×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hoe ik eenzaam werd als jong volwassenen

Hoe ik eenzaam werd als jong volwassenen


Hoe ik eenzaam werd als jongvolwassenen


Als peuter zijnde raakte ik mijn vader kwijt door de vechtscheiding van mijn ouders. Doordat ik mijn vader kwijtraakte miste ik een hoop met mijn opvoeding. Door het opgroeien met 1 ouder krijg je niet alle bagage mee die je nodig hebt voor het hele leven. Alleen opgroeien krijg je vaker bange kinderen, en doen het vaker slechter op school, en krijgen vele problemen.

Door het missen van mijn vader kon ik helaas moeilijk opkomen voor mijzelf.  Werd ik helaas gepest en ook had ik weinig vrienden  en contact leggen met leeftijdsgenootjes verliep ook heel moeilijk. Hierdoor voelde ik me al op jonge leeftijd erg eenzaam. 

Een moeder heb je nodig om geboren te worden, gezoogd en leer je omgaan met gevoelens door te praten en getroost te kunnen worden. Helaas kreeg ik niet de aandacht van mijn moeder omdat ik niet perfect voor haar was. 

Als ik wat vertelde keek ze mij aan alsof ik niet spoorde, hierdoor kreeg je het gevoel ook niet welkom te zijn en dat maakt het ook dat je je erg eenzaam voelt. Mijn zus en broertje waren perfect voor haar en hun kunnen zich ook niet in mijn verhaal binden, vanwege hun hij onze moeder een goed leven hadden, en de verhalen van haar geloven en niet in willen zien dat er ook een andere kant is van het verhaal. Ik zelfs de papieren heb opgevraagd bij de raad van kinderbescherming en nog willen ze dat niet inzien. 

Mijn moeder was ook niet blij dat ik dat heb opgevraagd vanwege ze toestemming moest geven en ze dat op een manier deed dat ze er niet blij mee was. Dat kreeg ik te horen van de raad van kinderbescherming. Als je niks te verbergen heb doe je daar niet moeilijk over. 

Met verjaardagen van de kant van mijn moeder, voelde ik mij ook totaal niet welkom. Je zag familie je aankijken van dat ik er gewoon niet bij hoorde. Werd mij ook verteld door mijn eigen moeder dat ik anders was. Ik was niet anders, ik lijk op mijn vader, en daar kan ze niet mee overweg en dat ze dan verhalen over mij verteld wat totaal niet waar is. Mij gewoonweg zwart maken, waardoor iedereen mij ziet als iemand die niet goed is. Dat gevoel dat maakt je ook erg eenzaam. 


Vaders leren je


Vaders leren je lef te hebben, op avontuur te gaan en je grenzen op te zoeken. Veiligheid te ervaren in de buitenwereld en je agressie te reguleren. Ik ben niet met mijn vader opgegroeid en heb deze bagage dus niet meegekregen. Ik had wel een stiefvader, maar daar kan ik niks van herinneren. En een stiefouder is niet je biologische ouder, en die kunnen je dat dus niet meegeven. 

Vaders hebben een hele andere invloed op kinderen dan een moeder. Het is daarom belangrijk dat kinderen dus met beide ouders opgroeien. Ook al zit je in een scheiding, of ben je gescheiden. Kinderen hebben recht op allebei de ouders.  

De verloren tijd
 

Door het missen van mijn vader kreeg ik niet alle bagage mee die je dus nodig hebt voor het verdere leven. Ook de leuke dingen zoals samen voetballen, het voorlezen voordat je gaat slapen. Het leren fietsen, musical in groep 8. Vakanties zonder mijn vader, en ook vele verjaardagen die we niet samen hebben kunnen delen. Ook de feestdagen was mijn vader niet in beeld, en zo kun je nog wel even verder gaan met wat we hebben gemist samen. 

Op school ben ik ook erg veel gepest, vanwege ik niet goed voor mijzelf op kon komen. Als ik mijn vader gewoon in mijn leven had, had ik een veel betere tijd gehad. Dan had ik beter voor mijzelf opgekomen, dan had ik wat kunnen terug zeggen en was ik waarschijnlijk niet gepest geweest. 

Doordat ik veel ben gepest en dus niet goed voor mijzelf kon opkomen, had ik ook weinig vriendinnen. Ik had ook moeite met leeftijdsgenootjes om met hun in gesprek te gaan. 

Het missen van mijn vader door de vechtscheiding heeft dus een hele impact achter gelaten, waar ik nu de dag nog steeds last van heb en dat is ook de eenzaamheid. 


De eenzaamheid

Vele mensen verwachtten vaak niet dat jong volwassen mensen ook eenzaam kunnen zijn. Meestal zijn de verhalen  dat ouderen eenzaam zijn.  Je verwacht het ook niet zo snel met jongeren en jong volwassenen dat ze ook best eenzaam kunnen zijn.  Vanaf 27 september 2018 tot 6 oktober is het ook de week tegen de eenzaamheid.  Afgelopen week was ik ook benaderd om mijn verhaal op de radio te doen en dat heb ik afgelopen week ook gedaan. Dit zal ook in de week tegen eenzaamheid op de radio te beluisteren zijn en ook online via een podcast te luisteren.  Als ik de link ervan heb, zal ik dat ook zeker plaatsen. 

Ik had mijn verhaal begin dit jaar ook gedeeld op de website van eenzaam.nl.  

Vanwege mijn verhaal op de site van eenzaam.nl ben ik benaderd door de radio en heb daarom mijn verhaal daar ook gedeeld.

Vanwege mijn jeugd wat ik heb meegemaakt wil ik al mijn verhaal delen en een verschil zijn voor andere kinderen, dat heb ik ook met het eenzaam zijn, want je eenzaam voelen is echt heel naar.  Nu vele jaren later is die eenzaamheid nog steeds aanwezig.  Vaak zit ik alleen thuis achter de laptop en zit ik tv te kijken. Heb wel 3 katten om mij heen waar ik heel blij mee ben, maar zou ook leuk zijn als er eens wat mensen over de vloer zouden komen, waar je gezellig mee kan kletsen.  

Ook al pak in mijn leven wel op, toch is er die eenzaamheid waar ik mee worstel. Het contact leggen met andere mensen verloopt moeilijk. Dat blijft voor mij best een struikelblok.  Zelf baal ik hier flink van dat ik moeite heb daarmee om contact te leggen en goeie gesprekken aan te gaan. Bang ook om iets verkeerds te zeggen en baal behoorlijk ook van mij zelf, vanwege ik niet zo wil zijn. Ook de onzekerheid van mijzelf heeft daarmee te maken. 

Ik hoop dat ik over een tijdje kan aangeven dat ik niet meer eenzaam ben en ben sowieso bezig om dingen aan te pakken via een maatjesproject en ga mijn verhaal als ervaringsdeskundige over de gevolgen van ouderverstoting/ vechtscheiding van mijn ouders vertellen op scholen om een verschil ook te maken voor andere kinderen. 

De schade die ik hierdoor heb opgelopen wil ik  bij alle andere kinderen besparen. Dit wil je een kind niet aan doen. 

