I AM ROBOT - (Mijn HAAT / liefde verhouding met FACEBOOK) UPDATE


Echt soms heb ik zo een hekel aan Facebook !!!!

Het is een mooi medium. De wereld en die van je vrienden trekt dagelijks aan je voorbij. Via groepen krijg je content die bij je past. Je leest wat. Je klikt wat links. Grappige filmpjes. Ja FB is best oké. 

Maar soms.............echt!

Twee dagen geleden post ik " Herkenbaar gevoel tijdens vingeren" van Denise en ja op de, naar mijn mening smakelijke, foto die de blog siert (nou ja sierde, hij is nu dus tijdelijk vervangen) is een halve tepel zichtbaar. Waar ik dan weer even niet bij stil sta. 

En wat denk je Facebook blokkeert me 24 uur om te posten! 

I AM (NOT) A ROBOT

Maar vandaag werd het nog mooier. Kijk als ik iets doe sla ik door, dus ik heb nogal wat Facebook groepen met verschillende thema´s waarin ik post. Het is zaterdag ochtend dus ik denk mij ff m´n ei(eren) kwijt.

<--------KRIJG JE DIT!

Nou kon ik de eerste zoveel keer nog gewoon het vakje klikken en verzenden dus ik dacht "Dat valt nog mee."

It can get worse

Nou mooi niet dus want toen kwamen de zoekplaatjes. Er was een tijd dat ik euro´s in zo´n apparaat gooide om in de kroeg met vrienden de highscore te halen  met dergelijke zoekplaatjes.

Maar nu zat ik daar echt niet op te wachten. Ik heb echt wel betere dingen te doen op zaterdag. 

Dus ik denk, ik worstel me er wel ff doorheen. 

Stiekem hoop ik dat het een tijdelijk iets is want boven de eerste foto staat "er is een fout opgetreden."

Maar helaas, na 10 groepen zoekplaatjes doorworstelen is het er nog steeds en geloof het of niet het werd zelf erger.

Met pijn in mijn hart denk ik terug aan gisteren. Die goede oude tijd waarin Facebook het mij nog toestond mijn berichten in 20 groepen te posten zonder te denken dat ik een robot was.

Can it get any worse?

En ja ik snap het ik zit ook niet op SPAM bots te wachten, maar Facebook is slim genoeg om te registreren dat als ik al 20 keer gezegd heb geen robot te zijn en 10 zoekplaatsjes foutloos gedaan te hebben, ik geen robot ben.

Maar daarentegen krijg ik geen gratie. Facebook gaat nog een stapje verder met hun poster-pestertje.

<----- Nu worden oude plaatjes vervangen door nieuwe en moet ik niet één, maar meerdere zoekplaatjes per keer doorwerken. Bussen, verkeersboorden en boten vliegen me om de oren tot wel 7 keer achter elkaar.

Of course it can, it´s Facebook

Maar kom op, ik laat Zuckerberg niet winnen en knok voor mijn en jullie rechten als frequente poster.

Dit gaat mij niet tegenhouden. Ik ben bijna klaar, bijna al mijn eieren kwijt.

Bij het op één na laatste bericht begin ik het einde van deze martelgang te zien naderen.

En dan dit.                                             ----------------------->

WTF en ik mag weer over nieuw beginnen. Na het overnieuw gedaan te hebben gebeurt het zelfde bij de volgende groep. 


                                                                                 Bottom Line

                                                    Ik hoop zo dat dit echt een tijdelijke fout is en geen nieuwe policy. 

                                                                Facebook minder leuk kunnen we het niet maken.

          Deel dit bericht in 20+ groepen te delen en kijk of je dezelfde issues tegen komt of dat FB alleen mij pest.

                                                                                           UPDATE 05/09/2018: 

Nu ben ik opeens 72 uur geblokkeerd zonder waarschuwing. Niet vanwege bloot e.d. , maar omdat ik te veel post in groepen waar ik lid van ben. Om dit in de toekomst te voorkomen vraag ik u of u misschien Facebook vrienden wil worden met mijn alias Guus Eftychía . 

Op deze manier kan ik in de toekomst mijn boek blijven posten als mijn eigen account geblokkeerd is door Mr. Zuckerberg. De Theorie hier achter is dat als Guus voldoende vrienden heeft FB hem niet zal verwijderen, want accounts zonder vrienden zijn verdacht. Tevens is het een teken van dikke vinger FB.