Droom 9


vanacht toch weer zo'n vreemde droom gehad. Toch blijft er steeds een zelfde element terugkomen; schuldgevoel, beschuldigen. Ik snap alleen niet waarom?


Vannacht hadden ik en mijn (schijnbaar) collega's het druk! Er was namelijk iemand die een sonde had gestolen en daar kwade dingen mee wilde doen. We dachten allemaal dat die ene man (bas) het had gedaan, dus we gingen op zoek naar hem. Iedereen was druk op zoek, behalve Anna. Waarom zocht zij niet mee? Ik keek naar haar en zag dat ze een vreemde lach op haar gezicht had. Zij was het!! Ik riep mijn collega's en rende meteen achter Anna aan. Ze rende achter een groot gordijn en daar stonden drie mensen mij op te wachten. Toen drong het tot me door, weer het enge toneelstuk van vorig jaar.

Vorig jaar werd ik namelijk ook een keer vastgebonden, en kreeg ik een sonde in mijn neus en tape op mijn mond. Ik werd op een plank hoog ik de zaal gezet, en toen de show begon viel die plank weg waardoor ik dankzij een touw door de zaal vloog. Dit ging mij dit jaar niet nog een keer gebeuren! Voordat ze met tape aan de slag konden vechtte ik terug. Ik was niet meer bang voor hun en zorgde dat ik weg kon. Anna werd opgepakt en beschuldigd van intimidatie en ontvoering.

Opeens was ik thuis, mijn spullen aan het pakken. Ik vertelde twee meiden dat ik moest gaan omdat we zo op vakantie gingen. Dit kon alleen niet volgens hun want ik was ziek. Als je op vakantie kan, kun je ook werken. Ik probeerde hun uit te leggen dat het voor mijn rug niet uitmaakt in welk bed ik lig, als ik maar op tijd mijn rust neem. Ze leken niet overtuigt en ik voelde dat ze mij probeerde te ontmaskeren als leugenaar, alsof ze mij niet geloofden.

Ik pakte de belangrijkste spullen bij elkaar, stapte in de auto en reed weg. Weg van de mensen die mij beschuldigen, weg van de onrust, op naar een rustige plek met de juiste mensen om me heen.