Een eindeloze reis naar ergens - Stap 137


Kiezen of delen lezer, ik heb nog steeds geen idee waar dat vandaan komt, want als er iets te kiezen valt blijft er dus altijd wat over en wordt er dus eveneens gedeeld. 

Wie weet, weet u het mij uit te leggen, maar wat als er niets te kiezen valt? Wat als u verplicht wordt te delen, een Sophie´s keus te maken waar dat menselijk niet mogelijk is. 

Waar haalt u de kracht vandaan, als dat moment hardhandig op uw deur klopt? Wat doe je als zelfs weglopen geen optie is?

Ik draaide me om naar Numico, om hem te wijzen op het prachtige kleurenspel van hemel en zee. Terwijl ik draaide had ik het idee dat ik ver boven me iets zag bewegen. Geschrokken kijk ik omhoog naar de rand aan de overzijde, waar ik dacht iets gezien te hebben. Numico, die zichtbaar onder de indruk van de blik in mijn ogen, deed hetzelfde. Opgelucht haal ik adem, ik moet het me verbeeld te hebben. Helaas bleek dat heel snel enkel de vader van mijn gedachte en kwam mijn wens niet uit, want minstens twaalf man waren opeens zichtbaar op de rand van de kloof.

Iedereen was in het bos en hopelijk onzichtbaar vanaf de kloof op deze afstand. Fluisterend waarschuwde ik Reiko, die op zijn beurt Retsj en Cabilah inseinde. Iedereen stond als aan de grond genageld en staarde naar de bergwand. Natuurlijk hoopten we dat ze voorbij zouden trekken, maar één van de mannen maakte zich los van de groep.

Toen hij weer in het zicht was bleek hij aan de afdaling begonnen te zijn. Bij alle goden, dit ging mis. Voorzichtig kwamen we samen in de hoop dat het bladerdak en de invallende duisternis onze bewegingen zouden verhullen.

“Reken er maar op dat ze komen, ze zijn meesters in het volgen van sporen. We kunnen maar een ding doen. De scout, die net vertrok, zal dadelijk de rest seinen wel of niet te komen. Zodra we de eerst volgende zien afdalen verlaten we het bos. We halen onze wapens op en we nemen posities in. We hebben vier bogen en voldoende zwaarden. De mannen die ik bij me had zijn geen geweldige boogschutters, dat is in ons voordeel.

Ten tweede moeten zij vanaf de brug door open gebied, eveneens ons voordeel, maar dan houdt het snel op.

Zodra het op zwaard vechten aankomt zullen we in het nadeel zijn, niet alleen numeriek, maar waarschijnlijk ook in kundigheid. De enige mogelijkheid om hier levend uit te komen is door zo snel als mogelijk de andere kant van de brug kunnen bereiken.

Als ik snel telde zijn ze met z'n twaalven. Mijn troepen kennende zou dat kunnen, de smaragd hel zou wel eens een aantal van hen te pakken kunnen hebben gekregen. Het is alleen helaas dat het er niet voldoende waren. Maar het lijkt mij dat ze geen risico zullen nemen en ons tegemoet treden met alle mankracht die ze hebben. Het heeft geen zin om één of twee man op wacht te zetten, daarvoor zijn ze met te weinig. Daarnaast zullen ze er niet vanuit gaan dat wij het overleven, laat staan ontsnappen.

We moeten onst uitspreiden in een halve cirkel. Cabilah en Numico aan de buiten zijde, Retsj en Mart een positie meer naar binnen en ik zal het centrum zijn. Zorg dat ze mij als eerste zien. Laat je niet zien tot ze een behoorlijk eind van de brug verwijderd zijn. Dan is het een kwestie van rennen voor de buitenste twee. Als die de brug lijken te bereiken, dan is het de beurt aan Retsj en Mart. Ik zal proberen de aandacht af te leiden, zodat jullie veilig de brug kunnen halen.”

Cabilah opende haar mond om iets te zeggen. Reiko keek haar aan. “Er is geen tijd voor discussie zusje, het is alles of niets,” Reiko keek naar de richel. “Nu rennen ze dalen af.”

Ga naar deel 138 van dit online feuilleton. Het verhaal is gebaseerd op regressietherapie, fantasie en levensvragen voor meer achtergronden zie "Waarom ik mijn boek blog". 
Voor een overzicht van alle delen tot nu toe klik hier.

help


Beloon de maker en jezelf

Wordt Yoors lid!