Een week zonder water. afl.4


Ik zit al weer bijna 4 dagen zonder water. Echt problemen levert het nog niet op. De hoeveelheid was groeit maar er ligt nog genoeg in de kast. Gisteren kondigde ik aan dat ik mijn kledingkasten op zou gaan ruimen en dat heb ik dan ook braaf gedaan. Twee grote vuilniszakken staan klaar voor onze halfjaarlijkse kledingruilsamenkomst. Wat er over blijft gaat dan weer naar de kledinguitdeling van de kerk. Er zal nog wel het één en ander bij komen want er ligt een stapeltje dat ik eerst moet passen en daar is het me toch nog iets te koud voor in de slaapkamer.

De buurtsuper heeft goed ingespeeld op het probleem en een enorme voorraad flessenwater in de winkel staan. Het is ook de plaats waar de laatste nieuwtjes (en roddels) uitgewisseld worden. Daar hoorde ik dat een aantal mensen te horen heeft gekregen dat het niet één, maar twee weken gaat duren. Niet echt een optimistisch bericht.

Het water op zich is dus nog geen probleem maar wel de nu overal staande flessen en emmers. Ik ken de routes door mijn huis feilloos en wanneer ik er 's nachts uit ga doe ik zelden het licht aan. Dat kun je dus beter wel doen wanneer je overal emmers en flessen hebt staan. Eén stapje teveel naar links en jawel hoor; een 6-liter fles water (natuurlijk zonder dop) op zijn kant en ik bijna op mijn snuffert. Gelukkig was het in de badkamer en zit daar een afvoerputje. Maar het veroorzaakte wel een heleboel nachtelijke activiteit. Alle lichten aan. Dweil zoeken. Nieuw water voor het toilet halen. Met een druipende badmat het halve huis door. Hond van slag. Die dacht dat het ochtend was en zij nu haar eten wel zou krijgen. Wel gelijk mijn voeten gewassen, dus dat is dan wel een positief puntje.

Door al het gekledder met doekjes in plaats van handen wassen merk ik dat mijn nagels heel smerig worden. Dat zag ik natuurlijk pas toen ik in de winkel moest betalen. Heb ze dus weer heel snel in mijn zakken gestoken.

Morgen een nieuwe uitdaging. Ik krijg bezoek, twee volwassenen en twee kleine kinderen. Ze hebben er al een flinke reis op zitten en dat betekent meestal allemaal direct bij aankomst naar het kleinste kamertje. Ditmaal dus met uitgebreide instructie. Die was er normaal ook al in verkorte versie want hier moet het gebruikte papier in een emmertje naast het toilet. In de eerste plaats omdat de boel al heel snel verstopt raakt en we een gierput hebben in plaats van riool. Maar nu dus ook omdat het doorspoelen liters extra water gaat kosten.

In verband met het bezoek dus vandaag het huis maar een beetje aan kant maken. De ramen moeten ook hoognodig een beurt. Naast met stof zijn ze versierd met een paar afdrukken van duivenlijven. Sinds ik mijn nieuwe dak heb vliegen de duiven, ondanks stickers, regelmatig tegen de ramen aan. Tot nu toe hebben ze het altijd ongedeerd overleefd maar wel een vettige witte afdruk op de ramen achtergelaten. Normaal gaat de tuinslang er op maar nu wordt het dus ouderwets zemen met een half emmertje water.

Voor aanvulling in de regenput moeten we volgens de weersvoorspellingen tot dinsdag geduld hebben. Zondag naar het zwembad wordt steeds aanlokkelijker.

#water #watertekort #