Huzarensalade recept rundvlees


Huzarensalade op mijn manier

Onderlaatst had ik zin in huzarensalade. Maar niet met ham of corned beef. Maar met rundvlees. De rundvlees was stoofvlees. Deze heb ik gegaard in bouillon van een blokje. Uiteraard kan je ook zelf vlees- of groentebouillon maken. Maar die biologische blokjes vind ik weer een uitkomst. En zo schipper ik tussen koken uit of met een pakje en vers gemaakt. 

Het vlees heb ik niet laten gaar laten pruttelen op het fornuis of in de oven. Ik heb het laten garen in de hooimadam. 

Wat is een hooimadam? 


Een hooimadam is een moderne variant op de hooikist. Natuurlijk kan je de pan ook in bed zetten. Of in een dekbed wikkelen. Maar zelf houd ik die zaken graag gescheiden. 

Tenslotte zitten in bedden weer beestjes die je liever niet in je eten wilt. Het idee alleen al. 

Het vlees heb ik eerst aan de kook gebracht met 1 liter water en 2 biologische gistvrije groentebouillonblokjes.

Daarna 30 minuten zachtjes laten pruttelen. Daarna heb ik de pan in de hooimadam gezet en laten staan. De andere dag, ongeveer 12 uur later, heb ik de pan uit de hooimadam gehaald. Het vlees was gaar en kon ik met twee vorken uit elkaar trekken. 

Heb je geen hooimadam, laat het dan op een kleine pit pruttelen tot het vlees gaar is en je het met 2 vorken uitelkaar kan trekken

Quote

En zo schipper ik tussen koken uit of met een pakje en vers gemaakt.

 ElisabethsKitchen


Aan de volgorde van de ingredi√ęnten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

 Recept is voor twee personen. 

Let op, maak je deze salade met rundvlees. Houd dan rekening ermee dat je vlees één dag van te voren gaart. Het moet tenslotte koud zijn. 

Wat heb je nodig? 

 • 3 grote of 6 kleine¬†vastkokende aardappelen
 • 250 gram gaar rundvlees (kan ook corned beef zijn of hamblokjes)
 • 1 blikje wortelen en doperwten
 • 4 augurken
 • 100 gram gekleurde cherry-tomaten
 • 4 eetlepels cr√®me fra√ģche
 • 1 dopje witte wijnazijn
 • 4 bosuitjes
 • 2 gekookte eieren
 • 1 zak rucola¬†
 • 1 eetlepel olie
 • 2 eetlepels mayonaise
 • paprikapoeder
 • vers gemalen peper

Hoe bereid je het! 

 1. Schil de aardappelen. Wassen en snijd ze dan in kleine dobbelstenen. 
 2. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. Test of jij ze gaar genoeg vind. Afgieten en af laten koelen. Doe in een grote kom.
 3. Pluis het vlees uit of snijd de corned beef, of ham in blokjes. Doe bij de aardappelblokjes in de schaal. 
 4. Giet de inhoud van het blikje af. Snijd de wortelen in kleine stukken. Doe in de grote schaal.
 5. Snijd de augurken in stukjes en doe ook in de schaal. 
 6. Snijd de tomaten in stukjes of plakjes en doe in de schaal. 
 7. Schep alles voorzichtig om. 
 8. Meng de cr√®me fra√ģche en wijnazijn door het¬†vlees-aardappel-groente-mengsel.¬†
 9. Verwijder van de bosuitjes de worteltjes. Verwijder de buitenste bladeren en de lelijke bovenkant. Snijd de rest in stukjes. Meng het meeste door de salade. Bewaar wat voor de garnering. 
 10. Pel de gekookte eieren en snijd in stukjes. 
 11. Leg de inhoud van de zak rucola op een grote serveerschaal. 
 12. Druppel er de olie over. 
 13. Verdeel de huzarensalade over de rucola. 
 14. Leg de stukjes ei erop en daarop de mayonaise. 
 15. Strooi de paprikapoeder erover en naar smaak versgemalen peper. 


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. Vind je vari√ęren en groente eten ook zo belangrijk? Die vind je op mijn pagina en blog in overvloed. Allemaal voor twee personen. Recepten voor vier personen zijn er al voldoende tenslotte. Wordt lid zodat je alle recepten kan bookmarken.¬†


Klik HIER  voor meer recepten die passen in de maand juli.