×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Menstruatieproblemen/ hormoonschommelingen.

Menstruatieproblemen/ hormoonschommelingen.


Ik werk als verpleegkundige en toch gaat er elke dag wel een wereld voor mij open. 

Sinds twee maanden gebruik ik dong quai. Dit ben ik 2 maanden geleden begonnen omdat ik erg last heb van hormoonschommelingen en menstruatieproblemen sinds mijn 15e.

Toen ik 15 was begon ik met de pil zodat ik mijn menstruaties kon plannen. Maar bij elke menstruatie 
voelde ik mij eenzaam, onzeker, kreeg een negatief zelfbeeld en negatieve gedachtes.  Het enige wat ik kon doen was huilen en in mijn bed liggen. 
Daarbij kreeg ik ook meer lichamelijke klachten zoals: pijn, krampen, flauwvallen, hevige bloedingen, vocht vasthouden, transpireren, hoofdpijn en opgezette borsten.

Vanwege al die klachten ging ik over naar de spiraal. Hierbij zou in minder menstrueren en dus ook minder klachten hebben. Hier erg tevreden mee geweest en ik heb 4 jaar lang de spiraal gehad.

Na verwijderen toch weer over op de pil, waarbij ik acuut weer dezelfde klachten had. Vooral de mentale problemen daar schrok ik onwijs van. Ik had 0.0% energie en liet depressieve trekjes zien.
De pil ben ik daarom acuut gestopt en had voor mijzelf belooft even geen anti-conceptie :in vorm van pil of iets in mijn lichaam.  Ik voelde mij zo niet gelukkig...

Na een half jaar mij zeer goed gevoeld te hebben toch weer besloten om de spiraal te nemen. Dit paste beter bij mij.
Ik had dat half jaar wel klachten rondom mijn menstruatie gehad. Maar voelde mij erg vrolijk en lekker in mijn vel.

Na het plaatsen had ik vanaf dag 1 al spijt. Zulke krampen had ik de eerste keer niet gehad. De maanden daarna kampte ik met dagelijks bloedverlies.  Ik voelde mij vies en werd ik onzeker over mijzelf.
Ik had ook al contact gehad met de polikliniek, maar zij gaven aan dat dit normaal was voor de eerste 3 tot 4 maanden.  Ik wilde dit advies ook geloven en gaf het nog wat meer tijd.

Na 4 maanden nog dagelijks bloedverlies. Ik heb aan de hand daarvan toch een afspraak weer gemaakt bij de gyneacoloog. Even kijken of alles nog goed zat. En ik kan je vertellen: hij zat nog prima op zijn plek.

Alleen die cyste van 5- 4 cm was wel erg nieuw..
Dit zou vaker voorkomen bij de spiraal, ik hoefde mij geen zorgen te maken, het is goedaardig,  3 maanden de pil en dan controle of het was geslonken. De spiraal hoefde er ook niet uit, want die zat verder gewoon goed.

Ik vond dit echt de grootste bullshit ever.. . 4 maanden daarvoor met plaatsten zat er niks en nou moet ik de pil gaan slikken om het probleem door de spiraal op te lossen? En als ik stop met de pil daarna? Wat dan?

Voor mij is dit een teken dat mijn lichaam de spiraal niet accepteert en dat er toch sprake is geweest van te veel hormoonschommelingen.

Na het verwijderen van de spiraal ben ik direct op zoek gegaan naar een natuurlijk middel waardoor ik de cyste, de hormoonschommelingen en de overige klachten mee kon aan pakken.  Anti conceptie nu op de ouderwetse manier, wat trouwens niet zo ouderwets is;-).

Nu twee maanden bezig met de dong quai, dit smaakt een beetje bouillon achtig. Ik heb zelf de vloeibare vorm met pipet.Het is een chinese engelwortel wat rijk is aan mineralen, vitaminen (zelfs b12),  goede vetzuren.

Het zou helpen tegen:

 • Overgangsklachten
 • Vroegtijdige menopauze,
 • Onregelmatige menstruatiecyclus,
 • PMS,
 • Pijnlijke menstruatie,
 • Als weeënbevorederend middel tijdens bevalling,
 • Herstelmiddel na een bevalling,
 • Candida-vaginitis,
 • Herstel van de menstruel cyclus na beëindiging pilgebruik,
 • Verminderd libido,
 • Baarmoederpoliepen,
 • Ovariumcysten,
 • Endometriose.
 • Verder zou het ook goed werken tegen bloedarmoede, kanker,  hart en vaatziekten, goed zijn voor de lever en nog een hele rits. Ik ga hier verder niet dieper op in omdat ik dan wel een boek kan gaan schrijven.

  Ik merk bij mijzelf dat de klachten verminderen. Het is nu pas 2 maanden, maar voel mij wel een stuk beter rondom mijn menstruatie periode. De klachten zijn er nog lichtelijk. Maar wat voor mij het belangrijkste was: Ik voel mij niet zo down.
  Over anderhalve maand moet ik terug naar de gyneacoloog voor een echo en hoop dan dat de cyste is geslonken:-).
   
  JannekevR
  Hey, Ik ben zelf oook net 2 maanden gestopt met de pil omdat ik klaar was met het toevoegen van hormomen in mijn lijf. Heb deze 16 jaar geslikt. En merkte met name het laatste jaar dat ik er veel last van kreeg mentaal gezien. Nu Schuif ik dat niet alleen naar de pil tope, maar ben wwel aan het zoeken naar wat mij uit balans brengt. Merk nu iig dat ik rondom menstruatie iig niet zo piek en daal. Voorlopig even geen Anticonceptie in hormoonvorm voor mij!
  23-03-2017 15:07
  23-03-2017 15:07 • Reageer
  KilleLove
  Waar kan je dat product verkrijgen ?
  23-03-2017 01:16
  23-03-2017 01:16 • 1 reactie • Reageer
  Desi-Bella
  Als je dong quai aanklikt dan vindt je een hele rits.
  27-03-2017 12:59
  27-03-2017 12:59 • Reageer
  Candy
  OK. Heftig verhaal. Heb ook al gehoord dat er mensen duidelijk het verschil voelen met een ander spiraal. Ik heb maca, maar dat mag je naar het schijnt niet constant doornemen. Dit wel?
  22-03-2017 20:21
  22-03-2017 20:21 • Reageer