Spaanse rijst met prei, pompoen en kipfilet


Pompoen, prei en biologische kipfilet lagen in de koelkast. Spaanse rijst in de voorraad en een nieuw blikje met Al Andaluskruiden. Hoera eindelijk weer in huis. Want het is zo heerlijk. Met deze ingrediënten maakte ik een heerlijke, simpele en smaakvolle ovenschotel. Het was een heerlijke pittige schotel. Dat komt door de kruidenmelange. Wil je minder pittig eten, voeg dan minder kruiden toe.  #watetenwevandaag#lekkerereceptenvoor2#preiovenschotel

Lekkere recepten voor 2

Spaanse rijst met prei, pompoen en kipfilet

Alle ingrediënten, behalve de kruidenmelange, heb ik gekocht in de Lidl. Daar kan je prima biologische kipfilet kopen. Hier komt geen bak water uit, simpelweg omdat er geen water aan is toegevoegd. Je krijgt waar voor je geld. De echte hoeveelheid kip en vlees met meer smaak. Nadat de schotel uit de oven kwam heb ik voor het eten, de kipfilet in blokjes gesneden en door de rest gemengd. Voor de foto heb ik een paar plakjes bovenop de schotel gelegd. 

watetenwevandaag

De ingrediënten

Dit is de mengeling die ik heb gebruikt. Zoals je ziet is er geen zout aan toegevoegd. Het bevat wel veel smaak. Wanneer je niet zo van pittig eten houd, wees dan voorzichtig met de hoeveelheid. Dit gerecht kon wel wat pit gebruiken, dus ik heb een volle eetlepel toegevoegd. 

Recept is voor 2 personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

watetenwevandaag

WAT HEB JE NODIG?

 • 1 eetlepel olie
 • 2 preistengels
 • ½ flespompoen
 • 1 eetlepel Al Andalus kruidenmengeling
 • 125 gram Spaanse rijst of risottorijst
 • 2 x zoveel water als rijst
 • ± 200 gram biologische kipfilet

ZO BEREID JE HET!

 1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
 2. Verwarm de olie in een ruime hapjespan die ook in de oven kan. 
 3. Maak de prei schoon zoals je kan zien op de video. _De link naar de video staat verderop deze pagina
 4. Doe de prei in de pan bij de olie en laat rustig bakken.
 5. Schil de pompoen. Als je voor de hals hebt gekozen, heb je geen pompoenpitten. Die zitten in de buik. Snijd de pompoen in blokjes en laat meebakken met de prei. 
 6. Strooi de kruidenmengeling erover en laat rustig pruttelen. Voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt. 
 7. Voeg na 5 minuten de rijst toe en het water. Breng aan de kook. Laat weer 5 minuten zachtjes pruttelen. 
 8. Maak wat ruimte voor de kipfilet en leg de kipfilet in die ruimte. Dek de pan af met natgemaakt bakpapier. 
 9. Zet de pan in de oven en stel de timer in op 15 minuten. Check of de rijst gaar is. Als de rijst niet gaar is, haal dan de kipfilet eruit en zet de timer op 5 minuten. Houdt de kip warm onder aluminiumfolie. 
 10. Snijd de kip in blokjes voor je het door de rijst mengt. Zet de pan op tafel. 
 11. En dan...AAN TAFEL!! 🍽🍲


Welkom op mijn Yoors receptenblog. Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen. Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Je volgt mij nu en daarom zie je op de voorpagina mijn blogs. Die kan je lezen en delen.

watetenwevandaag

wie schrijft de recepten op deze pagina?

Mijn naam is Elisabeth.

Ik barst van de kookwoede. Iedere dag kook ik voor twee. Soms voor meer personen, maar in ieder geval niet minder. De mediterraanse keuken is mijn favoriete keuken.

Vraag jij je af: wat eten we vandaag? Volg mij voor simpele en smaakvolle recepten voor 2 personen. De meeste producten koop ik in de Lidl. Zeer budgetvriendelijk. O ja, ik knip geen pakjes open. Smaak komt uit de natuur.

Wanneer je mij gaat volgen, blijf je op de hoogte van mijn nieuwe recepten. De gerechten volgen het ritme van het seizoen. #nospon#noads

Mijn website: lekkere recepten voor 2

watetenwevandaag