Met Chantal op reis (deel 3)


#140w 

Lees wat voorafging:

Die avond wacht ik tevergeefs op een teken van leven van Chantal. Waar blijft ze nou? Ik wil naar huis!

Wat als er iets met haar gebeurd is? Wat als Don het haar kwalijk neemt dat ze mij aan hem gekoppeld heeft? Hij leek bijzonder van me gecharmeerd te zijn en baalt vast als een stekker dat hij zo voor paal heeft gestaan zonder zijn slip.

Zal hij zijn frustraties op Chantal botvieren? Ik haal me van alles in mijn hoofd.

'Nou niet jezelf gek maken, laat dat maar aan anderen over,' fluister ik en graai in mijn tasje naar mijn mobiel. Met bevende vingers scroll ik naar mijn nieuwste toegevoegde contact. Chantal neemt snel op.

'Ha, Dana!'

'Waar blijf jij nou zo lang?'

'Bij mijn kanjers. Heeft de postduif mijn brief niet afgeleverd?'

Ik staar naar de rivier. 'O, was dat briefje van jouw? Nee, die heeft de duif in het water gedumpt. Wat stond erin?' Vraag ik enigszins opgelucht dat het waarschijnlijk geen slechte berichten zouden zijn aangezien mijn vriendin behoorlijk vrolijk klinkt.

'Inmiddels oud nieuws: Dat ik naar huis ga omdat ik mijn vriend zo mis. Hoe is je date verlopen, heb je je nog een beetje kunnen gedragen?'

'Super, hij heeft zijn slip voor me uitgetrokken en toen nat van de champagne weer aangetrokken.'

'Dana! Nat van jouw champagne? Iiieeeuw, wat doe je me aan? Je weet toch dat ik een beelddenker ben? Nou heb ik een pissende Dana op mijn netvlies staan. Nou, je wordt bedankt,.' gilt Chantal en verbreekt de verbinding.

'Graag gedaan,' grinnik ik nog even in het luchtledige en vertrek naar mijn hotelkamer om mijn koffers te pakken. Eindelijk naar huis!