betaalverzoek of overboeken

betaalverzoek of overboeken


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het wil wel eens zo zijn dat je geld wilt overboeken van de ene naar de andere rekening.

Maar helaas is het soms lastig dat het niet gelijk op de rekening komt te staan, dit is vaak het geval wanneer het na de middag wordt overgeboekt en dan staat het er pas de volgende ochtend op de andere rekening.

Doe je dit op vrijdagmiddag dan staat het er pas maandagochtend op.

Nu hebben wij het thuis uitgeprobeerd of het ook anders en sneller kan en ja dit kan; door een betaalverzoek te sturen.

Mijn man heeft nl. ING en ik heb RABOBANK. Ik heb hem dus een betaalverzoek gestuurd en hij heeft het gelijk overgemaakt en ja hoor het stond gelijk op mijn rekening. Ik hoef dus niet te wachten tot maandag.
Dit wil dan ook wel eens heel handig zijn wanneer je online iets verkoopt of koopt, wat ik wel eens doe.

In het verleden gebeurde het wel eens dat iemand op vrijdagmiddag netjes de betaling deed maar voor mij was het dan niet zichtbaar of diegene al betaald had en daar ging dan een heel weekend overheen. Het pakketje kon dus dan ook pas maandag op de post, maar met een betaalverzoek is het vrijdagmiddag dus al zichtbaar en dan kan het gelijk op de post zodat de persoon het pakketje zaterdag al in huis heeft, want iedereen wil het graag toch zo snel mogelijk in huis hebben als je iets besteld!, haha ik in ieder geval wel.

Nu ook met de Paasdagen, 4 dagen dat je eventuele overboekingen niet kan zien (soms maakt het ook niet uit, maar het is wel fijn dat het kan) vooral wanneer je onverwachtse dingen gaat doen. We leven nu eenmaal in een 24/7 tijd.

Ik hoop dan ook dat velen hier wat aan hebben.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Erg handige tip 😊
| 08:12 |
Goede tip ga ik delen
| 17:10 |
Een duidelijke boodschap.
| 12:47 |
dank je
| 14:06 |
Informatief, heb je een positieve feedback gegeven 😊
| 15:43 |
dank je
| 14:06 |
tja, de banken houden van hun rentevoordeel .. en de consument mag en kan achten als het een andere bank betreft
| 18:24 |
klopt maar als het goed is komt er volgend jaar verandering in
| 19:19 |
Ohh ja ??  nou van mij mag het hoor 
| 23:01 |
Ik heb ook ING. Maar dit wist ik niet. Dankjewel.
| 14:18 |
graag gedaan, wie weet ga je er gebruik van maken
| 07:10 |
ik vind het makkelijk om direct wat iemand te verrekenen.
| 11:02 |
dat is het ook een ideale manier zodat je niet meer op je geld hoeft te wachten en gelukkig ook niet meer hoeft te vragen of ze er nog aan denken
mijn kinderen maken hier ook al handig gebruik van
eentje betaald de bioscoop en de rest maakt gelijk geld over
| 17:29 |
Ik heb ook ING en het inderdaad ook getest met mijn man die ook ING heeft. Ik wist niet dat dit ook met een andere bank kon. Kan dit eigenlijk ook op afstand? Meer als die test heb ik toen niet gedaan, dus ben het even kwijt. Zou best ideaal zijn voor mijn webshop. Dank je wel voor de uitleg! 
| 09:51 |
ja dit kan ook op afstand, wanneer het telefoonnummer bekend is, is het gewoon gratis zodat je het rechtstreeks kan verzenden
| 17:27 |
Oke, dank je wel voor de toelichting! 
| 19:15 |
Bedankt voor de tip
| 00:03 |
graag gedaan
| 09:22 |
Alweer iets geleerd. Ik las trouwens dat dit het laatste jaar is van 4 dagen "bankenstilte", het zou ook tijd worden ook.
| 23:19 |
ja ik had het ook net gelezen. wordt zeker tijd
| 09:22 |
ja handig is dit hé. Van de ene bank naar de andere bank moet er een nachtverwerking overheen voor je het geld ziet. Bij dezelfde bank zie je het gelijk. Ik heb er zelf nog geen gebruik van gemaakt maar heb gehoord dat het prima werkt.
| 23:15 |
ja ideaal ook wanneer je met meerdere een kadootje koopt, je stuurt een betaalverzoek en iedereen betaalt meteen en je hoeft niet meer om je geld te vragen
| 09:21 |
ja ik hoorde hetzelfde dus als je samen uit eten gaat.
| 16:56 |
Dat is wel een handige tip! Mijn man en ik hebben overigens allebei rabobank, en kunnen ook direct naar elkaar overmaken. Dat gaat van de ene naar de andere rekening op het moment van overschrijven, omdat we ook een gezamenlijke rekening hebben. Ook heel handig.
| 22:17 |
dank je, klopt wanneer je dezelfde bank hebt heel handig maar mijn man wilde niet naar Rabobank en ik niet naar Ing (lang geleden) haha😀
| 09:19 |
Zitten er nog kosten aan zo'n betaalverzoek vast?
| 19:10 |
over het algemeen niet wanneer je het via what's app verstuurd, dus bij iedereen waar je het telefoonnummer van hebt. doe je het via marktplaats dan kost het voor degene die het betaalverzoek doet 1 cent en de ontvanger moet ook iets betalen, ik geloof 10 cent maar dit durf ik niet met zekerheid zeggen
| 19:40 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen