Corsica, dag 12 - Ile Rousse


13 juli - Het is 32 graden vandaag, maar er waait een krachtige wind die voor wat verkoeling zorgt. In tegenstelling tot gisteren is de wind niet zo 'haardrogerachtig' en brengt die wat verfrissing.

We rijden 22 kilometer noordwaarts langs de kustlijn met als bestemming 'Ile Rousse'. 

Dit is een belangrijke havenstad. Je kunt hier de veerboot nemen naar het Franse of het Italiaanse vasteland. Toevallig komt de ferry vanuit Nice net aangevaren.

Ile Rousse is niet alleen een havenstad, maar ook een toeristische plaats met een fijn wit zandstrand, leuke, autovrije winkelstraatjes en een boulevard langs de kust.


Het witte zand zorgt voor een erg mooi kleurcontrast met de diepere zee wat verder.

Achter de haven ligt een heel speciale rotsformatie, die bij zonsondergang rood kleurt.  

We maken de klim tot helemaal boven, tot op het punt met het witte torentje uiterst links, waar we weer een prachtig uitzicht hebben. (foto onder)

Nog een mooi plekje : het strandje bij één van de hotels bij de haven...

De krachtige wind zorgde echter voor veel opspattend zeewater, vandaar waarschijnlijk dat het helemaal verlaten was.

(eigen foto's)

Ook lid worden van Yoors ? Klik dan hier

Comment and receive 25 YP 25
Uitdaging: stel jezelf voor
Toen ik de leuke uitdaging van Mygirlylife voorbij zag komen, kon ik het toch niet laten om zelf ook even te gaan brainstormen over hoe ik mezelf zou voorstellen op deze specifieke manier. Laten we dus even mijn username erbij nemen en wat feitjes over mezelf erachteraan kwakken ^^ Tekenen is iets wat ik graag beter zou kunnen, maar gewoon door het feit dat ik met zoveel dingen tegelijk bezig ben, komt het er toch nooit van om er echt mee aan de slag te gaan en te gaan oefenen.  Interesses heb ik genoeg. Niet alleen ben ik (meestal) graag bezig met mijn studie: psychologie, maar ook leer ik op de piano spelen, probeer ik mijn eerste cosplay te maken, zou ik graag beter worden met tekenen, schrijf/blog ik van tijd tot tijd, lees ik graag, ga ik naar de sportschool enz. Het is zo soms moeilijk tijd voor alles te vinden, waardoor projectjes bij mij soms wel eens in de vergetelheid geraken (oeps) Gamen. Ook dit is een hobby van mij. Zelf doe ik het vooral voor het sociale aspect en het plezier. Ik heb wat leuke vrienden uit andere landen leren kennen, waarmee het echt gezellig praten is terwijl we wat games aan het doen zijn.  Eten is iets wat ik waarschijnlijk iets te graag doe. Koken kan ik af en toe leuk vinden, maar het mag geen sleur worden. Als ik een minder grote passie voor eten zou hebben, zou ik vast al wat makkelijker in mijn broeken passen, maar goed, zoals mijn vriendje eens zei: "Het is ook een talent" Roken is iets wat ik echt niet kan uitstaan. Natuurlijk zal ik niemand kwaad bekijken voor hun beslissing om te roken, maar als ze dat recht in mijn gezicht doen wel. Hou die sigaretten dus maar bij mij uit de buurt ;) Lenig, nog zoiets wat ik graag zou zijn. Mijn vriend vindt dat ik al best lenig ben, maar zelf zie ik nog heel wat punten van verbetering. Opnieuw zit ik met het probleem dat ik er meestal niet constant genoeg aan werk, omdat ik met zoveel dingen bezig wil zijn.  Ideeën; die heb ik toch wel vaak. Niet zelden kan je me betrappen op dagdromen. Meestal zit ik dan na te denken over dingen die ik nog wil doen of maken.  Lief. Ik beschouw mezelf toch eerder als een lief persoon en het voelt ook aan of mijn vrienden dat op dezelfde manier zien. Ik zou het hun eigenlijk eens moeten vragen. ;p Yoghurt, iets wat ik geregeld als snack eet en dus wel lekker vindt, maar deze is er maar wat bij gevoegd omdat ik geen idee had wat anders met de Y te doen xD Hopelijk hebben jullie nu wat het gevoel mij beter te kennen. Ik ben benieuwd wat jullie van jullie username gemaakt hebben ^^ Beloon de maker en jezelf - Word gratis lid. Aanmelden
McCantibiotica
In intensive livestock farming, animals are pumped with antibiotics. This could create resistant bacteria that could cost 10 million people a year's lives by 2050. But if we convince McDonald's to use less antibiotics now, this giant could push the entire industry to a more sustainable model. McDonald's decides now, so call them to prevent the next pandemic. Pandemics are the shocking but inevitable consequence of the poor hygiene, cross-contamination and the undersized animal welfare that occurs when animals are exploited for 'food'. Viruses appear in markets where live animals are traded, but also in the filth and miserable living conditions of farm animals. These viruses eventually spread to people around the world. To keep farm animals alive in their appalling conditions, they are given a powerful cocktail of medicines, including antibiotics. In the US (and I think it's not much different here) 80% of the antibiotics sold are given to farm animals. As a result, the 'sickmakers' become travel tent for the overused medication, so-called 'superbugs' (superbacteria) arise and eventually we no longer have working medicines at our disposal when we get sick. Coronavirus is an animal virus introduced to humans through animal markets. Similarly, influenza A viruses are avian influenza viruses that have passed through poultry farming to humans. Taking animals off our collective board would be a big step in preventing future pandemics and improving our health and the environment at the same time. There is a lesson that we as a species, despite hundreds of years of vigorous warnings, have not learned. Tuberculosis, measles, whooping cough, typhoid, leprosy and cold all have one thing in common: they once crossed from animal to human when we started domesticating, breeding and exploiting animals. 70 billion animals are raised each year in horrible conditions — pumped full of antibiotics to prevent disease outbreaks and stimulate unnaturally rapid growth. Intensive livestock farming is a nightmare for the environment and animal welfare — but it's a paradise for germs, which mutate , multiply and skip to people. Already 700,000 people die every year from infection with antibiotic-resistant bacteria. Scientists predict that this will be up to 10 million deaths per year in 2050. But we can do something about it. McDonald's is the largest buyer of beef in the world and is currently deciding on a new antibiotic policy. If we call on the company to take only meat that has been produced antibiotic-free, it could push the entire industry to a more sustainable model. Let's make that happen! There's almost nothing that McDonald's thinks is more important than their image — so If millions of us make our voices heard, we can convince the meat giant to stop taking antibiotics and help prevent the next pandemic. Sign now and share it quickly: McDonald's: no antibiotics in livestock farming! More information : 'Why do we fight corona without discussing the cause?'(OneWorld) https://www.oneworld.nl/lezen/ opinion/why-fight-we- counter-corona-without- cause-to-discusse/ 'This is the ideal time to reflect on the way meat is produced' (Knack) https://weekend.knack.be/ lifestyle/culinary /this-it- ideal-moment-to-style-to- stand-by-the-way-why- meat-word-produced/ article-opinion-1578319.html Livestock farming 'most risky human activity' for pandemics (Metro) https://www.metronieuws.nl/in- the news/domestic/2020/07/ livestock husband-most-risky human-activity-for- pandemics/ Reading Archives - OneWorld -   Knack Weekend - inspiration for your lifestyle -   In English: Coronavirus: Industrial animal farming has caused most new infectious diseases and risks more pandemics, experts warn (The Independent) https://www.independent.co.uk/environment/coronavirus-meat-animal-farming-pandemic-disease-wet-markets-a9505626.html The meat we eat is a pandemic risk, too (Vox) https://www.vox.com/future- perfect/2020/4/22/21228158/ coronavirus-pandemic risk- factory-farming-meat McDonald's to curb antibiotic use in its beef supply (Reuters) https://uk.reuters.com/ article/us-mcdonalds- antibiotics/mcdonalds-to-curb- antibiotic-use-in-its-beef- Supply-idukkbn1OA299 New report calls for urgent action to avert antimicrobial resistance crisis (WHO) https://www.who.int/news/item/ 29-04-2019-new-report-calls- for-urgent action-to-avert- antimicrobial resistance crisis Industrial animal farming 'has caused most new viruses and risks further pandemics' - Avaaz is an international citizen movement of 65 million people. We strive to empower citizens' insights and values in international decision-making (“Avaaz” means “voice” or “song” in different languages). Avaaz has members in all countries of the world, our team is spread over 18 countries in 6 continents and works in 17 languages. Read here learn more about Avaaz's biggest campaigns, or follow us on Facebook whether Twitter . Avaaz - The World in Action - Food - health - Pandemic - Climate - Animal Welfare - Blog collection -