Autopech in de nacht...

Autopech in de nacht...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De header is gewoon afkomstig van Pixabay maar volgens hetzelfde idee ging het bij mij ook...

Mijn trouwe Toyota hield er vannacht mee op, 5 km. van huis ongeveer. Het betreft een Camry met automatische transmissie. De cruise-control stond aan maar het toerental liep steeds sneller op om de snelheid vast te kunnen houden. Tot 'ie helemaal niet meer vooruit kwam. Mijn vrees was dat de automaat kapot was of iets daarin. Anderhalf uur op de ANWB gewacht en die heeft geconstateerd dat er geen olie meer in zat. Waarschijnlijk een lekke leiding. De automaat werkt op oliedruk, welke dus weggevallen was. Benieuwd wat voor schade dat alles opgelopen heeft... later wachten op een takelauto want een auto met automaat mag niet gesleept worden... Hieronder een video van matige kwaliteit die ik maar heb gemaakt uit verveling. één foutje zit daarin; ik zeg in de video dat hij vandaag naar de garage moet maar het is zaterdag natuurlijk. Wachten tot maandag dan maar weer.

Na een half uurtje kwam de takelauto. Waar ik telkens rekening mee moest houden is dat ik 'Klein' bij me had en die hapt soms naar mensen als ze bang voor ze is, dus dat was best lastig. Plus dat ik ook nog best veel spullen, boodschappen en een koelbox bij me had. Maar goed, de auto werd met een lier op de takelauto getrokken, achterstevoren en ik moest sturen. Daarna ik en Klein eruit en in de cabine van de takelauto. Hij vroeg me waar ik naar toe wou; naar huis of naar de garage. (Om hem daar maar naast de poort te parkeren) Die garage is vanaf mij ongeveer 15 km. "Maar dat kost je wel geld". Saillant detail daarbij is dat ik al 18 jaar ongeveer lid ben van de ANWB dus ik was niet van plan te betalen. En ik zat met de hond en alle boodschappen die bij de garage overgepakt zouden moeten worden en de koelbox, dus dat ging allemaal echt niet passen. "Voor 50 Euro", probeerde de man nog een keer. Breng me maar gewoon naar huis, zei ik. Nu kan de ANWB misschien wel niet weten of en hoeveel geld hij vroeg, maar ik ga dat echt niet doen. Nog maar even contact over opnemen denk ik. Die vermoedelijk gesprongen leiding had dus ook kunnen gebeuren tijdens m'n inhaalmanoeuvre op de enkelbaans autoweg. Maar liever niet aan denken... In elk geval weer veilig thuis, weliswaar na 04.00u maar goed. Maandagavond een update denk ik...

© 10-02-2018 Enrique, blogs and more   ( enrique.dutch@gmail.com ) Header afkomstig van: Pixabay.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
wat vervelend zeg
| 18:54 |
Zeker, gelukkig wordt er nu wel het één en ander geregeld maar de kosten, daar zit ik nog 't meest over in...
| 20:31 |
ik neem aan dat je weetwat je in je pakket hebt zitten bij de wegenwacht en mocht dat er bij zitten dan zal de anwb de berger moeten betalen.
| 21:12 |
Nou niet exact maar ik heb Europaservice of zo. Maar die kosten bedoel ik nog niet eens maar de reparatie... Haha. Ja, de ANWB regelt dat verder met de berger, dat kost me verder niets.
| 23:20 |
Autopech komt altijd ongelegen.
| 16:42 |
Ja, precies! Zowel autopech als rekeningen, haha! ;-)
| 17:03 |
Wat een onderneming zeg, echt dikke pech en maar hopen dat t niet al te kostbaar zal worden. sterkte
| 12:16 |
Dank je wel Karin, ja we hopen maar het beste er van!
| 14:48 |
Dat is heel vervelend!!
Hopelijk valt de schade en de kosten mee.
| 10:06 |
Hoop ik ook maar valt meestal tegen, haha.
Dank je wel!
| 14:49 |
Moet je de anwb ook nog betalen als lid? Ben benieuwd wat en of ze reageren. Hoe komt hij nu bij de garage? Ik hoop dat de kosten (alleen slanetje?) meevallen.
| 05:24 |
Nee, normaal hoeft dat niet. Wel als ze een nieuwe accu plaatsen of dat je met een lege tank staat en zij vullen bij, logisch. Dat laatste overkomt me nooit hoor, haha. Even voor de goeie orde. Het bedrijf wat was ingeschakeld door de ANWB wou wel geld zien en daar heb ik nu over geklaagd en de ANWB lijkt dat heel serieus te nemen. De garage waar mijn auto altijd in onderhoud is heeft een 'buurman' met zo'n takelauto. Dus daar reken ik op. Eventuele kosten hoop ik dus te kunnen declareren bij de ANWB en zij wellicht bij dat malafide bedrijf? Maar goed, dat is mijn probleem dan verder niet. Ja, ik hoop ook alleen dat slangetje maar zoveel geluk heb ik nooit Kitty ;-) ik ga uit van erger.
| 14:56 |
Aaaah jawel joh gewoon een versleten slangetje!
| 21:04 |
Je hebt ook nog zowat gelijk ook nog! Komt vast door die positiviteit die je me gestuurd hebt! ;-)
| 03:45 |
Dit is balen hoop dat de reparatie mee valt. Ik zou ook zeker een klacht indienen.
| 01:24 |
Dat is zeker balen! De klacht is inmiddels verstuurd. Ben benieuwd...
Dank je wel!
| 01:50 |
He wat akelig! En dan zo'n oplichter er ook nog bij. Hopelijk vallen de reparatiekosten niet zo heel erg tegen: echt meevallen doen ze nooit!
| 19:37 |
Ja, hij had ook kunnen denken; 'dit gaat toch al genoeg kosten voor 'm.' maar zo wordt er niet meer gedacht helaas... Nee, meevallen doet het vast niet! Dank voor je reactie! :-)
| 01:52 |
oef das balen zeg. Hoop dat hij gemaakt kan worden en je er weer mee verder kan tuffen.
| 19:36 |
Dat hoop ik ook maar wetende hoeveel geluk ik altijd heb, vrees ik met grote vrees...
| 01:53 |
ik duim voor je hoor!!
| 22:54 |
Dank je wel Marijke! Vandaag ga ik waarschijnlijk horen of het duimen van jou geholpen heeft! ;-)
| 08:45 |
vast!!
| 17:33 |
En... inderdaad!!
| 03:57 |
vertel...........
| 21:01 |
Netjes gemaakt, het was maar een kleinigheid eigenlijk en weinig kosten! :-) Maar dat wist je intussen al, haha. Dank je wel!
| 01:41 |
yep. :-)
| 23:56 |
Niet erg netjes van die chauffeur, ik zou daar zeker melding van maken, wie weet hoeveel keer ze mensen zo geld afhandig maken.
Hopelijk valt je reparatie mee, zal voor je duimen.
| 17:13 |
Ga ik ook zeker doen Albert, lekker bijverdienen voor 'm zo inderdaad.
Dank je wel hoor!
| 17:21 |
Lekker dan..... volgens mij mag de ANWB geen onderscheid maken of ze je naar huis of naar de garage brengen, dus inderdaad: even een klacht indienen.
Ik hoop dat het goed komt met je auto!
| 12:33 |
De man van de ANWB zelf had het wellicht niet uitgemaakt maar nu kwam er een extern bedrijf in opdracht van de ANWB. Maar goed, de klacht komt voor mij wel bij hen te liggen, daar heb ik immers mijn lidmaatschap. Dank je wel!
| 17:01 |
Jeetje! Balen!!!! Hoop ook dat het meevalt.
| 12:12 |
Zeker! Meestal val 't tegen Ingrid; een nota van een erkend garagebedrijf/merkdealer valt eigenlijk nooit mee... Meestal is alles dan wel goed gerepareerd, als repareren überhaupt nog een optie is... :-(
| 16:58 |
En of het afweegt tegen de dagwaarde.

Soms kan men zelf de reparatie doen, maar door elektronuca gaat die vogel lang niet altijd op.
| 17:08 |
Dat bedoel ik Ingrid, als er een compleet nieuwe versnellingsbak onder moet of bij schade aan de motor zelf wordt 'het kalf misschien groter dan de koe'. Maar... ik wil 'm eigenlijk niet kwijt... :-(
| 17:34 |
Veiligheid voor alles en vroeg of laat komt het afscheid er toch... hoop dat je het financieel redt om de juiste beslissing te nemen.
| 17:46 |
Financieel komt het niet uit, in welk geval ook. Maar zonder auto heb ik wel een probleem. De garage kan misschien wat regelen hoop ik. Daar ben ik al 15 jaar klant of zo, we gaan het zien. Dank je wel! :-)
| 18:31 |
Succes!
| 20:04 |
Dank je!
| 21:35 |
Dat is wat zeg, inderdaad gelukkig dat het niet gebeurde bij het inhalen, maar vervelend is het wel zeg. Hoop dat de schade meevalt. Trouwens die takelboer is wel een oplichter lijkt mij, want je bent lid van de ANWB, dus hij had de auto gewoon naar de garage moeten brengen. Ik zou zeker even een klacht indienen!
| 10:38 |
Tja, zo loopt het in die zin dan nog goed af. Maar qua kosten vrees ik 't ergste... Bij die takelboer heb ik ook zeker m'n twijfels. Zeker ga ik klagen, dank je wel!
| 16:56 |
Oh dat is zuur zeker in de nacht.. maar die man leek haast wel proberen wat bij te verdienen.. kan ernaast zitten maar zou toch niet uit moeten maken of ze je thuis of garage afzetten?
| 10:25 |
Ja, dat idee heb ik dus ook. Als hij me naar de garage zou brengen had hij me weer terug naar huis moeten brengen, dat dan weer wel. Maar goed, dit 'handjeklap' geef ik nog wel door aan de ANWB...
| 16:53 |
Goed zo ben benieuwd wat ze erop reageren.. hoe ga je de auto nu naar de garage krijgen?
| 11:31 |
Ze hebben netjes gereageerd en er worden dingen geregeld.
Zie ook mijn blog ;-)

y.is/Zu6Yb
| 16:07 |
Dat is flink balen, lange nacht zo.
Ik ben een keer door de ANWB gesleept, maar daar hoefde ik niet voor te betalen.
| 09:08 |
Was zeker een lange nacht Hans. Als de ANWB sleept zal het idd. wel kosteloos zijn. De man van het ingehuurde bedrijf heeft het gewoon even geprobeerd vermoed ik...
| 16:51 |
Jeetje, wat een lange nacht heb je achter de rug. Gelukkig dat je de motor mocht laten draaien voor de verwarming, maar geen reclame voor de ANWB dat je zolang moest wachten hoor. Ik zou ook zeker melding maken van het feit dat hij je op die manier geld vroeg, ik betwijfel ook echt of dat een regel van de ANWB is. Wij zijn lid bij Route Mobiel en slepen nog nooit nodig gehad. Vorig jaar ben ik getakeld met mijn Kaatje via Allsecure. We hebben maar voor 1 auto de pechhulp, maar ben erg tevreden over de afwerking van Allsecure. Je zou er bijna toch een kleine baard aan overhouden haha. Wel leuk om nu een stem bij een gezicht te hebben. Zouden alle yoories moeten doen, een filmpje met stem ;) Heel veel succes ermee en ik hoop dat hij snel weer lekker rijd en dan met niet teveel onkosten.
| 08:28 |
Ja, zouden meer yoorsies moeten doen... Hij, jij en ik deden het al :p Yoortainment ook trouwens.
| 12:13 |
Ja toch ;) Een video kennismakingsblog haha
| 12:18 |
Hahaha
| 12:18 |
Maar dat is een goed idee!
| 00:52 |
Maak jij de eerste? ;)
| 07:28 |
Nou, ik ben er gek genoeg voor... XD
| 21:30 |
Ik zeg doen!
| 21:51 |
Mmm, ik twijfel nog... voorlopig wacht ik toch nog maar even, haha!
| 23:16 |
Misschien ben ik je dan voor hihihi #oepszeizedat
| 23:17 |
Ooo! @jadatzeize ! Nou, ik zie en hoor je dan wel vandaag of uiterlijk morgen!
XD Whahaha! Feel the pressure... ;-)
| 22:02 |
Hahaha, no pressure my love :P maar ik ga mijn belofte waarmaken, ben nog aan het bedenken hoe en waar ik ga filmen ;)
| 06:43 |
Dat is dus ook gebleken, haha! @ikmoetoppassenmetwatiktegenjouzeg XD
| 00:43 |
Ja hihihi, Diaantje houd wel van een uitdaging, dus wat wordt de volgende? #watzeizenouweer
| 07:07 |
Ja, daar ben ik ook benieuwd naar, ik zeg niks.... ;-D Haha!
| 15:12 |
Inderdaad, zeg maar niks haha, anders zet je me weer aan het werk :P
| 19:18 |
Hahaha!
| 18:12 |
Hahaha! Yoortainment; weer een nieuw woord! Hij gaat in de 'dikke van Dalen', haha! XD
| 16:50 |
Dat is de naam van een bestaand yoorsaccount :)
| 16:54 |
Nou je 't zegt... komt me enigszins wel bekend voor ja... :-)
| 17:35 |
Yoortainment2day voor de volledigheid.
yoo.rs/yoortainment2day
| 17:45 |
Ja, een vervelende nacht, zeker! De vorige keer waren ze er heel snel en toen was ik bij m'n moeder, dus maakte niet zoveel uit. Dit vond ik al met al ook geen service, al was de monteur van de ANWB wel heel vriendelijk. Maar wat betreft de klacht over takelen weet ik niet of ik bij de ANWB terecht kan. op de site: klacht.nl las ik dat er van alle klachten over de ANWB niet één opgelost was. We gaan het zien. En inderdaad moet ik me scheren maar dat kwam niet alleen door vannacht, Haha! ;-) Wel grappig hè, een stem erbij. Toch vind je jezelf vaak dom klinken dan.
| 16:48 |
Ja je hoort je eigen stem altijd anders en ik vindt de mijne niet echt mooi haha
| 18:08 |
Dat vind iedereen van zichzelf denk ik. Vroeger dacht ik nog wel eens dat het kwam door vervorming op destijds nog het cassettebandje maar nee, je bent het dan toch echt zelf, haha!
| 18:34 |
Wat een pech. Gelukkik zat je warm tijdens het wachten. Maar flink balen al met al. Afwachten maar weer. Succes met alles.
| 08:16 |
Ja, gelukkig wel. Een auto is heel snel koud als de motor niet meer draait. Vooral spannend wat het gaat kosten... Dank je wel hoor! :-)
| 16:42 |
Hopelijk valt het mee.
| 10:45 |
Mmm, mischien open ik wel een girorekeningnummer, haha! ;-D Geintje uiteraard.
| 16:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen