Intermittent Fastinghelp

Ja ja ja Tis alweer Januari.. En lekker cliché,maar ook ik moet nodig wat aan mijn gezondheid gaan doen. Nou was ik al in November begonnen met sporten begonnen en aan het opletten wat er elke keer mijn mond in ging. Ik hield bij hoe laat ik naar bed ging en hoe lang ik dan had geslapen, het werd een heel boekwerk maar ik kon mijn valkuilen wel zien.
Nou ben ik iemand die vrij veel onregelmatigheden heb in het gezin en in mijn werk, maar ik moest toch afspraken met mezelf kunnen maken??? Toch??

De afspraak werd sporten en voor de kerst een kilootje of wat eraf. Hoe en wanneer.. ?
Het lukte maar ik was niet tevreden en wist dat ik meer nodig had. Een schop onder me kont en wat steun!! OF kon ik het toch wel zelf..
 Zo creëerden ik een aantal vrije uurtjes in de ochtend voor ik ging werken, ik merkte dat het mij rust gaf de hele dag had ik profijt van mijn tijd in de sportschool tenslotte zitten de meiden lekker op school en hoef ik niks te regelen.
Ook was ik trots en tevreden dat ik een afspraak met mezelf had kunnen afvinken.
Maar ik miste nog structuur in mijn eetpatroon. Ik werk in de horeca en daar zijn de eetmomenten vaak aanwezig (lees; al dat lekkers) Pff kennen jullie dat.. Zo'n stemmetje in je hoofd.. Ik doe tegenwoordig of dat ik doof ben.

Nou ik kan je vertellen dat ik na een week om was en voorlopig niet meer terug wil.
Als eerste in de als ik opsta heb ik tijd over want ik hoef niet te eten, het smaakte me 9 van de 10 keer al niet. 
Ik heb tijd over dus ik kan wat meer doen voordat ik thuis weg ga om mijn dames naar school te brengen. 
Ik neem een heerlijke bak thee of koffie mee in de auto en als ik bij de sportschool ben, is er geen maaltijd die mij dwars zit. En zelfs geen knorrende maag. Energie voor tien tijdens mijn work-outs… Nooit verwacht..
Met mijn dopper vol fris water kom ik de ochtend door. 
Op mijn werk eten we om 13.00 uur! Perfect. Ik heb zin in mijn lunch al kan ik met recht zeggen dat ik niet uitgehongerd ben en me nog steeds super voel, toch moet er wel wat in want we hebben zoveel lekker eten..Wat geniet ik van mijn maaltje.. Het is echt anders.
Ik kan de hele middag teren op mijn lunch en heb om 15.00 uur geen dipje meer Nou ja lees maar gewoon MEGADIP want ik was niet vooruit te branden tot aan het avondeten.  Om 17.30 staan er een paar knorrende maagjes naast me en zitten we ook aan tafel. Kinderen wachten liever niet te lang met eten want hun buik roept om eten!l
Ik eet heel veel groente en een lekker stuk vlees of vis de piepers of pasta zijn of heel weinig of helemaal niet te vinden op mijn bord want ik merk dat het me soms wel eens opbreekt en dan de hele avond met een zwaar gevoel op de maag loop en dat ligt natuurlijk ook niet echt prettig in bed. Dan breekt mijn vast tijd weer aan, vanaf 18.00 á 18,30 gaat er alleen nog thee en water in en dat is helemaal ok. Mijn eerste maaltijd word de volgende dag om 13.00 uur.

En natuurlijk houdt ik ook van een wijntje en een etentje of chocolade dus dat doe ik zeker, al moet ik dat dan wel even bedenken van te voren hoe ik mijn eetraam in deel. Want een ding staat vast.. Minimaal 16 uur vasten op een dag. Ik kan het zelfs 24 uur volhouden. Bizar..
Ik merk nu na 3 weken zoveel verschil niet alleen in kilo's, de centimeters vliegen van me lijf af ik slaap enorm lekker, de spierspanningen verdwijnen uit me lijf, mijn gewrichtspijntjes zijn weg, geen dipjes meer door de dag heen, geen puistjes gekregen met mijn menstruatie ook minder last nu van het menstrueren, en wat mij zondag opviel de deukjes in mijn benen en billen zijn als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen.. HUH!!! 

Ik ben benieuwd of jullie ervaring met Intermittent Fasting hebben en zo ja hoe is jou dat bevallen of heb je vragen misschien heb ik wat tip voor je of heb jij tips voor mij???


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!