Keuze 5 in 7 days book challenge


Gisteren plaatste ik in deze 7daysbookchallenge een afbeelding van het boek ‘Arafat was mijn held’. Vandaag is het alweer de vijfde dag van mijn ‘persoonlijke boekenweek’. Centraal staat de toelichting op die keuze.

Dank jullie wel, Ingrid (op Twitter) en Encaustichris (op Yoors), voor de uitdaging!

Toelichting keuze van gisteren: Arafat was mijn held 

Sinds eeuwen al is er een strijd gaande tussen het volk Israël en de Arabieren. En in die strijd is vorige eeuw de (terroristische organisatie) PLO opgericht, waarvan jarenlang Yasser Arafat de leider was.

Het boek ‘Arafat was mijn held’ is geschreven door zijn chauffeur, Tass Saada, i.s.m. co-auteur Dean Merrill. De subtitel luidt: ‘hoe een PLO-sluipschutter liefde voor de Joden kreeg’. Een veelzeggende regel, lijkt mij.

 

In het boek wordt het leven van de Palestijn Tass Saada beschreven. Van zijn jeugd in de Gazastrook tot zijn leven als christen in Amerika. De schrijver heeft uiteindelijk de organisatie Hope for Ishmael opgericht, met het doel Joden en Arabieren met elkaar te verzoenen.

 

Ik heb dit boek in mijn ‘persoonlijke boekenweek’ gekozen, omdat de strijd tussen de Joden en de Arabieren, die al woedt sinds de tijd van Abraham, mij intrigeert. En omdat ik houd van getuigenisboeken over hoe mensen tot geloof komen.

Het is prachtig om door dit boek heen:

  • begrip te krijgen voor de achtergrond van al die Palestijnse kindsoldaten (om ze zo maar eens te noemen), 
  • de positieve kanten van de Joodse visie op deze problematiek te (leren) kennen, 
  • te zien hoe God het kwade te allen tijde ten goede kan keren en 
  • te lezen hoe mensenlevens kunnen veranderen.

Mijn nieuwe keuze: In liefde geloven 

Morgen hoop ik mijn vijfde keuze in mijn persoonlijke boekenweek toe te lichten. Hier alvast de bijbehorende afbeelding:

By the way, Esther Scholten, doe je ook mee aan deze 7daysbookchallenge?

 

Wil je ook meeschrijven, 

maar ben je nog geen lid van Yoors? 


Meld je dan hier aan…