Verder met de basiscursus, werkjes van de dag 5-4-2020


Al eerder schreef ik dat ik de basiscursus encaustic art volg bij Encaustic House, een initiatief van Wemke de Jong en Michael Bossom. Ik doe de cursus voor mijn plezier, en ik steek er nog wat van op ook. Mijn tempo ligt niet hoog, maar dat hoeft ook niet, ik heb alle tijd, de cursus blijft gewoon online, en ik kan aanschuiven wanneer ik wil.

De afgelopen tijd was ik druk met het winkeltje, en nu deze gesloten is krijg ik weer meer ruimte voor de basis encaustic. Al moet ik zeggen dat het corona gedoe niet meehelpt om mijn gedachten richting de encaustic art te bewegen. Het scheelt voor mij dat ik gewoon kan werken, maar toch: het beïnvloed ook mijn leven behoorlijk.

Maar goed: gisteren weer even het ijzertje opgewarmd, gewoon even spelen. Maar oh, grote frustratie, de was wilde niet wat ik wilde..... leerpuntje: loslaten!

encausticart

Mijn goede vriendin Thea, met wie ik vaker schilder, had eerder deze week bloemen gemaakt met de was, die vond ik erg goed gelukt, en wilde ik ook proberen. Ik had nog niet eerder met het kwastje gewerkt.

De tekenpen heeft meerdere opzetstukjes, waaronder een kwastje. Nu werk ik niet heel vaak met de tekenpen, en als ik dat doe, werk ik meestal met de punt, om te tekenen of te schrijven.

Deze keer dus het kwastje. De bloem werd anders dan ik in gedachten had, maar het is een vrolijk geheel geworden vind ik zelf, een achtergrond van ecoline maakte het geheel af.

Vervolgens maakte ik een verjaardagskaartje met stempels, en een abstract werkje. Vooral bij het abstracte werk was ik niet zo blij: niets wilde zoals ik het in gedachten had, en op een gegeven moment heb ik het maar gelaten. Pas toen ik het werkje opwreef zag ik de vele personen in de kaart. Dát verbaast me niet, ik voelde de aanwezigheid al, de nacht ervoor, me niet beseffend dat het ook volle maan was.

encausticart
encausticart

Na deze werkjes ben ik verder gegaan met de basiscursus, waar we ik deze keer het strijkijzertje gebruikte als mini-hotplate, en leerde schilderen met behulp van een gescheurd stuk karton. De effecten vind ik verrassend:

encausticart
encausticart
encausticart

Dit is een effect wat ik zeker vaker ga gebruiken! ik maakte nog een laatste kaartje met mijn favoriete kleuren:

encausticart

En zo kwam de middag toch sneller tot een eind dan verwacht :-)

#encausticart#werkjevandedag#beeswax#encaustichouse#schilderenmetbijenwas#encaustichris