Weg met de keuzestress

Weg met de keuzestress

'Gek wordt ik ervan, van die keuzestress. Ga ik nu voor de 140 woorden of maak ik gebruik van het flesje? Of doe ik allebeide? Dan hoef ik niet te kiezen. Maar dat kan weer niet, want die nare flesjesuitdaging die moet minimaal 217 woorden bevatten. O, kreun, wat moet ik hier nou weer mee aan?'

'Gakken!'

'Wat nou gakken? Praat eens normale taal, beest, ik schrijf als gans maar niet voor ganzen!'

'O sorry, even schakelen, ik zit nog in mijn Spaanse accent te denken.'

'Spaans accent?'

'Spanjaarden die spreken de h als g uit. Gakken is hakken, dat kan je oplossing zijn.'

'Maar wat hebben hakken nou met flessen of Parasols te maken?'

'Je hakt het verhaal gewoon in tweeën, zorg er eerst voor dat je een afgerond verhaal hebt van 140 woorden met het verplichte maandwoord erin.'

 

'Ja, en dan?'

'Duh, zo moeilijk is dat niet voor zo'n onzinfantast als jij bent. Bazel er gewoon random iets aanvast waardoor je het ook passend maakt in die andere uitdaging. Je hoeft er geen liters bij aan te lullen, want het is maar een klein flesje. Heel voorzichtig draai je het dopje eraf en laat het leeg druppelen tot je genoeg druppels hoort vallen om tot de juiste lengte te komen en stopt dan. Probleem opgelost.'

 

'Maar ik wil toch wel wat verhaalinhoud toevoegen.'

'Ja, bedenk dan zelf maar wat. Trouwens, waarom balanceer je al zolang op één poot?'

'Ik wil het record pootstijfhouden voor ganzen verbreken. Daar kan ik wel wat magische flesjesinhoud voor gebruiken op zo'n warme dag als deze.'

'Helaas, de fles is leeg. Ik kan als bescherming een (tweede) parasol voor je opzetten.'

'Ja, graag.'

schrijfuitdaging

Deze invulling past in de onderste drie uitdagingen. Tot de '140w-lijn' zijn het 140w, Tot de 'kniplijn' zijn het precies 217 woorden en tot het eind 280 woorden.

Headerfoto: Pixabay

Ganzenfoto: Nature

More