Adventskalender zelf maken (met beschrijving).

Adventskalender zelf maken (met beschrijving).


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Op 1 december mag traditioneel het eerste deurtje geopend worden. Elk jaar kreeg ik als kind een adventskalender met chocolaatjes erin en elk jaar kon ik niet wachten totdat ik het allereerste deurtje eindelijk open mocht maken. Magisch vond ik dat. DAN begon pas echt het aftellen. DAN ging het er echt op aan!

Toen ik kinderen kreeg, kregen zij natuurlijk ook een adventskalender en ook zij vonden het leuk als op 1 december het eerste deurtje geopend mocht worden. Totdat ik de laatste jaren het eigenlijk "iets te makkelijk" vond worden. Ik vond dat ik het ook wel anders zou kunnen doen. En dus besloot ik om samen met de jongste twee kinderen een  herbruikbare adventskalender te maken die ook nog eens een leuke kerstversiering zou zijn aan de muur.

Wat heb je nodig?

* (pallet) hout. Je zaagt 5 gelijke stukken. Aan de achterkant bevestig je aan de boven en onderkant dwars een plank.

* (krijt) verf & kwasten. Ik heb krijtverf gebruikt omdat dit snel en makkelijk werkt. Meer weten over krijtverf klik dan hier. Ik heb gekozen voor wit & blauw en voor roze & wit. Maar elke kleur kan natuurlijk

* Oude bladzijdes. Liefst uit een oud boek.

* Touw/draad & genoeg oogjes met schroefdraad

* Lijmpistool/lijm

* spulletjes om mee te versieren & washi tape

* wasknijpertjes

*Markeerstift of een andere stift

Op de foto hierboven hebben de kinderen de planken al in de door hun gewenste kleur geverfd. Ik heb de planken aan de achterkant bevestigd met 2 dwarsbalkjes. Daarna heb ik de oogjes links en rechts eringedraaid en hebben de kinderen het draad ertussen gespannen. De zakjes worden net als was aan een waslijn opgehangen met wasknijpers.


Zodra de bovenstaande stapjes zijn uitgevoerd kan begonnen worden met het vouwen van de zakjes. Om een idee te krijgen hoe je de zakjes zou kunnen vouwen klikhier. Hier kun je aan de hand van een fotobeschrijving zien hoe de zakjes gevouwen worden. Ik heb aan de onderkant van de zakjes washi tape geplakt zodat ze iets steviger werden.
Daarna nummer je de zakjes. Wij hebben met een marker de cijfers erop geschreven. En dan kunnen de zakjes versiert gaan worden naar eigen smaak en stijl. De wasknijpertjes hebben wij ook hier en daar versiert met verschillende kleuren washi tape, strikjes en houten figuurtjes.

Zodra elk zakje klaar en droog is zit het werk voor de kinderen er op. Dan mag ik de zakjes gaan vullen en ze niet chronologisch terughangen. Dat is leuker want dan moeten ze het zakje van de dag zoeken.


Het was een erg leuk projectje om met de kinderen aan te werken. Het is voor kinderen een afwisselend projectje om mee bezig te zijn waar ze gelijk leuke basisbeginselen bij leren. Hieronder de foto's van de plekjes waar ze vorig jaar hingen.

Nog meer kerstknutsels bekijken?


Word gratis lid.

klik hier: Aanmelden Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Superleuk.. en je dacht vast.. hé, in september views? Ik ben op vraag van iemand die gaan aanbieden en werd goed bekeken tot nu toe. 
| 18:10 |
Ik dacht inderdaad: "sow, daar is iemand er vroeg bij dit jaar". Maar hij is ook echt heel leuk om te maken. Ik heb hem samen mijn de jongste kinderen gemaakt en dat was zo gezellig, okay we waren iets later in het jaar 😜 maar toch. En dat herbruikbare is ideaal vind ik. En je hebt elk jaar weer die fijne herinnering van toen we met z'n drietjes aan het knutselen waren. Dat maakt het ook speciaal. Plus mijn stokpaardje: recyclen en restylen. Nu ik het weer zie vind ik dat ik dit jaar maar eens voor de oudste twee aan de slag moet gaan (met kerst zijn ze 16 & 17), ik kan er vast een variant op verzinnen. 
| 19:58 |
Oh en ik heb bladzijdes uit een oude kinderbijbel gebruikt, blijft het bij het thema, Thanks voor het delen 😘.
| 20:00 |
O wat leuk om te lezen dat je weer een variant gaat proberen. Altijd leuk denk ik.. je geeft ze hiermee wel iets bijzonders mee! Uit de kinderbijbel..dat is dan ook wel heel toepasselijk.. echt recycling in de breedste zin van het woord.. top!😄👍
| 20:02 |
Echt super leuk !
| 21:56 |
Ben er zelf ook erg tevreden over.
| 22:26 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen