar hotel Korsky centraal op de pistes ligt. "Want het uitzicht is daar zo prachtig" 


Tsjechie

Daar gaan we voor, dus ik neem de lift naar boven. Zie hier het uitzicht, haha, ik kon de kabine voor me niet eens zien zo mistig was het!

Boven aan gekomen ben ik eerst rond gaan lopen ,voordat ik de route opgepakt heb. Ik ben naar #CernaHora gelopen, de hoogste top in de omgeving (1299m). Daar staat de TV-toren van de omgeving, en helaas kon je daar niet bij komen om vanaf het hoogste punt de omgeving te bekijken. Ook ben ik nog naar Cerna Bouda gelopen, waar een heel aantal wandelingen begint, die me ook erg nieuwsgierig maakten! 

Maar nee, ik ga voor de gele route, omdat het uitzicht daar zo prachtig is ....


Tsjechie

Voordat ik de gele route opgepakt heb, ben ik nog even langs de ruine van het oude hostel gelopen. Erg uitnodigend voor een beetje Urban Exploring of #Urbex fotografie. Maar helemaal alleen zo'n vervallen gebouw in gaan, is toch wat te link. 

Het klaart wel al wat op, want toen ik eerder hier langs liep, lag het hostel helemaal in de mist!

Wat foto's gemaakt, en toen dacht ik het begin van de gele route gevonden te hebben! Enthousiast begon ik aan de tocht. 


Tsjechie

En hoewel het een heerlijk pad was, met (zo nu en dan) een mooi uitzicht op het dal, had ik al snel het gevoel dat het pad de verkeerde kant op afboog ... 

Uiteindelijk bleek ik een pad ingelopen te zijn, dat naar een paragliding schans liep! Daar was vandaag niets te doen natuurlijk, omdat het zo ontzettend mistig was! Wel was het een goed orientatiepunt om te zien waar ik nou eigenlijk liep! Ik ben het pad nog verder door gelopen naar het eindpunt. Een mooi punt om even pauze te houden, en om foto's te maken. Niet een punt om mijn route weer op te pakken, dus ben ik weer terug gelopen naar het startpunt, waar ik dan uiteindelijk de gele route ben begonnen! Haha, een voordeel van deze dwaling: De mist begon nu echt op te trekken, en ik kreeg mijn prachtige uitzicht! 


Tsjechie

Wat een prachtige route! de route van Volske Boudy richting Zrcadlovky! Een pittig pad met zo nu en dan grote rotsen waar je met stevige schoenen nog aardig moet opletten! 

Langs het pad heerlijke verse bosbessen in overvloed! En inderdaad, ik snap nu de aanbeveling met als grote plus " het prachtige uitzicht ". Ik voel me een pionier op de helling! Een enkele tegenligger heeft het gewaagd om de route naar boven te lopen! Daar heb ik veel respect voor, wat zal dat zwaar zijn!

Onderweg bedenk ik me nog dat mensen me voor gek zullen verklaren dat ik deze route helemaal alleen loop! Als er iets gebeurt is de kans groot dat er lange tijd niemand lang komt! Goed opletten dus!


Tsjechie

Dan, ergens halverwege het stijle stuk gaat het toch mis! Ik heb stevige wandelschoenen aan, maar toch glijd ik weg van een glibberige steen. Ik vang me op met mijn hand en denk meteen: "K.. vingers gebroken" Ik kijk naar mijn hand en zie mijn vingers langzaam weer terug bewegen in de goede stand ... Ik wiebel wat met mijn vingers en denk dat het toch wel mee valt! Pff, wat een mazzel dat het niet mijn enkel of mijn knie is die ik bezeer, ik moet nog ongeveer 6 km lopen! 

Onderweg mijn hand in de lus van mijn rugzak gehangen, en zo nu en dan even gekoeld in de beekjes, lekker fris! 

Op de kaart en de borden kijk ik toch naar een route waar ik wat eerder de drukte weer in duik, zodat ik weer mensen om me heen heb! 

Ik kom uit bij Hofmanovy Boudy, waar een geweldig boomkronenpad is! Voor kinderen een geweldige plek om te klimmen en te klauteren. Voor volwassenen trouwens ook! 

Ik loop terug naar de parkeerplaats waar mijn auto staat en daar eet ik nog op een terrasje een heerlijk Tsjechisch stoofpotje en drink ik een groot glas frisdrank! Dat had ik wel verdiend. 

Wat een prachtige dag!

#janskelasne #boomkronenpad #hoffmanovyboudy #Volskeboudy   #cernahora #reuzengebergte #wandelenintsjechie #vakantietsjechie #tsjechie #bohemen 

oh ja, een week later toen we weer thuis waren bleken twee vingers toch gebroken te zijn! Zorg ALTIJD dat je bereikbaar bent als je (alleen) gaat wandelen en zorg dat anderen ALTIJD weten waar je gaat lopen!         

Share
DM