DIY: 3D lijst met lichtjes

DIY: 3D lijst met lichtjes


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hoe maak ik die 3D lijstjes toch? Nu een uitleg hoe ik de 3D lijstjes maak met licht.

Hiernaast een foto die ik vandaag gemaakt heb. Omdat ik veel vragen kreeg via Facebook hoe ik dit gemaakt had, dacht ik dat dit een mooie eerste post zou zijn voor mijn blog. 


Benodigdheden:

* Silhouette (+ software) 
* Vinyl (ik heb zwart glans gebruikt)
* Raamfolie (mat)
* 3D fotolijst (Action)
* Led lampjes (zonder stekker, maar met batterij)
* Printpapier (Optie)


Stap 1: Kies een geschikt patroon (bijvoorbeeld in Silhouette Studio) en maak een sticker. Iedereen met een Silhouette, snapt hiermee wat ik bedoel, als het goed is ;-) (Heb je geen Silhouette, lees dan toch verder, ik geef aan het einde een optie om toch aan de stickers te komen).

Nu komt het lastigste klusje, het pellen van het vinyl. Het vosje (foto) is erg bewerkelijk en je heb dus veel geduld voor dit soort patronen nodig. Maar na het pellen zal het een prachtig ontwerp zijn. 

Pellen, pellen, pellen (Ik ben nog niet heel snel, en ik heb hier 2 uur over gedaan) Zoals je op de foto kan zien gebruik ik een pincet. Soms een pelhaak. 

Maar na 2 uur mag het resultaat er wezen, ik ben er zo trots op. Ja, een paar kleine foutjes, zien jullie ze? ;-)


Nu kan je transferfolie erop, en leg de sticker even opzij.

Stap 2:  Ontleed je Fotolijst - de achterkant (karton) eruit halen. Het glas van het 3D (foto) lijstje goed vetvrij maken, zowel de buitenkant als de binnenkant. 

Stap 3: Maak de raamfolie op maat van het glas, en plak dit aan de binnenkant van het glas. Goed de luchtbubbels eruit wrijven. 
Stap 4: Plak de sticker op de buitenkant van het glas.
Stap 5: De lampjes achter het glas plaatsen, dit kan je random doen...maar je kan ook de lampjes op zijn plaats vastzetten met wat plakband. Het gedeelte waar de batterijen in moeten laat je buiten het lijstje. 
Om de lampjes wat minder fel te laten branden, kan je er wat wit papier tussen plaatsen (tussen lampjes en glas) dit is het dunne papier, wat je ook gebruikt om bijvoorbeeld te printen. Vind je de lampjes fel mooi, dat laat je het papier er natuurlijk uit. 
Stap 6: Karton weer achter het lijstje plaatsen. Batterijen erin, het batterijen doosje kan je wegwerken achter het lijstje, met wat tape (of dubbelzijdig plakband) plak je het doosje achter het lijstje. Foetsie! Kijk wel goed waar het aan/uit knopje zit zodat je niet loopt te klungelen met aan/uit zetten. 

Dat is het :-) Best te doen toch? Gaan jullie hem ook maken?

Heb je nou geen Silhouette, maar wil je wel de stickers? Stuur mij dan een berichtje, ik kan ze maken voor je. Bijna elk ontwerp is mogelijk.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn stappenplan hebben, en zou het leuk vinden om jullie ontwerpen te zien!

Heel veel plezier met maken!

Liefs, Jess Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Duidelijke uitleg, dank je :)
| 10:56 |
Leuk gemaakt. Ik heb ook een Silhouette
| 21:58 |
Dankjewel. Blog je er ook over?
| 07:28 |
Keigoede uitleg. Mooi gemaakt ook.
| 12:46 |
Dankjewel
| 14:25 |
Gaaf super leuk
| 23:14 |
Dank je :)
| 14:27 |
Dat is echt gaaf!
| 22:11 |
Dank je :)
| 14:27 |
Wat ontzettend gaaf!
Echt heel erg mooi gemaakt
| 19:40 |
Dankjewel! :-)
| 20:03 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen