Het gaat goed, maar gaat het ook wel écht goed?

Het gaat goed, maar gaat het ook wel écht goed?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het gaat goed, maar gaat het dat ook wel echt?

Heel vaak zeggen we dat alles helemaal goed gaat, terwijl dat helemaal niet zo is. Kennen jullie dat? Mensen vragen heel vaak of het wel goed met iemand gaat, maar meestal is het 'goed'. Maar waarom doen we dat?

Ik weet het antwoord niet, maar ik vraag het me wel vaak af..

Wanneer mensen dat aan mij vragen, zeg ik 99 van de 100 keer, jahoor het gaat prima. Ik wil niet dat ze weten dat het dan niet goed gaat, maar waarom? Want aan de andere kant, wil ik wél dat ze weten dat ik me helemaal niet goed voel, zodat ze me kunnen helpen. Waarom laten wij hen dan niet helpen? Waarom zeggen wij gewoon niet wat er is?

Als je er over na denkt, is dat dan niet raar?


Persoonlijk denk ik dat het te maken heeft waarover je je slecht voelt, en natuurlijk ook wie dat aan mij vraagt. Als ik weet dat die persoon mij niet kan helpen, of toch wel een antwoord klaar heeft waar ik totaal niet op sta te wachten, dan zeg ik dat alles goed gaat.

Deze blog is heel kort en heel verwarrend, maar deze vragen en vooral dit onderwerp zit vaak in mijn hoofd, want waarom doen we dat? Wat denken jullie?

xxxBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel herkenbaar! Ik denk dat het ook vaak komt doordat er nooit echt tijd is om de waarheid te vertellen, we moeten allemaal snel weer door. Of omdat het niet het juiste moment is, bijvoorbeeld op een verjaardag. Ik vind het wel heel interessant om te zien hoe veel mensen hier last van hebben. Dan kunnen we uiteindelijk misschien wel de tijd nemen om echt naar elkaar te luisteren.
| 23:45 |
Wat ik vaak merk is dat mensen vragen hoe het gaat, maar eigenlijk willen ze het helemaal niet weten. Het is meer een soort fatsoen vraag, net als we gaan een keertje koffie doen. Je weet allebei dat het er toch niet van komt. Als ze vragen hoe het gaat en ik kom met een heel verhaal over de dokter of wat dan ook, dan zouden ze daar denk ik toch niet op zitten te wachten. Vandaar mijn standaard antwoord: met slechte mensen gaat het altijd goed. Dan zijn ze gelijk stil.
| 18:47 |
oh, wauw, dat antwoord heb k nog nooit gehoord! die ga ik zeker eens gebruiken! thanks
| 20:44 |
Denk ik dan... goede post! Ik ga je volgen, lijkt me leuk ;D kom je ook eens bij mij kijken?
| 22:47 |
jaa idd! dankjewel, en zal ik doen
| 10:48 |
We doen het omdat we er niet over willen praten met diegene. Of we houden het voor onszelf
| 22:47 |
Dit is wel me favo post van je tot nu toe, goed om over na te denken
| 22:10 |
super!! dankjewel!
| 22:27 |
super mooi geschreven, ik denk dat mensen niet altijd hun emoties willen tonen om zo sterk over te komen, maar dat zullen we natuurlijk nooit zeker weten :)
| 21:44 |
dankjewel ! ja daar heb je zeker gelijk in, maar inderdaad, denk ook dat dat bij iedereen anders ligt
| 22:27 |
Ik denk dat een mens zijn innerlijke gevoelens niet zo gemakkelijk bloot legt voor iemand anders, zelf al kent hij ze goed. We zijn ergens beschaamd om deze gevoelens onder woorden te brengen, misschien ook een beetje bang dat men zal zeggen dat we ons aanstellen. Daar zit misschien wel de reden omdat mensen zo altijd teruggrijpen naar dat regeltje: ja, oké, alles goed. Ik zeg het ook soms terwijl het gewoon niet zo is. :-)
| 11:26 |
ja inderdaad, klopt!! dankjewel
| 21:47 |
:-)
| 10:01 |
Ik had daar ook vaak last van. Nu nog steeds, maar wel veel minder. Door dat ik een leraar had die heel goed wist wanneer het niet goed ging terwijl ik zij dat het wel goed ging, heb ik leren praten. Het is heel maf, om tegen iemand te zeggen wat je dan hebt. En tegen wie zeg je dan dat het niet goed gaat. Het lucht vaak op, als je eens een keer zegt dat het niet goed gaat. Opkroppen helpt niet.
| 17:05 |
wat fijn dat jij zo'n leraar had!! klopt wel allemaal inderdaad wat je zegt!
| 21:47 |
Mooie blog en. Mensen zeggen meestal ja alles goed hoor maar ondertussen ...kijk je dan iets verder dan zie je wel hoe het werkelijk gaat .
| 10:11 |
jaa helemaal waar!! dankjewel
| 02:41 |
Ik denk dat het misschien mens eigen is anderen niet te veel op te willen zadelen met je eigen problemen. Tegelijkertijd denk ik dat je ook niet wíl dat mensen weten dat het slecht met je gaat. Het moet immers altijd goed gaan..
| 08:02 |
Precies.. dat klopt inderdaad!! Dankjewel!
| 19:40 |
:)
| 19:55 |
ja dit is het precies ja!! dankjewel
| 02:42 |
"Hoe gaat het" is denk ik in het algemeen geen serieuze vraag hoe het met iemand gaat maar eerder een vervanging voor "Hallo", dus een begroeting. Idem dito wat het antwoord betreft. Als de vraag serieus wordt gesteld, dan voelt dat anders aan en zal ook anders geantwoord worden dan in een begroetingssituatie.
| 03:49 |
Jaa helemaal waar!!
| 19:40 |
:)
| 05:38 |
Wat ik denk? haha...Heb er vorige week een blog over geschreven! ;-)
| 23:14 |
Dan zal ik dat eens gaan lezen! haha
| 23:53 |
;-)
| 00:00 |
Het is ook zo dat het een het de meeste ook niet echt kan schelen hoe het met je gaat,het is ook maar een soort van ritueel,beleefdheidsvorm om te vragen hoe het met je gaat. Maar de meeste zijn niet echt geinteresseerd in hoe het echt met je gaat. Als het met mij vragen en gaat niet goed met me,dan zeg ik dat eerlijk en dan beginnen ze direct over iets anders.
| 23:09 |
Helemaal waar... jammer genoeg!
| 23:53 |
t Is vaak zomaar een oppervlakkige vraag omdat je niets anders weet te zeggen...lijtk het vaak ja.
de lose kreet in het voorbij lopen.
Oppervlakkigheid ten top en een te kort in t bewuste
Wat zou er niet mooier zijn als ej toch gaat oefenen met , nou je t vraagt..t gaat eigenlijk niet zo goed
dan staan ze dus voor t blok..gaan er echte reacties en vragen komen of loopt men door met ach jammer.
| 22:56 |
wauw, wat een mooi antwoord. Die had ik niet verwacht!! Maar wat een gelijk heb je! dankjewel!! xxx
| 22:58 |
en...hoe gaat t eigenlijk écht met je?
| 23:03 |
nou , dan zal ik nu niet zeggen 'goed' maar we gaan meteen ermee door!!
vanavond gaat het NIET goed, haha, ik ben net terug uit het ziekenhuis (IC) voor mijn zus, en heb morgen een grote opdracht voor school die ik af moet hebben, waar ik nog niet aan begonnen ben!
Dankjewel voor het vragen Karin!! xxx
| 23:05 |
dan wens ik jou en je zus beide heel veel sterkte, liefde en Licht.
Ga maar snel aan de slag, t komt goed
| 23:08 |
Dankjewel Karin! Dat is heel erg lief! xxx
| 23:09 |
liefs
| 23:10 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen