Een wereld van klei: Deel 1

#Creatief#Klei  #knutsel #yoors  

Creatief

Omdat ik naast al mijn digitale werk ook eens op een andere manier creatief bezig wil zijn, heb ik een tijdje terug een stuk klei gehaald bij de Flying Tiger! En ik kwam met een leuk idee, al zeg ik het zelf. Namelijk om een kleine wereld te gaan maken! Op de foto hiernaast zie je wat ik zover al gemaakt heb, echt een Huisje, Boompje, Beestje gevoel.

Nu wil ik ook gelijk even zeggen dat ik na de basisschool eigenlijk nooit meer echt klei heb aangeraakt, dus zeker in miniatuur werken is gewoon echt moeilijk! Maar als je me een beetje kent dan weet je dat ik de uitdaging graag aanga. Nu ben ik geen professional in het kleien maar wil ik jullie wel gaan vertellen hoe ik dit gemaakt heb...

Side note: Als ik uiteindelijk alles van klei gemaakt heb, dan wil ik het ook allemaal kleur gaan geven en te verven. Hier wil ik later ook nog een blog over schrijven!

Lekker Kleien!

Hoe ik ermee aan de slag ben gegaan...

Creatief
Creatief
Creatief

Om te beginnen vond ik het wel zo slim om wat ideeën te schetsen, want wat wil ik nu eigenlijk maken? Dit idee had ik op basis van; als ik goed terug denk aan mijn basisschool tijd... Elke keer als je klei kreeg had je ZOVEEL dat je niet wist wat je er mee aan moest! Hierdoor had je nog een hele klomp over en dat vind ik zonde, dus deze keer heb ik eerst het een en ander getekend zodat ik wist wat ik wilde maken.

Vervolgens heb ik wat geknutseld met karton en paperclips. Ik heb dus een basis gemaakt voor het huis en boom zodat ik niet een volledig stuk klei daar voor moet gebruiken, ook dat vind ik zonde haha De paperclips heb ik gebruikt om een poppetjes van te maken, zo heb ik iets waar ik mijn klei op kan dan en zo blijven de miniatuur poppetjes ook nog stevig! Iets wat ik ook wel belangrijk vind, zou zonde zijn dat ze zomaar uit elkaar vallen als je er maar tegen aan blaast. Nadat ik al het voorbereidende werk zover had, ben ik begonnen met het kleien!

En dit vond ik direct al leuk! Maar vooral ook tijd vullend... Ik heb dus zo een paperclip poppetje gepakt en ben er eerst wat stukken klei op gaan plakken. Dit deed ik om er eerst een beetje de vorm van te maken om vervolgens in detail er verder aan te werken. Dit heb ik gedaan met verschillend gereedschap om mee te kleien. Het bleek al snel veel moeilijker dan ik had verwacht. Om even zo een kleine neus en ogen erop toe te voegen of wat meer detail te geven aan de kleding, dat koste ook best wat tijd om dat goed te krijgen.

Overigens, dit ben ik in het klein! Ik heb een tijdje terug mijn hoofd geschoren waardoor ik dus net als dat klei poppetje een "broske" ben, zoals @EnyaMona  dat zou zeggen. Ook ben ik van plan om haar nog te maken, hier heb ik zover alleen een schets van gemaakt zoals je hierboven op de foto kan zien. En eenmaal als dit alles af is wil ik er ook kleur aan geven. Omdat ik denkt dat het dan pas ECHT tot leven komt met wat leuke kleuren! Het maakt me enthousiast om zo iets te maken en het zo te zien vormen. Omdat je dit van een gewoon stuk klei, naar echt van alles kan maken! In dit geval, een Mini Marc.

Creatief
Creatief

Natuur in detail

In de kleine Klei wereld die ik aan het maken ben wil ik natuurlijk ook wat natuur hebben! Ik heb dus de kartonnen boom omgetoverd naar een klei boom. En omdat het anders wat saai oogt, ben ik ook wat bladeren gaan toevoegen voor details. Dit heb ik gedaan door middel van het klei heel dun te rollen en het vervolgens uit te snijden met een mes. Zo heb ik mooie blaadjes die ik op de boom heb kunnen plakken, dit zie je allemaal op de foto hiernaast.

Deze manier heb ik ook nog vaker toegepast om stukken toe te voegen aan het mannetje en aan het huis. Het is daarom dus handig om eerst de basis te hebben, om later er stukken op toe te voegen.

Inspiratie

Om wat inspiratie op te doen heb ik voor die "Project", vooral van de boom en het huisje, gekeken naar het nu razend populaire spel "Animal Crossing". Dit vind ik er allemaal zo mooi en schattig uit zien! Maar vooral, ook makkelijk te maken met klei. Of tenminste... het koste mij alsnog allemaal veel tijd maar er zit niet zoveel details in als dat het compleet realistisch moet zijn. Deze toch wat cartoon stijl van "Animal Crossing" vind ik heel tof! En daarom ben ik ook hiermee aan de slag gegaan!


Dus dit is in hoeverre ik er nu mee ben, trots op wat ik heb kunnen maken zover. En dat allemaal zonder dat ik echt weet wat ik aan het doen ben. Wellicht hebben jullie nog tips voor mij? Dan hoor ik ze graag 😁 Wat ik wel weet is dat ik het enorm leuk vind en dat ik dit zeker meer moet doen! 🤓

Creatief

Andere Creatieve blogs: