My story ~ part 1


Ik heb de afgelopen jaren een erg bewogen schooltijd achter de rug. In verschillende blogs wil ik jullie graag vertellen hoe het komt dat ik sta waar ik nu sta. Ondanks dat ik het niet vaak zelf, ben ik trots op wat ik bereikt heb en hoe ik dit bereikt heb. Toen ik de Cito toetsen deed in groep 8 had niemand verwacht dat ik zou doen wat ik doe.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral dit blog.

Hoewel het voor mij al een flinke tijd geleden is weet ik het nog precies, de Cito toetsen. Eerst zal ik kort wat vertellen over mijn basisschool periode. Ik heb op twee verschillende basisscholen gezeten. Op de eerste basisschool tot half groep 6 en op de tweede basisschool van half groep 6 tot groep 8. Ik ben naar de andere basisschool gegaan, omdat de school waar ik eerst op zat geen goede school voor mij was. De basisschool waar ik nu naartoe ging was een Daltonschool. Deze school staat voor: planning & zelfstandigheid. Iets wat aansluit bij mij. 

De 2,5 jaar dat ik op mijn 'nieuwe' basisschool heb gezeten waren hele leuke jaren en ik heb dan een hele leuk tijd gehad, met bijna iedereen... 

Ik was nooit echt iemand die altijd vooraan in de klas stond, ik was het liefst stil op de achtergrond. Zo ben ik nu nog steeds. Ik denk dat ik mezelf vooral qua niveau kan omschrijven als een gemiddelde leerling. Ik was goed in rekenen en wat minder goed in taal, maar iedereen heeft sterkere en minder sterkere kanten.

Halverwege groep 8 volgde daar dan de Cito toets, ik was ontzettend zenuwachtig. Dat heb ik ook altijd gehad, voor toetsmomenten of presentaties die iets 'betekenen' ben ik altijd zenuwachtig. Ik kan me nog herinneren dat ik wat te eten mee mocht nemen en wat te drinken. Achteraf denk ik, die Cito stelde niet zoveel voor. Maar op mij maakte het best wat indruk.

In groep 8 ben ik ook naar verschillende open dagen en avonden van middelbare scholen geweest. Ik geloof dat ik er een stuk of 5 heb bezocht. Het jammere op zo'n open dag of avond is dat ze dan alleen maar de 'leuke' kanten laten zien. Begrijpelijk, maar niet een realistisch beeld van de school.  Uit al mijn bezoeken sprong daar één school voor mij uit, toevallig ook een Daltonschool. Dit sloot dan ook meteen goed aan op mijn basisschool. Ik besloot me dan ook voor deze school in te schrijven. 

Ik weet niet meer precies hoelang het daarna nog heeft geduurd, maar een paar weken later kreeg ik mijn uitslag. Ik kreeg een TL-advies, net geen HAVO. Niks mis meer natuurlijk! Hoewel ik op een HAVO-advies had gehoopt was ik ook blij met dit resultaat.

Ik sloot het jaar af, zoals op iedere school met de eindmusical. Na een lekkere zomervakantie, startte ik na de vakantie in een TL/HAVO klas. Niet wetende wat de komende jaren mij zouden brengen...

Dit verhaal wordt vervolgd...

Vragen mogen altijd in de reacties gesteld worden... 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!