×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De voor-en nadelen van gelnagels

De voor-en nadelen van gelnagels


help

Wie wil er als vrouw nu geen mooie, nette, verzorgde nagels?!

Ik heb van nature breekbare en broze nagels, die wat extra zorg en versteviging vragen.

En voor feestelijke gelegenheden heb ik ze natuurlijk ook wel eens graag mooi gelakt. Alleen kan ik daar om de één of andere reden nooit het juiste moment voor vinden: 'oh ik moet nog even poetsen, beter nog even wachten', of 'tja, de kinderen moeten nog in bad, nadien dan'. Uiteindelijk plof ik 's avonds in de zetel om dan toch het flesje nagellak erbij te nemen. Begint manlief opmerkingen te maken over 'de reuk'... ofwel negeer ik zijn opmerkingen en doe ik verder. Waarbij ik 's ochtends gewoonlijk moet vaststellen dat de lakenafdruk in mijn gelakte nagels te zien is; Ofwel smeer ik 's ochtends in zeven haasten een laag op mijn nagels tussen een hap van mijn boterham en het openen van de auto. Je kan het al raden... het resultaat is alles behalve een egaal gelakte nagel.

Zucht...

Bij de laatste gelegenheid had ik het plan opgevat om toch nog eens werk te maken van 'netjes gelakte nagels'.
Maar met voorgaand relaas in het achterhoofd zakte de moed me wat in de schoenen. Tot ik bedacht dat veel 'jongere collega's' met gelnagels lopen. Misschien moest ik ook maar eens 'jong en hip' doen.
Bij het overwegen kwam ik  heel wat voordelen tegen: blijft langer mooi, geen blutsen en deuken of nagellak die je al na 2 dagen moet verwijderen, bovendien ook extra stevigheid voor mijn toch al broze nagels. En ik zou ook nog eens eender welk klusje in huis kunnen doen zonder schade toe te brengen aan die feestelijke nagels. Super toch?! Dat heeft me over de schreef getrokken. Let's do this!

Toen een andere collega plots opmerkte: 'Heb JIJ gelnagels?!' 'Euh ja, wat is daar mis mee??' 'Wacht maar tot je ze laat verwijderen!' 

Na 3 weken was de 'uitgroei' (zo heet dat toch in kapperstermen) te groot geworden. Ik merkte op dat ik met het deel aan de kant van de nagelriem overal bleef achter hangen, vervelend! Het was fijn geweest, maar ik besliste om ze meteen te laten verwijderen en niet te laten bijwerken. Na bovenstaande opmerking van mijn collega vertrok ik met een klein hartje naar de nagelstyliste. Het was mijn eerste ervaring met gelnagels en ik vroeg me af of ik enige pijnprikkel zou ervaren bij het verwijderen. Mijn zorg was onterecht geweest. Geen pijn, alles ging vlot en snel. Ik kreeg er nog een extra beschermlaagje bovenop zodat ik toch met nette nagels weer de deur uit kon.
Ik moest weer aan de opmerking van de ene collega denken... ze had het goed mis gehad, ik stond immers met mooie nagels weer buiten.

Tot we enkele dagen verder waren: het bovenste laagje van mijn nagel bladerde af, overal kwamen haken in mijn nagels en aan de zijkant van mijn duim scheurde de nagel. Bij de rechtse duim redelijk laag, wat best pijnlijk is. Daar had ik het dan. Het resultaat van gelnagels op broze nagels. Absoluut geen net zicht meer en het zal nog een hele tijd duren voordat de volledige nagel, netjes en steviger gegroeid is.

Voor alle duidelijkheid: ik wil hier geen steen werpen naar nagelstylistes. Maar deel graag mijn ervaring, zodat je een overwogen beslissing kan nemen als je aan gelnagels denkt.
En wie weet heb je wel tips om mijn nagels weer wat op te lappen.

Een fijne week, met hopelijk mooie nagels.
Just Mie(ke)

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties