...En dit zijn Mijn bevindingen na een maand:


Op 8 oktober 2018 gebeurde het: 'De grote verandering'.


mijn blog van toen:

Hoe ik er nu over denk staat in schril contrast met bovenstaand blog.

Om maar met de deur in huis te vallen; Het sociale gezicht, waar Yoors zo'n hoge punten mee scoorde en waar nagenoeg iedereen zo enthousiast over was, ongeëvenaard zelfs, is wat mij betreft zo goed als weg. Reageren is na de laatste update/upgrade nooit meer hetzelfde geweest. De interactie en de hoeveelheid reacties over en weer, direct met elkaar, zijn zo goed als weg. Reacties van mensen worden bedolven onder de vote- en andere meldingen in de inbox. "U bent de zesde, vijfde, vierde... in de wachtrij". "Je bent getagd door". "2 royalty Yp's van...", ik krijg mijn inbox niet meer leeg, tenzij ik de hele boel delete.

Populaire blogs en titels zijn nu 'trending'. Clickbait, soms, om snel te scoren. Yama wordt door enkelen in één keer volgeplakt. En jouw ene vraag over een technisch probleem op Yoors, wat toch best belangrijk is dacht ik, of een andere vraag is niet meer zichtbaar. En de punten die omgaan in het go..., sorry, voten gaan skyhigh. Is dit de schuld van de bloggers zelf? Deels. Yoors is volgens mij niet ingesprongen op een behoefte maar in één of meer zwakke plekken van de blogger. Vervolgens worden blogs nauwelijks meer gelezen of worden gelezen na het voten. De omgekeerde wereld dus. Soms komt er wel een vote maar geen reactie. Degenen die de meeste punten in kunnen en willen zetten bepalen nu wat 'de beste blogs' zijn. Cadeautjes geven kan niet meer en er zijn mensen die niet meer mee kunnen of willen. Er ontstaan aparte groepjes heb ik het idee en het is nu "Wie eerst komt, eerst maalt". Niet zo eerlijk voor de mensen die overdag andere bezigheden hebben zoals werken bijvoorbeeld. Zelf heb ik het verprutst door mijn actie laatst, waarin ik mijn niet-diplomatieke, ongezoute- en ongenuanceerde mening heb gegeven. Maar toch, voor wat het waard is, zeg ik het hieronder nog 1x luid en duidelijk:

Veel mensen zijn ontevreden of zelfs ongelukkig met het nieuwe systeem!

Nou, dat lucht op. Je mag zeggen; "Wat ben jij negatief"! Kreeg ik laatst ook te horen. Maar dan heb ik nieuws: "Ik geef mijn eerlijke mening!" En dat mag ik net als ieder ander! En niet om mij alleen maar als er meer is van dezelfde kritiek, zou dat gebruikt kunnen worden. Daar heb je tenminste iets aan. Wat heb je eraan als men alleen maar zegt; "O, ik vind het zo leuk en geweldig allemaal"?

Een brutaal mens heeft de halve wereld en zo ervaar ik nu Yoors. Denk je dat ik het leuk vind om straks weggezet te worden voor azijnpisser? Voor die halve Euro die dit blog nog niet eens op gaat leveren? Nee, ik geef hier nogmaals en misschien wel voor de laatste keer aan dat ik en velen met mij niet tevreden zijn. En 'je' mag best weten, ook verdrietig! Als het me niks kon schelen had ik de moeite niet eens genomen om dit rotblog te maken.

Gelukkig heb ik al mijn vrienden nog. En allemaal degenen van wie ik verwacht had dat ze zouden blijven. Voor al die mensen: Dank je wel!

Nu ga ik inzetten op dit blog -ja, idd weer een verontschuldiging- niet om te verdienen maar om dit blog juist te beschermen tegen abnormaal hoge inzetten en zodat 'ie tegelijkertijd iets meer zichtbaar wordt hoop ik.

Dit gezegd hebbende hoor je mij er waarschijnlijk niet meer over en ik ga misschien weer verder met luchtiger blogs of op termijn misschien helemaal niet meer, daar twijfel ik over. Met vrienden houd ik sowieso contact, altijd!

© 08-11-2018 Copyright; blog, titel en teksten van en door: © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.  Header van Pixabay: https://pixabay.com/nl/regen-lake-vakantie-verdriet-2362871/