Groene asperges in bladerdeeg


Een recept met asperges. Dit is een oudje van vorig jaar. Maar in feite tijdloos, zeker in het aspergeseizoen. Onnodig om te zeggen dat we er lekker van hebben genoten.

Wanneer ik al mijn blogs een nalees, dan besef ik dat wij (bijna) alles eten. Wat eten wij niet, pens dat komt er echt niet in. Orgaanvlees zoals longen en hartjes ook niet. Gewoon omdat wij er niet mee opgegroeid zijn. Toch iets van wat de boer niet kent... Postelein eet ik eigenlijk ook niet. Waarom niet? Omdat mijn moeder vond dat het alleen voor mijn vader was. En dat bewijst de theorie als je het niet aanbiedt leert een kind het ook niet eten.

Spruitjes, heerlijk als kind al, erwtensoep idem. Haring, zalig. Ooit moest ik bij de schoolarts komen hij vroeg mij wat ik lekker vond aan eten. Eigenwijs als ik was zei ik dat hij beter kon vragen wat ik niet lekker vond. Dan was ik tenminste snel klaar. 

De tijd waar ik het over heb is de jaren 50-60-70. De keuze was destijds niet zo reuze als nu. Maar wel seizoensgericht. In de jaren 70 kwamen de pakjes in opkomst, maar daarvoor kookte mijn moeder volgens het boekje van de huishoudschool. Doordat wij regelmatig gingen uiteten, kwamen wij met andere gerechten en producten in contact. Verder was het gewone kost wat er op tafel kwam. Toen ik samen ging wonen kwamen de culinaire kookbladen en die spitte ik destijds natuurlijk van voor tot achter uit. Neem daarbij mijn liefde voor koken en 1-+1=2.

Afijn, nu nog maar weer eens een recept met asperges. 


Image titleGroene asperges in bladerdeegVan het recept heb ik een receptenflyer gemaakt die je kan en mag downloaden. Het is een jpg-bestand


Groene asperges in bladerdeeg