Boekrecensie Kiezen of Daten

Boekrecensie Kiezen of Daten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Boek: Kiezen of Daten

Auteur: Krista van der Hulst

Uitgever: Zilverspoor


Krista van der Hulst studeerde Bouwkunde en

 Sociale Wetenschappen en werkt momenteel als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling. 

Ze debuteerde met Dwaze dates of echte liefde. Dit debuut werd als een echte aanrader voor meiden die van echte chicklits houden gepresenteerd.

Hmmm, hier ontstonden bij mij bedenkingen, ik ben géén meid, had zelf ooit eens me stiekem gewaagd aan het schrijven van een chicklit, maar dit liep op een totaal fiasco uit.

Dubbel blij dus dat ik dat debuut heb gemist?

Na het lezen van Kiezen of Daten, herzie ik mijn mening. 

Een goed geschreven Chicklit is voor alle leeftijden, ik wil meer lezen van Krista.

foto van Dana Martens.

Het verhaal:

De drieëndertig jarige Noor is een echte losbol. Ze geniet met volle teugen van haar vrije leventje, houdt heel erg van mannen,  maar werpt ze weer aan de kant zodra ze haar te klef worden of te dicht bij haar komen.

Quote

Ik haal mijn tong uit zijn mond, laat hem los en kijk naar zijn gezicht. Wat is zijn naam ook alweer?

 openingszin uit Kiezen of Daten

Na haar verhuizing naar de grote stad waar ze naast haar werk als assistent-architect een opleiding bouwkunde gaat volgen, raakt ze in een onbewaakt ogenblik verstrikt in haar eigen voornemen niet meerdere malen te daten met dezelfde man. 
Om het extra moeilijk te maken voor zichzelf, houdt ze het niet bij één maar bij twee mannen. Noor kan geen keuze maken tussen Dave, een medestudent die jonger is en James, een wat oudere spannende man. Wanneer ze er achter komt dat ze meer begint te voelen voor beide mannen wordt dat inzicht haar bijna teveel. Kappen met beide? Keuze maken? Of gewoon doorgaan op dezelfde voet, met alle risico's van dien? Er zit zowaar diepgang in het leven van Noor, onverwachts komen serieuzere zaken aan de orde.

Het hele kaartenhuis dreigt ineen te storten, tot Noor uiteindelijk min of meer tot een keuze gedwongen wordt.

Mijn mening:

Je waant je door dit boek zelf even Noor, beslist niet onaangenaam om even in deze huid te kruipen. Vlot, humoristisch, levenslustig en af en toe heerlijk sensueel, je zou willen dat het eindeloos duurde. 

De gebruikte dialogen zijn realistisch, sommige belevingen zeer gedetailleerd uitgewerkt, personages niet te overdreven, maar wel goed genoeg om ze echt te leren kennen en door de korte hoofdstukken  las het boek als een tierelier.

Krista trapt niet in de valkuil door de alwetende verteller uit te hangen, ze maakt het lezen hierdoor realistischer.

De cover: 


Quote

Een heel in het oog springend boek, frisse heldere kleuren, dit boek zou je kunnen kiezen en 'of daten' volgt dan vanzelf. Wel had ik het vermoeden dat Noor nog een metamorfose moest ondergaan, maar mogelijk heeft ze dat ook wel stiekempjes gedaan, zo tussen de regels door.

Daniaanse uitspraak


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nog zoveel te lezen, ik denk dat ik deze oversla.
| 10:58 |
Oh oh, vrees dat ik een boek aan mijn NTL plank moet toevoegen, en die buigt al door....
| 00:39 |
Interessant, klinkt als een aanbeveling... Hoeveel aandelen heb je gekocht? Wahahaha
| 19:01 |
Aandelen kopen doe ik niet aan, het was best een leuk boek en ik ben niet eens een liefhebber van het genre. Wanneer jij een boek geschreven hebt en er graag een recensie bij wilt, doe ik het ook voor jou, LW, aardig hè?
| 19:07 |
Das inderdaad wel lief, maar ik denk dat ze dat boek maar moeten schrijven na mijn dood hahaha Ik wil het zelf niet eens lezen, zo ellendig is het LOL
| 19:09 |
ellende verkoop goed, hoor (grinnik)
| 19:11 |
Echt waar... hmmm, toch maar eens denken dan en wat overdrijven hier en daar ;-)
| 19:26 |
Wauw Dana. Wat een prachtige recensie en heel mooi verwoord. Ik bloos ervan :). Dankjewel
| 20:15 |
Graag gedaan, Krista, heb je boek met veel plezier gelezen en bovenstaand is geen woord van gelogen.
Afgelopen dinsdag heeft het boek op de uitleenbalie gestaan van de plaatselijke bibliotheek, ik neem het ook nog eens mee op een vrijdag, dan is het drukker.
| 08:17 |
Mooie boekbespreking, Dana. Klinkt wel een interessant boek zoals je het hebt voorgesteld. :-)
| 16:53 |
Het is zoals het klinkt, Rudi, in mijn onzinverhaaltjes schrijf ik wel eens nonsens, maar in een recensie ben ik altijd heel serieus. Ook kritisch. Want daar hou ik mijn geloofwaardigheid mee in stand.
| 08:11 |
Je doet het heel goed, Dana.:-)
| 08:27 |
Mooie recensie klinkt als lekker leesvoer
| 15:01 |
Ja, het heeft bijna alles, romantiek, seks, spanning en drama en oh ja, humor ook nog
| 16:01 |
Mooie recensie. Leestip voor de doelgroep dus.
| 14:50 |
Echt een aanrader, Elisabeth, normaal ben ik niet zo'n liefhebber van chicklits, heb veel liever spruitjes
| 16:00 |
Ik word 60 volgend jaar. Denk niet dat ik de doelgroep ben.
| 16:01 |
Je bent nooit te oud om te lekker leesvoer tot je te nemen. Je leest toch ook graag mijn onzin? Onzin! Elisabeth, je bent niet veel ouder dan ik ben
| 16:04 |
Oké, ik geef mezelf gewonnen. Die 'onzin' van jou leest gewoon lekker weg. Is heerlijk leesvoer.
| 16:07 |
Dan zal je het boek Kiezen of Daten ook smakelijk vinden
| 16:08 |
Oké.
| 16:17 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen