Een eindeloze reis naar ergens - Stap 124


Zoals boven, zo beneden en terecht sommige plekken zijn hemels, maar er zijn ook plaatsen die vergelijkbaar zijn met hel op aarde. 

God zond zijn eerste zoon naar de aarde om de mens de weg te wijzen. 2000 jaar later zond hij John Lennon en nu moet hij weer 2000 jaar wachten voor hij zijn volgende zoon kan sturen om de juiste richting te duiden. 

Maar zou er dan nog wel een mensheid zijn om heen te gaan?

Vlooien waren instaat mensen leeg te zuigen, vliegen legde eieren onder de huid van hen die in slaap vielen of verdoofd waren door beten van andere. Deze herinneringen deden me ontwaken. Ik vroeg me af of Reiko dit wist, of hij enig idee had welke hel hij ons mogelijk in leidde.

Ik zette mijn hielen in de flanken van het paard. Harder dan noodzakelijk was, maar gedreven door de angst was ik niet op bewust van de kracht waarmee ik het arme beest bewerkte. Naast Reiko aangekomen vroeg ik hem of hij bekend was in dit gebied.

“Dit is de enige plek waar de troepen van de Sikh niet zijn en mogelijk ons niet durven te volgen. Deze bergketen noemen ze de dood van smaragd. Velen voor mij hebben hun troepen door deze bergen geleid, heel erg weinig van hen keerde terug. Ik weet wel wat van de gevaren van deze bergen, punt één we mogen niet stil staan en zeker niet van onze dieren afkomen.

We kunnen niet rusten tot we aan de andere zijde zijn. De grond hier is schijnbaar dodelijk. Diegene die terugkeerde vertelde dat zij nimmer waren afgestegen en nooit halt hadden gehouden. Dat hun kameraden die dat wel deden, al was het om zich te ontlasten, maar al te vaak niet terugkeerde of verlamd achterbleven.

Dit is de enige plaats waar we voorlopig uit de handen van de Sikh zijn. Ik hoop dat ze slim genoeg zijn om ons niet te volgen. Al betwijfel ik dat laatste. Als ik mijn onderofficier ken zal hij zijn troepen liever de dood in jagen dan op te geven. Dus laten we hopen dat het leiderschap hem slimmer heeft gemaakt, dat hij verantwoording voelt voor hen die hem volgen.'”

Verantwoording voor hen die hem volgen en jij dan, ik voelde een kwaadheid op komen die ik niet van mezelf gewend was. Deze man leidde ons een groen hel in zonder dat wij daar van wisten en durft te spreken over verantwoording.

“Wat doe jij dan?” Blafte ik. 

Even zweeg Reiko, "Als ik je verteld had waar we hen gingen was je me dan gevolgd, Hoeveel tijd zou het ons gekost hebben om er achter te komen dat we niet vooruit of achteruit konden en dat dit de enige uiteindelijk overgebleven optie was. Nee ik heb het niet verteld, niet uit angst voor een verschil van mening, maar uit de zekerheid dat dit het goede is. Geloof mij dat ik de afgelopen nachten heel bewust met onze kansen om te ontsnappen ben bezig geweest. Geloof mij dat ik de enige ben met kennis van dit gebied. Dat jullie opties, hoe goed ze jullie ook mogen lijken, uiteindelijk allen door mij van tafel geveegd zouden worden.

Ik ben ervan overtuigd dat we dit gebied kunnen doorkruisen. Ik besef me dat het gevaar oplevert, maar alle ander wegen leveren eveneens gevaar op. Dan kies ik voor het gevaar wat het niet direct op ons voorzien heeft, maar voor zijn eigen voortbestaan opkomt. Liever dat dan die bloeddorstige idioten die het rijk van de sikh beschermen en roem en aanzicht putten uit het doden van hun vijanden. 

We zouden vogelvrij zijn, overgeleverd aan onze kwaliteiten om te vechten. Al geloof ik dat Retsj en jij best hun mannetje kunnen staan en dat Cabilah en de jongen ook nog wel een vijand van zich weten af te slaan, tegenover een leger beginnen we niks."

Ga naar deel 125 van dit online feuilleton. Het verhaal is gebaseerd op regressietherapie, fantasie en levensvragen voor meer achtergronden zie "Waarom ik mijn boek blog". 
Voor een overzicht van alle delen tot nu toe klik hier.

help


Beloon de maker en jezelf

Wordt Yoors lid!