Een kijkje in de keuken (Deel 2)....

Een kijkje in de keuken (Deel 2)....


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gisteren gaf ik een beginnend kijkje in de keuken, te beginnen met het encaustic ijzertje.

Vandaag zal ik iets meer vertellen over de tekenpen. De tekenpen kun je vergelijken met een soldeerbout.

Hij heeft ongeveer dezelfde vorm en grootte, en wordt (denk ik) vrijwel even heet.

De tekenpen wordt veel warmer dan het ijzertje (dat je op de laagste stand zet om te schilderen) en het is oppassen geblazen dat je je er niet aan brandt.


Mijn tekenpen, met de tekenpunt.

Met de tekenpen kun je (de naam zegt het al) tekenen. Je steekt de punt van de pen in een encaustic wasblokje, waarna de pen de was als het ware opzuigt (en beetje vergelijkbaar met een kroontjespen), en vervolgens kun je er (na een beetje oefenen) mee schrijven of tekenen.

Het leuke van de tekenpen (of stylus) is dat je bij deze deze meerdere opzetstukjes kunt gebruiken. Op de foto hiernaast zie je verschillende opzetstukjes, er zijn er meer, maar ik gebruik ze niet allemaal en vind ze niet allemaal mooi.


Met de verschillende opzetstukjes kun je verschillende vormen stempelen of je kunt de stukjes slepen waardoor je weer andere effecten krijgt.

Deze bloem heb ik bijvoorbeeld gemaakt door het grote driehoek te vullen met verschillende kleuren was en deze vervolgens over het zwarte encaustic karton te slepen. Daarna met een sponsje het hart gemaakt en met de schraper (een hard pennetje) de meeldraden ingekrast.Formaat: 10x15cm op encaustic karton.

Met de tekenpunt kun je veel preciezer werken. Hiernaast zie je een portret van Winston, dat ik op verzoek heb gemaakt op canvas. Ik heb hierbij alleen de stylus met tekenpen (en wasblokjes) gebruikt! 

Formaat: 20x20 op canvas (verkocht).


De mogelijkheden met de stylus zijn vrijwel eindeloos, het is echter wel een beetje oefenen. Maar met oefening en inspiratie kom je een heel eind! Morgen opnieuw een kijkje in de keuken, dan zal ik wat vertellen over het werken met hete lucht en bijenwas. Tot dan! 


Ps: ik heb dit met plezier geschreven. Was het leuk om te lezen? Ik vind het fijn als je een reactie achter laat...Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb het met plezier gelezen. Goed verhaal !
| 19:53 |
Wauw, heel leuk om te zien!
| 13:30 |
Echt super gaaf zo
| 04:57 |
Dank je!
| 10:45 |
Heb v t weekend zelf verf van bijenwas gemaakt groetjes
| 00:10 |
Wat leuk!
| 08:15 |
Bloem is ook mijn favoriet :)
| 08:51 |
Dank je!
| 09:56 |
ik vind die bloem echt heel mooi!
| 10:58 |
Dank je, hij is inderdaad erg goed gelukt.
| 11:01 |
Ik vrees dat ik me er aan zou branden. Maar wat geweldig wat je maakt en doet!
| 10:01 |
Gelukkig is dat tot op heden niet gebeurd :-)
Dank je wel voor je compliment!
| 10:02 |
Graag gedaan!
| 10:04 |
Leuk geschreven, heel duidelijk. Prachtige werkjes ook weer.
| 09:35 |
Dank je wel! Morgen een nieuw kijkje in mijn keukentje :-)
| 09:37 |
Ik ben nieuwsgierig.
| 09:39 |
:-) daar ben ik blij om :-)
| 09:40 |
Ik ben gek van die pen van jou. .. van je vrhaal ook hoor
| 09:04 |
Hahahaha :-) Ik ben er ook erg blij mee!
| 09:22 |
Oh wat prachtig, een ware kunstenaar
| 08:49 |
Dank je wel (bloos)!
| 09:21 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen