Z
Schilderen op nummers voor kinderen | Carina Stappers

Schilderen op nummers voor kinderen

Mijn dochter (8 )heeft met kerst een 'schilderen op nummers' cadeau gekregen.  Toen ik zelf kind was, heb ik ook wel eens een 'schilderen op nummers' cadeau gekregen en waren mijn artistieke pogingen vrijwel altijd mislukt. Ik kan me nog herinneren dat de verf toen behoorlijk vies rook en dat er ook met verfverdunner gewerkt moest worden. Ik was dus niet al te enthousiast toen ik dit cadeau van mijn dochter zag. Maar... ik moet zeggen, het is tijd om mijn mening over 'schilderen op nummers'  bij te stellen. 


Alles wat je nodig hebt zit in de doos.

Ik heb wel een deksel van een hele grote opbergdoos als onderlegger gebruikt, zodat knoeien nu geen probleem zou zijn.  Met potje water erbij en een velletje keukenrol kun je de kwast makkelijk schoonmaken. 

De verf stink niet, het is acyrlverf dus nog redelijk eenvoudig schoon te maken. Mijn dochter is behoorlijk kritisch op haar eigen werk, dus ik was bang dat ze het al snel zat zou zijn. Het schilderen is toch best wel een pietluttig klusje, maar ze had al snel de smaak te pakken. Bij het eerste "foutje" ontstond er ook helemaal geen drama, want door het "foutje" werd haar schilderijtje pas echt een Origineel Eigen Werkje. 

Je kunt gemaakte 'foutjes' overigens heel simpel herstellen. De verf droogt echt heel snel, en eenmaal droog kun je er makkelijk met de juiste kleur overheen schilderen. 

Na een hele dag schilderen (natuurlijk met zo nu en dan een pauze) is dit het eindresultaat. Niet alleen een mooi schilderijtje maar vooral ook een hele trotse dochter, want ze is nu zelf ook een echte "van Gogh", zei ze zelf.


Mijn dochter heeft zich een hele dag prima vermaakt, en ik heb ervan genoten te zien hoe trots ze op haar eigen werk is. 

Groetjes, 

Carina 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Share
DM