Wakker worden, er ligt sneeuw!

"Wakker worden, er ligt sneeuw!"


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

"Enriek, wakker worden, er ligt sneeuw", dat zei mijn broer Lars toen hij mijn slaapkamer binnenkwam. We waren allebei nog kinderen en ik was direct wakker en enthousiast. Op een mooiere manier ben ik nooit wakker gemaakt. Het grappige is dat ik gewoon direct volop energie had, terwijl ik net uit bed kwam. Dus ik hoefde niet eerst bij te komen 's morgens zoals nu. Nee, snel aankleden en naar buiten! Lars en ik wisten wat ons te doen stond...

We zochten emmers, een schep en alles wat we nodig hadden om te gaan bouwen. De oude Peugeot 305 stond geparkeerd op de oprit en voor de auto begonnen we aan de fundering. Wij waren er goed in met z'n tweeën, om samen iets degelijks te maken waar over nagedacht was. Lars en ik begonnen de emmers te vullen met sneeuw, we hadden een enorme tuin en dus ook veel sneeuw. Wanneer de emmers vol waren drukte mijn broer de sneeuw heel hard aan en dan weer een beetje erbij en dat herhaalde zich een paar keer. Vervolgens ging de emmer op de kop en dan kostte het nog heel wat moeite om de 'bouwsteen' eruit te krijgen. Het waren grote blokken, nog wel wit maar eigenlijk geen sneeuw meer maar meer ijs; rond dan wel maar dat gaf niet. We maakten op die manier 4 hele dikke muren en dat ging ook vrij snel. Ook kwamen er raampjes in, die maakten we van ijsplaten, afkomstig uit de sloot, een speciekuip of wat dan ook. En dan vastzetten met een kozijn van sneeuw/ijs. Met sneeuw werden ook de muren ingevoegd. Hoe we het dak deden weet ik niet precies meer maar uiteindelijk hadden we een ijzersterke hut, volledig gemaakt van water in wat voor vorm dan ook. Eigenlijk denk ik nu; als de Peugeot de hut zou rammen, zou de bumper eraf vallen, zo robuust was het. Opeens ging de deur open van het echte huis en 'ons mam' stak haar hoofd naar buiten; "Jongens, komen jullie? De thee is klaar." Dat lieten we ons geen 2x zeggen, lekker met speculaas!

© Copyright: Blog, en tekst door: © Enriqué, blogs and more Afbeeldingen afkomstig van: Pixabay. Alle rechten voorbehouden.

Verhalen delen?

Word gratis lid en je wordt beloont voor je inzet!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk geschreven ;)
| 21:44 |
Dank je wel!
| 22:03 |
Zo bouwen eskimo's hun iglo??
| 21:43 |
Ehhh... Niet helemaal dacht ik, die maken 'm toch half rond of zo?...XD
| 22:03 |
Lol
| 22:26 |
;-)
| 22:34 |
wat een mooi verhaal.. leuk om te lezen!
| 16:47 |
Dank je wel! :-)
| 18:21 |
Dat waren nog eens mooie tijden he
| 09:15 |
Zeker weten!
| 02:13 |
Mooi verhaal uit je jeugd..dat vergeet je niet weer! Nu wachten tot er weer echt zo'n pak sneeuw ligt. ;)
| 16:41 |
Nee, dat vergeet ik niet, haha! 1 meter sneeuw zou wel leuk zijn! ;-)
| 19:36 |
Kom maar op met die sneeuw! ;)
| 19:42 |
Ja, hahaha!
| 21:25 |
Wat een leuke jeugdherinnering, maar ik krijg het al koud als ik naar de plaatjes kijk:)
| 00:34 |
Ja, dat kan ik me voorstellen! XD Eigenlijk wil ik toch best ruilen qua klimaat, haha!
| 00:48 |
Hoe zalig was het om als kind in de sneeuw te kunnen spelen. Wij woonden afgelegen en onze straat ging bergop. Wat was dat zalig om tot boven te gaan met de slee en zo de straat beneden te glijden !!!
| 21:33 |
Ja, zoiets is geweldig! En als volwassene wil je dat vaak nog stiekem wel, hihi!
| 21:45 |
jajaja, maar ik durf wel nog eens zot doen hoor!!
| 21:48 |
Wil ik zien!! XD
| 21:51 |
Ik kan mij bijna niet eens herinneren wanneer er een dik pak sneeuw lag.. zo jammer
| 17:09 |
Ja, is zeker heel jammer! Hopelijk komt dat nog eens weer...
| 17:24 |
Vroeger, toen was er nog echt heel veel sneeuw en wat was dat inderdaad heerlijk om in te spelen. Nog nooit zo'n hut gebouwd, ik hield het bij sneeuwmannen ;)
| 17:01 |
Ja, dat was zeker heerlijk! Een sneeuwman maken is ook leuk!
| 17:26 |
Hmmm jaaaa sneeuw blijft iets magisch!
| 16:45 |
Zeker weten! Hopen dat er deze winter een meter valt, haha!
| 17:27 |
Heerlijk om te doen!
| 16:28 |
Als 't kon zou ik zo weer beginnen! :-D
| 17:28 |
Wat een heerlijke herinnering zeg..k zag al lezende ineens onze stevige iglo in de tuin
wat was dat een feest he, toppie
| 10:51 |
Ja, dan zie je het allemaal weer voor je hè, alsof het gisteren was...
Dank je wel!
| 12:03 |
mooi geschreven ook
| 10:14 |
Dank je Johan!
| 12:01 |
Ja dat waren nog eens winters ... en toen vond ik het ook nog leuk. Nu is het toch allemaal wat anders geworden.
| 06:35 |
Ja, dat was anders dan nu! Dank je wel!
| 12:00 |
Prachtig die jeugdherinneringen. Leuk verteld!
| 03:42 |
Dank voor je compliment!
| 11:59 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen