Moeite met weggaan


Altijd als ik weg ga voor langere tijd, heb ik moeite om klaar te zijn voor vertrek. Vroeger had ik dat nooit zo extreem. Is dit een vorm van dwang? Ook heb ik moeite met spullen weggooien, dat 'hoort' er dan ook bij denk ik maar dat even terzijde. Wat ik me afvraag is of meer mensen hier last van hebben. De 'angst' om iets te vergeten waarschijnlijk.

Sommige mensen zijn er heel makkelijk in; "Wat ik ben vergeten, ben ik dan maar vergeten hoor". En ze trekken de deur achter zich dicht. Hoe erg het is en vooral hoe lang het duurt om weg te komen, hangt vooral van de afstand van de bestemming af en de tijd dat ik weg ben. Als ik naar Brabant ga, is dat vaak een lang weekend of ongeveer een week. Voor ik kan gaan kost me ongeveer 12-16 uur.

Eerst maak ik een lijstje, elke keer 'moet' ik een nieuwe maken. Een oude mag niet omdat ik er anders niet genoeg over nadenk. Elke keer is er ook weer iets anders om rekening mee te houden. Pas als de lijst klaar is, mag ik 'm checken met een vorige, wat ik overigens in de praktijk nauwelijks meer doe. Inderdaad, een vorige, want ik heb er tig intussen. Eerder maakte ik lijstjes aan de hand van 2 of 3 oude. Wat op de lijstjes gelijk was, streepte ik door en zette ik op de nieuwe + wat er overbleef. Het was enorm tijdrovend en om gek van te worden!

Ok, ik kan ook gaan zonder die lijstjes. Portemonnee, sleutels, mobiel. Check! En hup, weg.

Nee, zo simpel is het niet want ik moet m'n adapter ook hebben. En zijn overal de ramen wel dicht, de deuren en de poort? Is het gas uit? Kleding is ook wel makkelijk, ook weer rekening houdend met wat voor weer het kan zijn. Koelbox moet mee met een koud element en spullen uit de koelkast die anders over datum gaan maar ook fruit, etc. Vuilniszak in de container want dat gaat stinken, tijdschakelaar instellen voor de verlichting, medicijnen,....

Dus zo makkelijk is het niet. Dit zijn allemaal belangrijke dingen. Stel als ik daar ben en ik weet niet zeker of ik de kaarsen wel heb uitgeblazen, was de sigaret in de asbak wel uit? Heb ik binnen en buiten de planten wel water gegeven? Het was mooi weer toen ik ging dus jas vergeten en ik heb alleen m'n sandalen. Het zolderraam kon ook nog wel eens open staan... Al met al kan het je week dus echt wel verzieken of in het ergste geval moet je (direct) terug...

Maar die lijstjes zijn het ergste niet maar ik heb concentratieproblemen. Telkens moet ik alles weer nalezen als ik iets heb ingepakt of afgerond om het door te kunnen strepen en te kijken wat ik dan weer moet pakken of doen. Ook mag ik het niet zodanig doorstrepen dat het niet leesbaar meer is (hier wordt het niet overzichtelijker van), want alles moet ook weer mee terug en misschien heb ik het lijstje later weer nodig. (Waar meestal niks van terecht komt maar weggooien kan ik dan ook niet) Dus dat lijstje wordt zonder overdrijven ongeveer 50 keer nagekeken.

Als ik 's morgens om 10.00u begin, mag ik heel blij zijn als ik om 12.00u middernacht weg kan. Op het briefje staat dan zelfs: 'Dit briefje', want ook die mag niet vergeten worden. Wat ik me afvraag is of er mensen zijn die dit (deels) herkennen en hoe zij daar mee omgaan.

Dit is een blog gemaakt naar het idee 'Free writing'. Mijn schrijfpartner Kitty bracht mij op dit idee en het gaat me beter af dan verwacht. Neemt niet weg dat dit blog serieus bedoeld is uiteraard. Uiteraard mag dit blog ook gedeeld worden, zoals al mijn items. En Kitty kennende weet u dat ze een oplossing heeft! ;-D Hieronder de links van haar, doe er uw voordeel mee!


16-06-2018 Enriqué, blogs and more Afbeelding Header: Yoo.rs


Tags: #samen #freewriting #wakeupkitty

Hier leest u hoe Kitty zich voorbereid op vertrek:

Voorbeeld van free writing door Wakeupkitty: