Samen: Rondje buren

Samen: Rondje buren


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Van je buren moet je het hebben.


De buren vroegen jaren geleden aan mij of dat boompje alsjeblieft kon blijven staan, toen bleek dat zij een halve meter over de grens zaten en dat boompje dus niet van hen maar van mij bleek. Dat vond ik geen probleem. Maar nu gaan ze verhuizen...

Hun huis staat sinds kort te koop en toen begon de ellende... 

Nu stond het boompje opeens 'in de weg' en de buurvrouw vroeg me of ik het boompje af wou zagen. Het zou niet goed zijn voor 'de zichtlijn'. Er was afgesproken dat ik die om zou zagen als zij de klimop zou verwijderen die mijn schutting vernield. Vervolgens heeft ze juist de klimop nog eens extra stevig met krammen(?) aan de door mij betaalde schutting getimmerd, toen ik buiten kwam stopte ze met timmeren en bleef gebukt achter de schutting staan (Aan deze schutting wilden ze destijds in eerste instantie wel meebetalen en toen puntje bij paaltje kwam niet meer) en heeft ze toen ik weg was zelf met de kettingzaag het boompje omgezagen. Toen ik dat merkte, waarschijnlijk 1 of meer dagen later, heb ik gewacht tot ze thuis was en gevraagd wat daar de bedoeling van was. 'Ja maar dat hadden we toch afgesproken? Jij weet 't allemaal niet zo goed meer hè?' Dat vond ik zo'n gemene, misselijke opmerking, vooral omdat ze weet dat ik te kampen heb met depressies.

Vervolgens heb ik een mailtje gestuurd dat ik het e.e.a. niet erg netjes vond en dat ze niet zonder mijn nadrukkelijke toestemming 'aan de slag' mogen in mijn tuin. En dat volgens afspraak de klimop verwijderd moet worden. Ze hebben zelfs het fatsoen niet om te reageren. Nu overweeg ik mijn schuttingpanelen weg te halen. Misschien kinderachtig maar goed, ik heb al 'teveel wangen toegekeerd' na 'geslagen' te zijn. Bij mij is de maat nu vol.  --Wordt vervolgd!--

© 14-04-2018 Copyright; Blog(s), titel(s) en tekst(en) en afbeelding 'klimop' door: 'Just you and me'   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.    ('Just you and me' is een samenwerkingsverband tussen 'Wakeupkitty' en 'Enriqué, blogs and more') Afbeelding header: Pixabay.


Hieronder het volgende deel:

Hieronder de ervaringen van Kitty met haar buren:

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Een missend puzzelstukje in uw leven?

Kom Gratis bij Yoors, er gaat een wereld voor u open!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Handig hoor zo'n selectief geheugen........
| 10:55 |
Nou, inderdaad!
| 14:37 |
Wat vreselijk, mensen kunnen soms zo egocentrisch zijn. En daarbij ook nog liegen en bedriegen, bah!
| 18:17 |
Ja ik heb ze in de laatste paar maanden beter leren kennen dan in alle jaren daarvoor...
| 21:37 |
Eens met de reactie van DiaantjesLife.
| 00:46 |
Dank je wel Ingrid!
| 00:52 |
Knufff!

En welterusten voor nu.
| 00:55 |
Knuff! Slaap wel! 😉
| 01:10 |
Ja, hoog tijd nu. Net nog een rondeel geplaatst... pffff... veel te laat nu. Gelukkig morgen niks op de planning. (Niet dat ik me verveel, maar kan eens goed uitslapen.)
| 01:11 |
Dan ga ik zo nog even kijken. 😊 Ja, altijd hetzelfde op dat Yoors, haha! Neemt dagen en nachten in beslag! Lekker hoor, uitslapen... 😁
| 01:18 |
Pffff *gaapt* hihi.
| 01:23 |
Ga dan naar bed meid! 😂 Whahaha!
| 01:24 |
Wat een ongelofelijk misselijkmakend, valse uitspraak!! 😡 “jij weet het allemaal niet zo goed meer hè?!” Ik zou echt uit m’n voegen geschoten zijn! Wat een serpent! Ooo.... ik maak me daar zo kwaad om! Hoe krijg je het je strot uit?! Het toppunt van manipulatie! Als ik jou was, zou ik alle gesprekken opnemen.

Pfff... sterkte er mee!
| 12:24 |
Ja, die was echt ver onder de gordel! Manipuleren, intimideren en liegen kunnen ze beiden heel goed! Een bedenkelijke 'kwaliteit'...
| 00:52 |
Nou dat blijkt wel...
| 01:18 |
😟😰
| 01:38 |
Dat dat soort mensen met zichzelf kunnen leven....
| 02:22 |
Tja, vraag ik me ook wel eens af...
| 01:10 |
Er is een positief punt in dit verhaal, de buren waarmee je nu last hebt gaan verhuizen. Misschien krijg je wel hele leuke buren ervoor terug
| 07:38 |
Dat hoop ik echt!
| 00:43 |
Klimop niet weg, boom ook niet weg. Lijkt mij
| 13:52 |
Nee maar die hadden ze dus zelf al omgezaagd! Nu dreigt het allemaal wat te escaleren, daar zat ik eigenlijk niet op te wachten. En ze willen niet in gesprek blijven, helaas moet dat schriftelijk omdat zij elke keer claimt dat ik niet zo goed meer weet wat er is afgesproken. Maar dat willen ze beiden kennelijk niet.
| 14:08 |
Man wat weer een gedoe sommige mensen hebben volgens mij de hobby om het andere mensen zuur te maken
| 14:17 |
Ja of de mens is zo egoïstisch dat ze alles naar hun hand willen zetten zonder met een ander rekening te houden. Misschien ook wel beiden. Erg coöperatief stellen ze zich in elk geval niet op... 😢 
| 14:23 |
Misschien kun je advies vragen bij een rechterenkel wat het handigst is. In ieder geval proberen je rust te bewaren. Deze acties zeggen veel over hen, niets over jou!
| 18:30 |
M'n enkel zei niets terug... 😉 Haha, grapje hoor tekstvoorspelling van de telefoon waarschijnlijk...
Ja, ik weet 't... dit is altijd het gevecht tussen gevoel en ratio. Maar ik zoek het zeker uit, dank je wel! 💙
| 21:50 |
Oh, die telefoon!!!! Rechtswinkel bedoelde ik. Check: nu staat het er goed...
| 22:15 |
Haha, ik had 't wel begrepen hoor, ik kon 't toch niet laten! 😉😂
| 22:26 |
Ik zou zeker de klimop aan jouw kant van de schutting verwijderen, want dat is inderdaad echt onkruid. Hier staat hij nog half aan de "oude" schutting tussen ons en mijn nieuwe buren. Gelukkig willen ze een nieuwe schutting plaatsen en kan hij eindelijk weg. Hield bij ons voornamelijk de oude schutting overeind. Probeer je woede in te houden, waarschijnlijk trek je aan het kortste eind. Dat soort types weten het helaas altijd verkeerd uit te leggen in jouw nadeel. Zeker nu je weet dat ze weg zullen gaan. Het is niet terecht en je zou inderdaad best eens tegengas mogen geven, maar gezien het feit dat ze weg gaan, zou ik me (proberen) in te houden. Gewoon aan jouw kant dus alles weghalen, want dat is je goed recht! Sterkte ermee kanjer, dit verdien je niet xxx
| 17:28 |
Dank je wel Diaantje, ach ik kijk gewoon maar weer wat m'n opties zijn, wat de gevolgen van m'n keuzes (kunnen) zijn en alles weer wikken en wegen. Ja, klimop is wel weer goed spul als alles verrot is idd, haha!
Dank je wel!xxx
| 22:44 |
Nou, "leuke" buren heb je, zeg.
Het wordt een feestje, als ze verhuizen.
| 16:03 |
Dat sowieso ja, dank je wel!
| 17:24 |
Dit vind ik echt een misselijke streek van de buurvrouw, hoop wel dat jij de kalmte bewaard. En de klimop (Hydra volgens mij) zal ik direct verwijderen voor je het weet zit je hele tuin onder Hydra. Snap heel goed je woede, maar weet niet of het juridisch verstandig is om de palen eruit te halen. Hoop dat ze het huis snel verkopen en dat je dan hele leuke buren krijgt. Hou Vol Hou Vast (nummer van Blof)
| 14:49 |
Dank je Eric. Hopelijk houd ik het vol om de kalmte te bewaren want ik kan slecht tegen onrecht en ik heb al genoeg moeten slikken van hun. Maar idd, je hebt altijd met de juridische kant van het verhaal te maken...
| 15:42 |
weet je, er komen vast en zeker nu hele andere  buren en dan mag het er gewoon zijn...deze .. pf wat een serpenten gedrag.. gaat evrtrekken eh.. rust en vrede dus
| 13:59 |
Dat hoop ik Karin, een beetje andere buren. Ja, rotstreken halen ze altijd uit, deze. Hopelijk binnenkort rust en vrede idd. Dank je wel!
| 15:44 |
Pff je bent wel een lange adem nodig zeg bij deze ongelijke en oneerlijke strijd.. wat kunnen mensen ook onmogelijk zijn en doen om hun gelijk{ die ze niet hebben} te halen.. dit is gewoon pesten.. ik snap je gevoel heel goed. Sterkte Enrique.
| 13:34 |
Ja, ze zijn gewoon heel egoïstisch, daar komt 't op neer.
Dank je wel Mirelle!
| 15:45 |
Dat zou ik zeker doen, het laatste. Als ze helemaal verrot zijn door hun klimop, heb je een grotere kostenpost. En als het dan toch (tijdelijk) weg is: ga gelijk even met een goede frees door die klimop en alles verwijderen, anders zit het er zo weer!
| 00:15 |
Waar hebben mensen hun verstand zitten, denk ik soms! Of erger nog; zou het ze niet interesseren omdat het toch niet van hun is en zij toch weggaan?
| 00:21 |
Ik denk het laatste, hoop dat je betere buren terug gaat krijgen...
| 00:34 |
Ja, vermoedelijk wel Peter. Dat hoop ik ook. Van mij mag het ook wel even leeg staan.
| 00:37 |
Dan kun je mooi de boel op orde maken voor er nieuwe bewoners komen haha
| 11:15 |
Precies, haha. Maar sowieso, beter geen buren, kun je ook geen overlast hebben.
| 17:27 |
ik zou het zeker doen ja. Weg met die zooi zeker nu het te koop staat. Je moet maar afwachten wat er inkomt dan heb je dat tenminste gehad. Maar wat doe je dan weer een nieuwe??
| 23:01 |
Ja en dan één die helemaal dicht is. (als die er al zijn...)
| 00:01 |
jawel die zijn er zeker. Misschien in speciaalzaken
| 17:01 |
Maar eens kijken dan... Dank je wel!
| 17:03 |
succes!!
| 17:25 |
Dank je!
| 18:01 |
Wat een klo....... Hoe je ook praat en doet, je blijft uit andermans tuin uit.
Hou je poot stijf en laat je niet kennen.
| 22:47 |
Ja, dit was een lage en achterbakse streek. En nee, ze kent me nog niet goed genoeg denk ik! Dank je wel Albert!
| 22:51 |
Wat een gedoe. Laat je niet gek maken joh. Dit is een nieuwe buuf of de oude nog? Ik zei toch dat je moest oppassen voor die heks 😉
| 22:23 |
Nee, dat is niet de bedoeling tenminste! Nee, dit is die ouwe gifmengster nog! 😂🐍
| 22:26 |
Whahahaha dat wordt een acrostichon whahahaha Dus daar ben je binnenkort vanaf?
| 00:15 |
Doe je best! Haha! Ja, in juni zijn ze weg als 't goed is.
| 00:26 |
Die boom krijg je niet meer terug, maar de klimop aan jouw kant kan je in ieder geval weghalen. Ik zou me er niet meer te druk om maken. Verspil je energie niet. En als he dat wel wil rag je die klimop er af. 😂😂
Aan mij heb je niks evengoed als het om raad gaat 😉
| 01:16 |
Als ik 'lomp' wordt, rag ik de hele zooi eraf. En anders wordt het op een 'eigen wijze' opgelost. 😉
| 01:37 |
Van mij mag je lomp worden, maar pas op........ hoe stevig staat jouw schutting? Bij mij houdt de klimop namelijk de schutting bij elkaar inmiddels. Snap je...... ;-)
| 01:49 |
Ja, ik snap 't. Maar van mij mag de hele bende wel omdonderen! Wel het liefst hun kant op, anders valt ie op m'n hortensia's.
| 01:54 |
whahahahahaha..... wat is er mis met klimop eigenlijk?
| 01:57 |
Het vreet in het houtwerk en drukt de planken van de schutting uit- en van elkaar. Tegen betongaas, oké. Maar tegen een muur of een houten schutting is 't funest!
| 02:01 |
Ja klopt. Sterk spul die klimop ;-) Ik ben er gek op, maar ik spoor dan ook niet.
| 02:05 |
Als zij destijds een halve meter over de grens zaten en dat boompje stond op die halve meter, was het dus JOUW boompje. Haal JOUW schuttingpanelen weg, want jij hebt die betaald!
Van die opmerking van hen 'Jij weet het allemaal niet zo goed meer he?' ga ik helemaal over de rooie! Alsof depressies en achterlijkheid hetzelfde zouden zijn. Niet dus: want jij hebt af en toe depressies en ZIJ zijn achterlijk! Je hebt idd veel te veel wangen toegekeerd: genoeg voor de rest van je leven. Dus voortaan met gelijke munt terug betalen: oog om oog, tand om tand!
| 19:37 |
Als zij destijds een halve meter over de grens zaten en dat boompje stond op die halve meter, was het dus JOUW boompje. Haal JOUW schuttingpanelen weg, want jij hebt die betaald!
Van die opmerking van hen 'Jij weet het allemaal niet zo goed meer he?' ga ik helemaal over de rooie! Alsof depressies en achterlijkheid hetzelfde zouden zijn. Niet dus: want jij hebt af en toe depressies en ZIJ zijn achterlijk! Je hebt idd veel te veel wangen toegekeerd: genoeg voor de rest van je leven. Dus voortaan met gelijke munt terug betalen: oog om oog, tand om tand!
| 19:31 |
Dank je wel Soberana, zo denk ik er ook over. Maar ik ben bang dat Hans gelijk heeft; hoe zit 't juridisch... Maar dat is in dit land altijd zo; je recht hebben is 1 maar het ook krijgen is 2. In elk geval geef ik 't niet op! Nogmaals dank hoor! Die opmerking van haar vond ik ook echt misselijkmakend, ik ben er nog kwaad om!
| 19:55 |
Hans heeft gelijk als dat boompje OP de erfscheiding staat, als het BINNEN die halve meter staat, die  van jou is, is het JOUW boompje.
Vraag maar na bij het juridisch loket en neem voor alle duidelijkheid een kadastertekening mee.
| 20:15 |
Nee, dat boompje bedoeld Hans niet maar die schutting, Soberana. Als die op de erfafscheiding staat... Maar ik zal zeker het e.e.a. uitzoeken, dank je wel hoor!
| 21:01 |
Dan  hoop ik dat die schutting nog op terrein staat, al is het maar met een paar cm speling. Hopelijk heb je het bewijs dat jij de schutting hebt betaald, bewaard.
| 21:19 |
Ja ik weet nog toen ik 'm geplaatst heb dat ik zeker wou weten dat ik niet teveel nam dus hij staat sowieso voor meer dan de helft op mijn grond maar waarschijnlijk helemaal. De originele nota heb ik nog en zij hebben niks omdat ze ook niks betaald hebben. Dus op zich goed nieuws voor mij...
| 21:40 |
👍
| 22:03 |
soms beter mee verlegen dan om
| 19:03 |
Die uitdrukking hoor ik een enkele keer wel maar ik begrijp 'm niet...?
| 22:16 |
Dat is oude.
Mee verlegen zijn ze irri en aanwezig.Om verlegen mis je buren
| 22:20 |
Nou dan mis ik ze liever, haha!
| 22:34 |
Vervelende dingen zijn dit altijd. Je kan hierin zelfs je eigen plek niet verdedigen. Ik wens je net als HeArt&SoulConnection veel wijsheid in deze. 
| 17:29 |
Dank je wel Carina! Ja, het is belachelijk, een beetje wederzijds begrip en respect en aan afspraken houden is toch niet teveel gevraagd...
| 17:42 |
Ik wens je veel wijsheid in deze lieverd
| 17:03 |
Dank je wel hoor. Hier is het laatste nog niet over gezegd.
| 17:11 |
dat geloof ik direct en dat is ook goed . de wijze waarop is wellicht het meest lastige 
| 17:25 |
Ja, idd. proberen een normaal gesprek te voeren met mensen die niet eerlijk zijn/handelen.
| 17:40 |
dat vergt tactiek....en wellicht per mail? kijk maar wat voor jou goed voelt . per mail heb je op papier dingen staan die men indien mondeling gezegd bewijsbaar zijn 
| 17:47 |
Ja, dat heb ik geprobeerd maar per mail reageren ze niet. Maar ik heb al een nieuwe klaar staan en idd. moet je goed opletten hoe je zaken formuleert voor als er juridisch gedoe van komt. Maar op 'papier' kan ik dat best goed, al zeg ik 't dan zelf...
| 23:09 |
daar gaat het om . goed formuleren en ze bevragen ... een vraag behoort immers en antwoord te krijgen. als jij alleen mededelingen doet bv  kan het ook zijn dat ze niet reageren ;-).  als ze dan nog niet reageren vraag je het en stelt ze een redelijke termijn bv om alsnog te antwoorden. zo sta je steeds sterker.  sterkte .. dat kun jij best 
| 08:57 |
Dank voor je advies Mary-José, voor jouw advies! Ja, ik ga nog te kennen gegeven alleen nog schriftelijk of per mail te willen communiceren of met iemand erbij. Anders krijgen we straks weer: "Ja maar jij weet 't allemaal niet zo goed meer...", daar heb ik weinig trek in. Ja, dat lukt me wel! 😉
| 18:11 |
zo is dat ... laat je niet in een hoekje duwen hoor !
| 18:39 |
daarmee bedoel ik vooral .. kom goed beslagen ten ijs. bereid je voor en doe het schriftelijk. Anders loop je de kans dat degene die het hardste schreeuwt gehoord wordt.. JIj bent geen schreeuwlelijk, wat niet wil zeggen dat je geen stem hebt of geen gelijk hebt. Dit is lange adem en rustig opbouwen. je niet laten verleiden door je primaire emotie(s) 
| 18:41 |
Nee, ik weet me tot nog toe redelijk te beheersen Mary-José. Vanmiddag kwam ik haar tegen en dan voert ze haar toneelstukje weer op. 'Hoii!', riep ze. Ja, sorry maar die krijgt nu echt geen groet terug. Ze speelt de onschuld zelve.
| 21:31 |
ze kan het proberen he ;-) .. 
| 13:24 |
Ze doet maar, haha. Ze heeft 't kennelijk nog nooit aan de stok gehad met een Brabander! 😉 Die overigens heel lief zijn natuurlijk. (normaal gesproken)
| 17:02 |
iedereen heeft zijn/haar grens lieverd ;-) 
| 17:21 |
Zeker weten Mary-José!
| 18:02 |
en jij mag hem ook hebben
| 20:43 |
😊
| 22:04 |
Ik begrijp je reactie.
Toch moet je voorzichtig zijn met wat je doet. Volgens mij is een heg of schutting die op de erfafscheiding staat in principe eigendom van beide buren...
(www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/buren/erfafscheiding/)
| 16:58 |
Tja... Op de één of andere manier was ik daar al bang voor... ik ga kijken, dank je wel!
| 17:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen