Muziek van alle tijden Z

Muziek van alle tijden

Neance schreef een tijdje terug ‘Het muzikale gedeelte van jouw brein…’. Hierin riep zij ons op om ook een inkijkje te geven in ons eigen muzikale brein. Zoals toegezegd in mijn reactie destijds, doe ik dat - nu de Top1000 aller tijden de gemoederen weer bezig gaat houden - bij dezen alsnog.

muziek

Mijn vader was muziekleraar, koorzanger en dirigent. Dat muziek een rol speelt in mijn leven is dus bijna vanzelfsprekend. 

Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe kom ik uit op een diversiteit van muzikale herinneringen. Om te beginnen zijn daar de tunes van tv-series, zoals Swiebertje, Pipo de clown en de Fabeltjeskrant

Mijn vader zong onder meer in het Ritmeesterkoor in Veenendaal. Na een fusie heet dit tegenwoordig de Veenzangers. Ooit zong hij daar een solo in Nocoj pa o nocoj. Dat lied kies ik uit dit genre in het muzikale gedeelte van mijn brein.

Een ander lied leerde ik van hem op de lagere school. Ik kies het hier als symbool voor het christelijk geloof, dat zo’n grote rol speelt in mijn leven. Het is een eerbetoon aan de Naamgever van dat geloof, Jezus Christus. En dan doel ik op het prachtige lied ‘U zij de glorie


Zit er nog meer muziek in mijn leven, in mijn brein? Jazeker! Populaire muziek mag natuurlijk niet ontbreken. Zoals bijvoorbeeld het lied, dat Rachel en ik - nog helemaal aan het begin van onze relatie, onder aansporing van onze latere ambtenaar van de burgerlijke stand - tijdens een karaoke avond zongen: ‘Ik zie een ster, van Mouth & McNeal.

muziek
muziek

Maar ook een lied als ‘Je bent alles'(van Jan ten Hoopen) is in het psych(olog)ische deel van mijn brein ingebakken.

En wanneer je denkt: wie zou nu zo’n liederencombinatie tot een mooi geheel kunnen smeden? Dan kun je een van de vele DJ’s inschakelen, die ons land rijk is. 

Wat te denken bijvoorbeeld van deze nieuwe ster aan het DJ firmament, DJ Nobos?! Zo jong als hij is, kan hij de luisteraar en danser(es) al aardig in vervoering brengen! 

muziek
 

Andere verhalen van de hand van Flying Eagle zijn te vinden in de Collectie Verhalen

Benieuwd naar mijn persoonlijke verhalen? Neem dan eens een kijkje in de Collectie Over mij.

Wil je ook meeschrijven,
maar ben je nog geen lid van Yoors?

Meld je dan hier aan…

Share
DM

7 comments