spaanse stoofschotel rundvlees


De hoeveelheid van de stoofschotel die ik eerder heb geplaatst was voldoende voor vier personen. In  ons geval hadik de dag erop een makkie. Ik hoefde alleen nog maar aardappelpuree te maken, de stoofschotel in een schaal te doen. Terwijl de oven stond op te warmen had ik de schotel vast in de oven gezet. Van de gare aardappelen en kookroom maakte ik een puree. De puree was te dun naar mijn zin. Met polenta heb ik de puree wat dikker gemaakt. Het kwam de smaak ten goede kan ik verklappen. 

En ja, ik had deze schotel ook kunnen invriezen. Maar daar heb ik nu niet voor gekozen. 

spaanse stoofschotel met rundvlees

Dit is de link naar het recept voor de stoofschotel. 

Quote

Met polenta heb ik de puree wat dikker gemaakt.

 lekkerereceptenvoor2 - ElisabethsKitchenAan de volgorde van de ingredi√ęnten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

 Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig? 

 • 6 kleine of 3 grote aardappelen
 • wat water
 • de helft¬†van de Spaanse stoofschotel
 • 1 flesje kookroom¬†
 • 6 eetlepels polenta
 • snufje nootmuskaat¬†
 • vers gemalen peper naar smaak
 • 3 eetlepels paneermeel
 • wat¬†vlokjes echte boter

Hoe bereid je het! 

 1. Schil de aardappelen. Wassen en in blokjes snijden. Kook ze gaar in kokend water ongeveer 12 minuten. 
 2. Afgieten en uitlaten dampen.
 3. Verwarm de oven¬†voor op 185¬į Celsius.¬†
 4. Schep het restant stoofschotel in een ovenschaal en zet deze in de oven terwijl die voorverwarmd.
 5. Stamp de aardappelen fijn en voeg de kookroom toe. Vul het flesje met water en giet dat ook bij de aardappelen. 
 6. Laat de puree warm worden. Het is nu zeker te dun.¬†Voeg daarom lepel¬†voor lepel polenta toe. Laat het niet te dik worden. Het moet wel smeu√Įg blijven.¬†
 7. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en peper. 
 8. Haal de schaal uit de oven en dek de stoofschotel af met de puree. 
 9. Strooi er paneermeel over en leg verdeeld over de puree wat vlokjes  echte boter. 
 10. Zet de schaal in de oven en de timer op 20 minuten. Check na die tijd of de puree bruin genoeg is. Niet - geef het dan 5 minuten oventijd. 
 11. En dan...AAN TAFEL!


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon


Eén keer koken en twee keer eten. Hoe makkelijk is dat? Heel makkelijk. 

Kom erbij voor nog meer makkelijke recepten. 

By The Way 

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.