Nodig vriend uit


DidI'Ms world
Heb je inmiddels wel weer contact met je vader?
28-09-2018 08:05
28-09-2018 08:05 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Ja, ik heb mijn vader nu 4,5 jaar terug.. en sinds vorige week draag ik ook weer zijn achternaam , die werd ook in mijn jeugd veranderd door mijn moeder
28-09-2018 14:49
28-09-2018 14:49 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Niemand zou zich eenzaam moeten voelen. Echter zelfs als men door veel mensen omringd word, kan men zich enorm eenzaam voelen. Ooit schreef ik een gedicht over eenzaamheid. Weet niet of je dat zou willen lezen. Sterkte in elk geval.
27-09-2018 15:33
27-09-2018 15:33 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Dankje wel voor je reactie. Ik zal zo even kijken of ik je gedicht kan vinden :)
27-09-2018 19:17
27-09-2018 19:17 • 1 reactie • Reageer
Yneke
Heel goed verwoord. Sterkte en wens je toe dat je gauw van die eenzaamheid af bent.
27-09-2018 15:14
27-09-2018 15:14 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Dankje wel 
27-09-2018 19:17
27-09-2018 19:17 • Reageer
Madeleine
Ik vind het heel verdrietig voor je wat je hebt meegemaakt... Heel knap hoe je dit verwoord hebt en hoe je toch zelf je leven oppakt door maatjesproject te doen en heel knap dat je je verhaal naar buiten brengt. Ik hoop voor jou dat je naast al die jaren van overleven een tijd mag gaan ervaren dat je ook mag genieten van het leven, zoals jij dat wilt invullen. Ik wens je heel veel sterkte! 
27-09-2018 15:04
27-09-2018 15:04 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Dankje wel. Ik hoop ook ooit tijd te hebben dat ik me niet meer eenzaam voel 
27-09-2018 19:18
27-09-2018 19:18 • 1 reactie • Reageer
spelbuiten
Eenzaamheid kan ontspruiten uit heel veel oorzaken vanuit je jongere jaren. Maar het mag geen reden zijn om jezelf erbij neer te leggen. Want gedane zaken nemen geen keer, wat is gebeurd is heel spijtig, doch leer weer op te staan. Eenzaam zijn is best wel leuk en aan te raden, omdat het jezelf tot denken aanzet, je tijd voor jezelf hebt alles op een rij te plaatsen. Anderzijds ben jij in deze maatschappij nooit echt eenzaam, of je moet jezelf afsluiten. Succes wens ik je toe, en sla bij de juist weg in je leven af, volg je (buikgevoel) intuïtie, want datgene laat je nooit in de steek.
27-09-2018 14:38
27-09-2018 14:38 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Dankje wel voor je reactie.  Ik blijf ook doorgaan hoor.. :)
27-09-2018 19:20
27-09-2018 19:20 • 1 reactie • Reageer
Marjolein
Heftig hoor. Toch ben ik niet met je eens dat je altijd bepaalde dingen mist als je een vader mist. Dat hoeft niet zo te zijn en het kan ook wel zo zijn als je wel een vader hebt. Het is minder zwart/wit. Wel naar dat het voor jou zo heeft uitgepakt. Veel sterkte, richt je op het goede!
27-09-2018 14:16
27-09-2018 14:16 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Klopt het hoeft zeker niet zo te zijn als je een vader mist dat je bepaalde dingen mist dat klopt zeker 
27-09-2018 19:21
27-09-2018 19:21 • Reageer
Vinception
Jeetje, wat een heftig verhaal heb je toch :( Dit wens je echt niemand toe. Hopelijk kun je inmiddels weer een beetje het geluk in je leven vinden en kun je alles in je leven krijgen aan liefde en vriendschap wat je vroeger gemist hebt.
26-09-2018 22:51
26-09-2018 22:51 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Dankje wel, Ik doe mijn best en hoop dat het ooit allemaal goed komt en ik me dan niet meer zo eenzaam hoef te voelen 
26-09-2018 23:19
26-09-2018 23:19 • Reageer
aaltje
Hoi wat goed dat je dit geschreven hebt en dat je anderen er voor kunt behoeden volg je
26-09-2018 13:37
26-09-2018 13:37 • 1 reactie • Reageer
Didi de Vries
Dankje wel. Wil hiermee ook een verschil maken en laten zien wat de impact van vechtscheidingen is en dat je dus erg eenzaam kunt worden ook. 
26-09-2018 15:26
26-09-2018 15:26 • Reageer