Een kijkje in de keuken (Deel 3)

Een kijkje in de keuken (Deel 3)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Na de eerdere uitleg over het ijzertje en de stylus vandaag een nieuwe techniek: Hot-air.

Hot air of hete lucht en wasblokjes zijn een wat onvoorspelbaarder combinatie. Mijn werkwijze is als volgt: 

Ik heb een verf-afbrand-pistool gekocht bij de Gamma, omdat deze goed in te stellen is op temperatuur en blaassnelheid en daarnaast heeft hij verschillende "mondjes" zodat je de blaasrichting kunt beïnvloeden.

Er bestaan ook encaustic hot-air-guns, maar deze zijn een stuk prijziger, en ik gebruik hem (nog) niet vaak genoeg om dit de moeite waard te vinden.

Meestal werk ik met het kleinste mondje, omdat dit het prettigst werkt.

Afhankelijk van op welke ondergrond ik wil werken (papier of canvas meestal) smeer ik deze eerst in met blanke was. Dit doe ik met het ijzertje, dan kun je een mooie gelijkmatige laag was aanbrengen. Daarna schilder ik met het ijzertje wat kleur op het papier of de canvas, of ik smelt wat was op het ijzertje en laat dit op de ondergrond druppelen, en als ik tevreden ben ga ik blazen.

Het is een beetje experimenteren met temperatuur en blaassnelheid, maar als je die hebt gevonden dan kun je met de hete was over je werk gaan en smelt de bijenwas en gaat deze uitlopen.

Al blazend kun je de was een beetje sturen, soms meer, en kun je mooie vormen maken, en zullen er ook vormen spontaan ontstaan. De was loopt vaak door elkaar, en je zult merken dat de ene kleur sneller vloeit dan de andere.

Ik gebruik deze techniek vaak als achtergrond, soms om een abstract werk te maken.

Eigenlijk is dit de basis voor een andere techniek: de schellak techniek, maar omdat die meer voor gevorderden is kom ik daar later op terug. Hieronder een voorbeeld van een werk dat ik gemaakt heb met mijn hete-lucht-pistool.

Afm: 20x30cm op zwart encaustic karton (verkocht)


Ps: ik heb dit met plezier geschreven. Was het leuk om te lezen? Ik vind het fijn als je een reactie achter laat...Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel helder uitgelegd, dank je wel
| 16:04 |
Erg leuk om nu precies te weten hoe je al die mooie werkjes maakt. Prachtig.
| 09:00 |
Dank je!
| 09:32 |
Wow dit zou ik wel graag aanleren :)
| 06:46 |
Er bestaan workshops ;-) bijvoorbeeld bij Wemke de Jong.
| 09:31 |
België ?
| 09:47 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen