Heeft het nut om een plastiek rietje te vervangen ? (Als je dit ziet, zeg je 'neen'.)


Ik ben best wel begaan met het milieu. 
Toen ik beelden zag van de maaginhoud van grote vissen en van vogels, waarin hele zakken en allerlei plastiek zat, was het vrij confronterend.

In België hadden we de actie 'Mei Plastiekvrij', wat ik mooi vond als bewustmaking. Mijn slager verpakte mijn vlees in een papieren zak en gaf niet langer plastiek wegwerpzakjes mee. Nog steeds niet, hoewel we al enkele maanden verder zijn. Goed van mijn slager ! Ook bij de bakker krijg ik geen zakje meer, tenzij ik betaal.

Nu willen ze dat we hier alle plastieken rietjes vervangen door duurzamere versies. Glazen rietjes bijvoorbeeld.
Alle kleine beetjes helpen, denk ik dan maar.

Maar toen kwam ik deze video tegen, met de vraag of daar niet dringend iets moet gebeuren. 
Mijn mond viel open van verbazing. Als je wilt weten waarom, klik dan even hier.


Zouden ze niet beter geld investeren om ginder opleidingen te geven ? Verbrandingsovens te bouwen ? Wat heeft het voor zin om als kleine Belg je rietje te vervangen als dit op wereldschaal nog steeds elke dag gebeurt ?

Alle kleine beetjes helpen, denk ik dan maar, als ik mijn stoffen tasje uit mijn handtas haal om mijn boodschappen te dragen. Een veel gebruikt tasje, dat al ferme slijtageplekken vertoont, maar doet wat het moet doen.