Wilt u mijn vleeswaren in de bakjes doen?


Ja het is zaterdag en dan ga ik heerlijk boodschappen doen. Kind naar de scouting en dochterlief twee mee naar de winkel. Mama is de nieuwe Penny al in de winkel. Ik heb een tas mee hoor!! Ik geef haar af en toe geld mee en al huppelend gaat ze naar de boekenwinkel om daar een penny te kopen. Ik duik dan de bakker in. Met een licht gerommel in mijn buik sta ik de geur van heerlijk versgebakken brood op te snuiven want tja ik vast en eet elke dag niet voor 13.00.

Mijn dochter is inmiddels terug met haar nieuwe aanwinst en verteld dat de meneer vroeg of er een zakje om haar Penny moest, nee hoor want ik heb mijn eigen tas mee vertelde ze de meneer. Wil je een bonnetje vroeg de meneer; uhm ja want ik wil eigenlijk thuis kassaatje spelen maar uhm!! Nee want mijn mama moet hem dan toch weer weg gooien. Toch mam? Ja schat dat heb je goed gedaan. Dan staat ze te wachten totdat ik eindelijk klaar ben want je krijgt toch altijd wat lekkers bij de bakker. Dan vraag ik me af terwijl de bakker mijn verse brood aan het snijden is hoe kan ik dat brood meenemen zonder dat plastic erom heen. Iemand een gouden tip voor mij.. Alles is welkom. 

Vervolgens gaan we naar de slager want daar kan ik mijn heerlijke verse vleeswaren gelijk in me vleeswaren stapeldoos laten doen. Scheelt me werk en geeft me een goed gevoel dat ik geen plastic of papier nodig had van de slager want ik had mijn eigen plastic mee en dat ging in mijn tas mee. Nu vergeet ik natuurlijk zo vaak die bakjes of die tas mee te nemen en heb er lang aan moeten wennen. 

Toch is het een kleine moeite. Toch supermarktketens.. Ik vraag me af wat jullie eraan gaan doen. Die bospenen hoeft niet in het plastic en de aubergines gaan ook prima mee. Wat kunnen wij nog meer doen om het voor jullie makkelijker te maken om het roer om te gooien. het scheelt mij al zoveel door het bij de slager te halen waar ik het wel in eigen bakjes kan doen. Hoe staan jullie hier tegenover. Hebben jullie het al eens gevraagd bij de supermarkt en werd je vreemd aan gekeken of is het al een normale zaak aan het worden. 

Maar mama ik wil niet bij de supermarkt vlees halen daar hebben ze niet zo'n lekker worstje. En ik wil mijn Penny bij die meneer kopen hoor..


 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!