Schrijfuitdaging april 2018 'Op het randje'.

Schrijfuitdaging april 2018 'Op het randje'.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik keek naar de klok. Het was exact acht uur en precies op dat moment hoorde ik het belsignaal van mijn telefoon. Ik nam op. Niet om degene die belde te woord te staan maar om van het irritante geluid af te zijn. Vrijwel direct drukte ik 'm ook weer uit. Om acht uur wil ik het nieuws zien! Wie belt er nou om acht uur, idioot!

Astrid Kersseboom was intussen de hoofdlijnen van het journaal aan het voorlezen, toen de telefoon opnieuw ging. Driftig pakte ik de telefoon weer en keek op het scherm wie het was. Shit!! Die Miep van reclassering. Ja, letterlijk hoor! Toch maar even opnemen dan... 'Ja!' '......Met Miepke Dennehout...' 'Ja, met Jan Eikeblad' 'Mijnheer, kunt u even serieus zijn, u heeft een serieus probleem'. 'Oja? Vertel is moppie'... 'En wilt u me op een normale manier te woord staan?!' 'Ja schat'... '..........Heeft u uw enkelband af gedaan?' 'Ja! Ik heb me poot d'r afgezage en nou is tie d'r af..., ja as jij dom ken lulle, ken ik 't ook!' 'Bent u dan toevallig vandaag buiten uw zone geweest? We konden u eerder vandaag ook telefonisch al niet bereiken en dat hebben we meerdere malen geprobeerd!' 'We leve hier toch niet in Noord-Korea, of wel? Weet u wel hoe vaak ik met me scooter op en neer moet om boodschappies te kenne hale?! D'r gaat ech nie veel in in zo'n ding hoor!' 'Mijnheer, nu zijn wij het signaal van uw enkelband kwijt! Wij hebben niet na kunnen gaan waar u vandaag allemaal geweest bent. Nogmaals, u heeft echt een serieus probleem hoor!' 'Mens da zeg ik toch net! Ik ben een paar keer bij Appie geweest!' 'Wat doe jij as je mot frete...?' 'Wat zegt u mijnheer, dat laatste kreeg ik niet goed mee.' 'O, niks hoor!' Intussen loopt Astrid het beeld uit en het journaal is afgelopen. 'Teringwijf, weer 't nieuws gemist', dacht de man.

'Wach effe hoor, effe één de nek omdraaie'. 'Wa..Wat zegt u mememeneer?' Hahaha! Je hoef nie zo te schrikke mop, ik zet alleen de platte buiskachel uit.' 'Pardon?' 'De tellevisie!' 'O, ok. Wilt u dan morgenmiddag nog even langskomen voor een gesprek om twee uur?' 'Ja, maar hoe lang gaat da dan dure?! Ik heb meer te doen!' 'Nou hooguit een uurtje'. 'Ja die uurjes van jullie die ken ik wel! Als d'r dan maar een bakkie pleur is want da was de vorige keer ook nie!' 'Daar gaan wij voor zorgen mijnheer! Kunt u nog even naar buiten lopen? Dan kunnen wij hier kijken of we uw signaal weer op kunnen pikken'. 'O, dus u weet precies hoe da werrukt?! 'Petje af hoor!' 'Nou eigenlijk weet ik dat niet precies', bekend de vrouw. 'Nou wat zeur ie dan?! Maar ehhh, Willempie gaat weer hange hoor!' 'Doet u rustig aan? Dan zien we u morgen.' 'Ja is goed hoor, mevrouw Kerssepit, daag!' 'klik'.

© 02-04-2018 Copyright; Blog, titel en tekst(en) van © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Afbeelding (header) afkomstig van: Yoo.rs. Dit verhaal is volledig fictief. Een aantal namen zijn verzonnen en onverwachte gelijkenissen berusten op toeval.

signup

Begin ook met schrijven én verdienen!

Lidmaatschap is gratis!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (20 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik wist het ..... ik wist het...... schorremorrie ben je !! 😂
Heerlijk verhaal . Ik zie zo'n doorrookt huis, beetje muffig en viezig en dan zo'n zo'n.... nou ja jou dus..... 😳
| 19:52 |
...En bedankt hè! 😂 Je ziet het al helemaal voor je zeg maar, haha!
| 20:13 |
Ik krijg wel beeld in m'n hoofd van zo'n verhaal ja. hihi
| 21:10 |
Hahaha ze hebben wat te stellen met deze grapjas 😂
| 11:08 |
Geen voorbeeldig burger inderdaad! 😉
Dank je wel!
| 19:48 |
😜
| 20:47 |
Openhartig verhaal, complimenten 👍
| 12:54 |
Dank je! Het is fictief hoor. ;-)
| 14:35 |
Zo grappig geschreven :)
| 08:44 |
Dank je wel Caro!
| 19:31 |
Ik heb hem met een lach op mijn gezicht gelezen haha, heel erg leuk geschreven! 
| 07:50 |
Dan is m'n missie geslaagd! 😉 Dank voor je compliment!
| 19:31 |
Heel leuk, maar meteen zo dicht bij de slappe/harde werkelijkheid.
| 20:58 |
Dat heb je goed omschreven Albert! Zo stel ik me dat dus ook ongeveer voor in de praktijk...
| 21:04 |
je hebt er weer wat moois van gemaakt lieverd. je kunt zo tolk worden 
| 19:28 |
Hahaha! Even een cursusje van de LOI dan maar, haha!
Dank je Mary-José!
| 21:07 |
Hihi , graag gedaan
| 22:53 |
😁
| 23:13 |
Wat een grappig verhaal! Heel erg leuk gedaan! Is wel schakelen lijkt mij, tussen dialect en abn. Heel goed gedaan.
| 18:46 |
Dank je wel! Ja op de één of andere manier ging 't vanzelf met dat dialect, ik kon 't bijna horen, zo leek 't. Haha! Dank voor je complimenten!
| 19:11 |
Leuk geschreven Enrique! 
| 16:19 |
Dank je wel!
| 17:36 |
Leuk geschreven. Ik zie het zo gebeuren. 😀
| 14:57 |
Dank voor je compliment! 😉
| 15:58 |
Haha wat een grappig verhaal knap verzonnen
| 12:14 |
Dank je wel Catrine! Blij dat je 't grappig vindt.😁
| 15:59 |
Wat een schavuit, heerlijk verhaal, zie het zo voor me!
| 11:25 |
Dank voor je complimenten Hans!
| 16:04 |
het leven van een belhamel gaat niet over rozen
| 11:15 |
Nee maar volgens mij maakt 'ie zich niet zo druk, haha!
| 16:05 |
Erg leuke invulling, het komt nog sterker over wanneer je in het begin de telefoon er weer op pleurt, in plaats van het nette 'drukte hem gelijk weer uit.' En 'dacht de man' past ook niet echt in de strekking van het verhaal. 
Maar verder leg ik hier effe in een deuk daar ken een pakkie boter nog wat van lere.  
| 09:04 |
Dank voor je tips Dana, je hebt gelijk. In de inleiding was ik nog bezig met wat de man zou doen met de telefoon en pas later bedacht ik het verhaal en karakter eigenlijk...
Dank je wel!
| 16:08 |
Hahaha je hebt me op de (voor een vrije schooldag) vroege morgen aan het lachen gekregen!
Het beginstukje herken ik, maar dan niet over het journaal maar over GTST. Hahaha!
| 08:40 |
Ja, bij GTST schijnt bellen ook niet gewenst te zijn, om het maar zachtjes uit te drukken... (hoe toepasselijk) Leuk dat je er om hebt kunnen lachen! 😃
| 16:10 |
Hahaha precies. Ja heerlijk.
| 16:29 |
😁
| 17:36 |
Da's echt leuk geschreven, ik lig in een deuk! :)
| 08:26 |
Dank Dewaputra, Haha, leuk om te horen!
| 16:11 |
Hilarisch geschreven, vooral de verongelijkte toon van de veroordeelde is levensecht!
| 05:26 |
Dank je Soberana! Ja een onverschillig figuur, haha! 😂
| 16:12 |
Heel leuk, dat taaltje ook! Ik zie hem helemaal voor me, wat een type!
| 00:31 |
Haha! Dank je wel! Ja, ik heb er ook wel een bepaald beeld bij... 😉
| 00:33 |
Je zult zo'n vent aan de foon krijgen...... geweldig geschreven!
| 00:06 |
Ja, dan ben je niet blij, haha. Dank voor je compliment!
| 00:17 |
ik hoop dat er meer actie wordt ondernomen als je je enkelband niet meer om hebt
| 23:29 |
Jij kunt snel lezen! Hahaha, ja dat hoop ik inderdaad ook Carina! Maar zo zag ik 't in gedachten voor me; hoe het ongeveer zou gaan in de praktijk naar mijn idee... 😉
Dank voor je reactie!
| 23:31 |
👍
| 23:35 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen