Sociale Fobie

Sociale Fobie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn sociale fobie, waar ik altijd last van had, het gaat inmiddels iets beter gelukkig. Maar ook omdat ik verjaardagen en druktes mijdt, voor zover dat kan. Het volgende verhaal is een beschrijving van hoe dat altijd ging op mijn werk, in de kantine.

Kijk me niet aan, praat niet tegen me en maak alsjeblieft geen grappen over me... Met die gedachte zat ik altijd in de kantine. De ene keer was het erger dan de andere keer. Het hing er vanaf wie die dag moesten werken, hoeveel mensen er waren en wie er tegelijk pauze met mij hadden, want dat was ook niet elke dag gelijk. Sterke persoonlijkheden, daar had ik het meeste moeite mee, populaire mensen, die in feite misschien wel heel onzeker waren. Heel stil was ik, om maar vooral niet op te vallen. Maar daardoor viel ik juist op. O, nee! Brian keek me aan en begon al wat te lachen. Hij zat precies tegenover mij. En daar kwamen de flauwe grapjes weer, waar iedereen mee kon lachen. Iedereen, behalve ik. Ik deed net alsof. Dan deed ik vroeger mijn elleboog op de leuning van de stoel en zodoende kon ik met mijn hand, mijn mond wat bedekken en een deel van m'n gezicht, zodat het niet op zou vallen dat mijn hele gezicht en mond begon te trillen, terwijl ik het zweet vanaf onder mijn haarlijn in mijn ogen voelde lopen. Maar goed, de nieuwe stoelen hadden geen leuning en ik was open en bloot te zien. Het liefst zou ik door de grond zakken, 20 meter diep. 5 minuten duurde een uur. En eindelijk, eindelijk mocht ik weer aan het werk. De schijnheilige voorman die ze niet achter de ellebogen had... Wel dus, hij had het woord achterbaks uitgevonden, liep voor me de trap af terwijl hij z'n appeltje schilde. Ook hij zat altijd stiekem mee te gniffelen. Niemand weet wat ik daar altijd heb moeten doormaken! Nooit, maar dan ook nooit zet ik daar meer een voet over de drempel.

Quote

Er waren momenten dat ik het liefst door de grond wou zakken, wel 20 meter diep.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nu ik de 30 ben gepasseerd weet ik dat die angst er altijd zal blijven :( Het zal niet beter worden..
| 07:47 |
Nou, zeg nooit nooit! Ik kreeg een anti-depressiva en dat heeft de klachten voor mij draaglijk gemaakt!
| 00:16 |
Ja ik neem die ook vanaf mijn 20e en dat hielp wel voor 80 % nooit helemaal, maar laatste jaren is toch weer erger geworden..
| 01:08 |
Misschien dan toch weer naar de huisarts?
| 01:42 |
Ja, misschien wel Enrique! Daarom is het zo fijn dat je deze blog geschreven heb, fijn om te weten dat ik niet de enige ben en nu ga ik over mijzelf nadenken, misschien toch goed idee om eens terug te gaan ;)
| 06:27 |
Nou dan ben ik blij voor je, Anne Marie als ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren!
Maar vooral ben ik blij als jij er vanaf zou kunnen komen, het is echt niet fijn om te hebben!
| 13:55 |
Heel herkenbaar, ik heb er zelf ook last van en het is heel moeilijk deze gedachten uit je hoofd te zetten..
| 19:11 |
Erg is dat! Dan hoop ik voor jou ook dat dat beter mag worden!
| 03:05 |
Heb ik ook nog soms last van
| 12:44 |
Heb jij dit ook? Dat vind ik erg, want ik gun 't niemand!
| 20:19 |
Jammer dat mensen die 'anders' zijn dan 'gemiddeld' aangenomen wordt, direct besproken en veroordeeld worden. Jij moet werkelijk door de hel gegaan zijn.
| 21:57 |
Dat was ook zo, heb jij wel goed. Maar ik ben er nog!
Dank je wel!
| 22:24 |
Heel mooi geschreven
| 21:11 |
Dank je wel Mandy!
| 21:47 |
Ik vraag me hetzelfde af als Ingrid: is/was het een sociale fobie??
Ik krijg uit jouw beschrijving al een 1e indruk van jouw ex-collega's: helemaal geen 'sterke persoonlijkheden', eerder botte, lompe, flauwe branieschoppers, met de sociale vaardigheden van hyenas.
Daar zou ik ook niet mee willen werken en zeker niet mee in de kantine willen zitten.
| 16:51 |
Die vind ik goed, haha, had ik nog niet gehoord, maar inderdaad sociale vaardigheden van hyenas.
Je hebt ook wel gelijk, maar ik vond dat ik daar beter tegen moest kunnen, want het was maar wat flauw gezeur.
| 18:16 |
Een mens hoeft niet overal tegen te kunnen.
| 18:43 |
Dat is ook weer waar. Maar op (drukke) verjaardagen heb ik het ook, ga dan liever een dag later.
Maar het ligt er ook aan of ik het gezelschap ken, voel ik me ermee vertrouwd... Er zal toch ook wel een deel bij mij liggen denk ik dan. Maar inderdaad, ik heb ook m'n grenzen wat ik kan hebben...
| 19:12 |
Hihi leuke metafoor
| 12:33 |
Is/was het een sociale fobie.. of een kwestie van dat jij niet daar thuis hoort... ik heb ook nare ervaringen op de werkvloer gehad, ik werd er gepest.
| 15:58 |
Ja, er heerste een beetje zo'n bouwvakkerscultuur zeg maar.
Dat vind ik erg, dat jij gepest bent, ik weet wat dat is en ik vind 't rot voor je!
| 18:14 |
Dank je! Shi...ps dat je weet hoe het is. Ik gun het niemand. Vandaar ook dat ik erover blog. Ik wil bijdragen aan de bewustwording, wat voor impact het op mensen heeft.
| 18:21 |
Nee, het is inderdaad heel naar. Ben blij dat je er aandacht aan schenkt,
dat kan nooit kwaad!
| 18:56 |
Merci
| 18:57 |
Heel mooi geschreven
| 14:28 |
Dank je wel hoor!
| 14:32 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen