Coronamaatregelen verwarrend en niet duidelijk


Coronamaatregelen verwarrend en niet duidelijk.

Al sinds de uitbraak van het Coronavirus in China volg ik het virus op de voet. Toen niet beseffend dat het zou leiden tot een wereldwijde uitbraak maar omdat ik dacht: "Lieve help, het zal je maar gebeuren". Ik behoor dan ook niet tot de mensen die het virus niet serieus namen of het onderschat hebben. Dat het echt serieus was dat was mij al vrij snel duidelijk. Toen brak het uit in Italië en toen begon ik me wel echt zorgen te maken omdat ik het gebied ken waar de uitbraak plaatsvond en ik legde dat gebied naast het gebied waar ik woon en dacht "als het daar zo op deze manier kan rondgaan dan zal dat hier niet minder worden" en dan keek ik alleen nog maar naar de geografische indeling van de steden en dorpen daar en hier. En vanaf het begin van de maatregelen houd ik mij er keurig aan. Al verbaasde ik me er wel over dat de landsgrenzen weer gingen gelden. Toen hier net over de grens maatregelen werden genomen omdat het Covid-19 virus er "geland" was eindigden die maatregelen aan de grens en ik vroeg me af of het intelligente virus ook zo intelligent was om de landsgrenzen te respecteren en er niet overheen te gaan. Ik had het logischer gevonden als men een cirkel getrokken had rondom de plek waar men Covid-19 aangetroffen had en dat men grensoverschrijdend te werk was gegaan. Ik denk dat Limburg dan niet zo getroffen zou zijn zoals nu het geval was geweest. Covid-19 is slim maar voor landsgrenzen heeft het weinig respect.

En hoewel ik al behoorlijk Coronamoe ben volg ik bepaalde aspecten natuurlijk nog steeds en ik verbaas me steeds meer over bepaalde zaken. Nu moet ik toegeven dat ik het met mijn gezin niet slecht doe en dat ik denk dat dit voor een groot deel komt door de manier waarop wij ons leven aan het leiden waren voor de uitbraak. Dus heel veel zaken waar mensen nu mee geconfronteerd worden "raken" ons niet persoonlijk maar dat wil niet zeggen dat ik niet de worsteling zie die andere mensen doormaken en ik eerlijk gezegd begrijp ik bepaalde zaken ook heel goed. Ik had verwacht dat veel mensen zichzelf tegen zouden komen en dat is ook zo. Als materialisme belangrijk voor je is en dat valt nu weg "welk levensdoel heb je dan nog?" en als je sociale leven je identiteit bepaald en dat valt weg wie ben je dan nog? Dat geldt ook voor mensen die aan hun baan een bepaalde status koppelden etc. Mensen worden teruggeworpen tot de basis van het bestaan en hoe verder je daar vanaf stond voor Corona hoe moeilijker zij het hebben nu. Als je dacht boven een ander te staan dan merk je nu dat je "afgestraft" wordt en dat is moeilijk dealen vooral als je je niet of weinig bezig hebt gehouden met wie je nou echt bent en wat je echte "waarde" is voor de mensheid dan kan ik me heel goed voorstellen waar deze mensen mee worstelen.

Maar behalve de persoonlijke worstelingen zie ik ook de worstelingen van mensen met de coronamaatregelen. En ik begrijp dat mensen er mee worstelen want ze zijn niet duidelijk en vaak ook ronduit verwarrend. Ik zal aangeven wat ik bedoel.

1. "Mensen gaan massaal naar het strand, het bos of de woonboulevard". Het draait even om het woordje MASSAAL. Het gebruik van dat woordje massaal klopt namelijk niet in mijn optiek. Mensen gaan niet massaal ergens naartoe. Mensen gaan met hun partner of alleen of met het gezin naar het strand etc. Het stelletje dat even denkt een strandwandeling te maken of een keuken gaat uitzoeken gaat met zijn tweetjes. Zij weten niet dat op hetzelfde moment ook andere mensen even een wandelingetje willen maken of ook een bankstel of vloerbedekking willen uitzoeken op de woonboulevard. Ik ga er vanuit dat zij geen klachten hebben waardoor zij binnen moeten blijven en dus MOGEN zij ook gaan. En dat gaat dan ook op voor alle andere stelletjes, individuen en gezinnen die erop uittrekken. In Nederland is gekozen voor een intelligente lockdown maar als mensen de regels volgen dan houdt dat nog niet in dat zij telepathische gaven hebben en weten wat iemand anders gaat doen. Dat dan veel mensen naar het strand gaan of naar het park dat is dan niet zo gek. Ik vind het gek dat we inmiddels nog niet de conclusie hebben getrokken dat wij de natuurgebieden misschien niet goed ingedeeld hebben in Nederland. Ik woon in een gebied waar ruimte genoeg is qua groen en natuur terwijl ik ook in een gebied woon waar relatief veel mensen wonen maar als je in de Randstad in de grote steden woont dan lijkt me dit een ander verhaal. Het zou oneerlijk zijn als ik met een dakterras en een tuintje en genoeg groen om me heen ga wijzen naar de mensen die dat niet hebben en die op een mooie dag met het gezin die ruimte gaan opzoeken. Hetzelfde gaat op voor de woonboulevard. In Nederland is ervoor gekozen om woonwinkels te centreren en vaak is het zo dat de betaalbare en grote winkels bij elkaar zitten op zo'n woonboulevard. Waar moeten de mensen die een keuken of meubels willen aanschaffen dan naartoe? De winkels zijn open dus mensen mogen er ook naartoe gaan en wederom geldt zolang zij zich aan de regels houden dan doen deze mensen niks verkeerd. Dat ik niks nodig heb en dus niet hoef te gaan en daarom dus niet op een woonboulevard te vinden ben wil niet zeggen dat ik andere mensen ook niks nodig hebben.

2. De anderhalve meter samenleving is ook zoiets. Ik mag in mijn eigen huis of tuin 2 mensen die niet bij mijn huishouden horen op bezoek hebben maar dan moeten wij wel anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren. Als ik in een park zou gaan zitten dan zit ik met heel wat meer mensen bij elkaar - natuurlijk op anderhalve meter afstand - en dan is er niks aan de hand. Gaan mensen met 10 buren of vrienden voor hun voordeur zitten en ze plaatsen de stoeltjes 1,5 meter uit elkaar dan is dat prima maar als je datzelfde wilt doen aan de andere kant van de voordeur dan mag dat niet. Dat is toch ook vreemd. Ik snap wel dat mensen hier kriebelig van worden en ongeduldig.

3. De tandarts en de kapper. Waarom mag de tandarts en de orthodontist wel weer aan het werk en de kapper niet. De argumenten dat het ene beroep belangrijker is dan het andere beroep vind ik een discutabele reden. Dat de een wel al gewend is om met mondkapjes te werken en de ander niet ook trouwens want ik heb kappers op tv voorbij zien komen die prima manieren bedacht hadden om de klant en zichzelf te beschermen maar dan nog mogen zij niet aan de slag. Je kunt zeggen dat de kapper niet noodzakelijk is, tsja, dat zou je inderdaad kunnen beweren en voor mij persoonlijk staat de kapper bezoeken niet heel hoog op mijn prioriteitenlijstje maar dan kan het voor andere mensen wel belangrijk zijn. En toen ik eindelijk groen licht kreeg dat de verplaatste tandartscontrole voor mij en mijn kinderen door zou gaan was ik in de zevende hemel, het voelde haast als een gezinsuitje, maar ik ken genoeg mensen die al jaren niet bij een tandarts zijn geweest dus blijkbaar staan het 2 jaarlijkse controle bezoekjes bij deze mensen niet heel hoog op hun prioriteitenlijstje. Het is moeilijk uit te leggen.

4. Wel of geen mondkapjes is het volgende voorbeeld. Hoe kunnen ze beweren en blijven volhouden dat mondkapjes niet zinvol zijn? Terwijl in andere landen daar heel anders over gedacht wordt. Okay, de beste bescherming bieden de medische mond-en neuskapjes en daar is een te kort aan en dat die naar de mensen die ze de hele dag moeten dragen gaan is natuurlijk goed maar aan de andere kant zijn zelfgemaakte mondkapjes die de mensen kunnen wassen op 60 graden en waar een filtertje in geplaatst kan worden voor de gewone man en vrouw voldoende beschermend. Tenminste dat lees ik overal. Waarom moeten in andere landen de mensen ze wel dragen als ze naar de winkel gaan of het openbaar vervoer gebruiken of soms zelfs als ze zich buitenshuis bewegen en wij niet? Begrijp me niet verkeerd maar ik wil ook liever zo'n ding niet op maar ik vind het verbazend hoe verschillend de adviezen zijn. Ik begrijp ook niet hoe het kan dat de zienswijzen zo kunnen verschillen bij mensen die toch dezelfde studie hebben afgerond en in hetzelfde werkveld opereren. Voor de zekerheid heb ik getest of ik mondkapjes kan maken zonder te naaien en het is gelukt en er kan een filtertje in geplaatst worden. De reden hiervoor is dat ik aan de Duitse grens woon en als ik daar even een boodschapje zou willen halen dan zal ik er eentje op moeten hebben en hoewel ik nu niet in België kom worden ze daar ook verplicht en ik hoop echt dat binnen niet al te lange tijd wij gewoon weer die grenzen over mogen dus dan wil ik ze wel al klaar hebben liggen. Ik vind dit maar verwarrend. En als ik eerlijk ben dan heb ik wat dit aangaat op dit moment meer vertrouwen in de zienswijze van Duitsland dan in de zienswijze van Nederland. Ook vraag ik me af of Nederland nog overstag zal gaan of dat zij stug blijven volhouden. Of gaan ze er vanuit dat de Belgen en Duitsers die naar Nederland komen ons wel zullen beschermen met hun mond- en neuskapjes. Soort van groeps immuniteit maar dan net even anders?

5. Wij gaan hier voor groepsimmuniteit en daarom hebben wij een intelligente lockdown. Wat zei Rutte in een van de eerste persconferenties ook alweer, 50 tot 60% van de mensen zou ziek moeten worden. Later werd dat genuanceerd: "Het doel van het beleid is om ervoor te zorgen dat de intensive care het aantal zieken aan kan, dat ouderen en kwetsbaren beschermd worden". Het doel was natuurlijk niet om mensen te besmetten ......... waar gaan we nou eigenlijk voor? De IC's moeten niet overbelast worden (logisch) maar om groepsimmuniteit op te bouwen moeten toch echt voldoende mensen besmet worden met Covid-19 anders kan er nooit sprake zijn van immuniteit totdat er een vaccin gemaakt is dat werkt. Ik snap wel dat mensen hier de weg kwijt raken.

6. Kwetsbare ouderen ............. wie zijn dat dan? Ik geloof dat nu de leeftijd 70+ gehanteerd wordt maar was 65+. Kwetsbare ouderen zijn de mensen die de leeftijd hebben van 70+ omdat zijn een grotere kans hebben op een ernstig verloop van een corona infectie en dus tot de risicogroep behoren. Dit is duidelijk lijkt mij. Dat het ziekteverloop ernstiger is bij mensen met een hogere leeftijd is aangetoond inmiddels. Maar dan heb je nog een onderscheid tussen oudere mensen die zelfstandig wonen en de oudere mensen die niet zelfstandig wonen en daar gaat het scheef lopen. De mensen die zelfstandig wonen mogen mensen bezoeken en bezoek ontvangen als ze zich aan de regels houden die voor iedereen gelden maar de mensen die in een verpleeghuis wonen dus niet. Het trieste is dat daar de deuren dichtgingen om ze te beschermen maar dat veel mensen daar toch ziek zijn geworden en overleden zijn. En zij hebben niet zelf het virus ergens bij een feestje of tijdens een vakantie "opgehaald". Ik begrijp dat tegen deze ongelijkheid weerstand is. Ik begrijp ook de onduidelijkheid die er leeft als aan de ene kant de juffen en meesters van bijna pensioengerechtigde leeftijd in mei weer voor de klas moeten gaan staan op basisscholen omdat kinderen een relatief kleine rol spelen in de verspreiding van het virus terwijl die kindjes oma's of opa's niet mogen bezoeken in het verpleegtehuis.

Ik blijf met liefde binnen hoor daar gaat het mij persoonlijk helemaal niet om. Maar ik krijg ongelooflijk de kriebels van de sfeer die ontstaan is in Nederland. De wijzende vingertjes naar mensen die niks verkeerd doen maar die het anders doen dan een ander. Ik kan nog wel 'tig voorbeelden noemen van zaken die onduidelijk en verwarrend zijn (studentenhuizen waar mensen niet als huishouden gezien worden, wel of niet overdraagbaar mens-dier, wel of niet overdraagbaar door de lucht, eerst onderzoek afwachten en dan nemen we beslissing en dan toch eerder beslissen etc) voor mensen en als ik objectief kijk naar de gang van zaken dan begrijp ik heel goed dat er steeds 2 kampen ontstaan op basis van wat er verteld wordt. De intelligente lockdown is helemaal niet zo slim. Een totale lockdown is natuurlijk stukken vervelender en ik zelf ben blij dat ik een wandelingetje kan maken en zelf kan bepalen wanneer ik naar de winkel ga maar een totale lockdown is wel duidelijker voor de mensen dan onze intelligente lockdown. Ook dat steeds dingen 'misschien' mogelijk worden met een per 'dan en dan' helpt natuurlijk ook niet.

Ik kan echt heel goed als een kluizenaar leven en ik vind dat gespeculeer al lastig dus dat mensen die niet in de wieg gelegd zijn voor het kluizenaarschap hier echt helemaal tureluurs van worden: begrijpelijk. Mag er alsjeblieft eindelijk eens duidelijkheid komen en als je die niet kunt geven zeg dat dan of zeg helemaal niks.

| header: pixabay Alexandra_Koch|

#coronamaatregelen#covid -19

DidI'ms world

Comment and receive 25 YP 25
Requiem: Chapter 3
- “It's Yukiko. Come on. Onegai ! Please! Open up and turn off all your wolf traps, so I won't inflate myself by accident.'I waited more or less patiently. As always, Gekko took his time to check everything. But then, who could you trust in these uncertain times? The intercom cracked: 'Sorry, Yu. You know the procedure. For the same money, you're a cloned version and you'll be roasting my sublime and unique brain with a laser gun.’ I sighed for a moment and pushed my thumb into the recess on the security panel in the doorframe. At the same time, I kept my eye on the spy while I clearly said my name: 'Yukiko Mitsukai.'Gekko did not like surprises. The door clicked out of the lock and I slipped in a hurry. The corridor was an airlock where I was given a shower with a fog that after a few minutes was sucked back into the ceiling via a grid. A cautious man made sure that he was as little as possible exposed to radioactive particles as they carried on.. I was now to the strict standards of my friend Gekko, sterile enough to meet him. Even though he knew that I was extremely cautious and did not enter the fallout zones, he did not want to take any risks. Somewhere in his condition I could understand and besides, Gekko was Gekko! “Gekko, this is urgent!Patience was no longer one of my better qualities. This had changed since my parents' death. I knew my father would reprike me if he was still alive.. That wasn't “Akai.”. ‘ Entrez, Mon Chere , 'he welcomed with a laughable French accent and the interconnecting door slipped open almost without sound and closed behind me when I had taken a few steps inside. His preference for phrases in foreign languages and his flawed pronunciation was sometimes hilarious, but it usually brought life to the brewery. ‘ Konnichiwa , Gekko-San.'I greeted the ict-guru as I raised my hand with an outstretched index finger as an informal greeting. Immaculate was a euphemism for the room where Gerekko Dai, Gekko for the friends and Mad Gekko for those who were not, spent most of his time in. Rarely would he leave the safe haven of his own room he designed. Exceptionally maybe in emergencies and even then his superbrain would find something to solve the emergency situation in no time.. An accidental fire alarm wouldn't move an inch outside his sheltered space. From his ultra-modern wheelchair, where he laced through his delineated realm with artistic finesse, he conjured his hands over an elongated horizontal touch screen. He touched a spot on this hardware here and there, controlling the oxygen supply, air conditioning and wall cooling, the full energy supply of his living space and, if necessary, he also hacked into the safety systems of the entire building and all of its devices.. The residents had, without knowing it, an eccentric guardian of the angel under their midst. Of course, through this system his daily order of a pizza ' quattro formaggi'. I think he really couldn't do without. His disability, a malformation of the lower body from birth, a consequence of radiation sickness in his mother, did not prevent him from being extremely mobile. Even if it was within the four walls of his empire. It also explained its immense fear of any visitors. I found myself in one of his easy deck chairs, a combination of futon and tatami with the touch of modern technology that Gekko's own. The furniture moved directly to my preferred position, a piece of information in the electronic memory of the recliner that responded to my stored prints, weight and movement pattern. I sighed! It was something I've been doing more lately. “You know..., “said Gekko as he monster me through his design owl glasses, “the soup is never eaten so hot... or anything like that.. Nankurunaisa , it's all gonna be fine again... you know, by the way, 'he obviously felt bored with the situation. ‘ Goshuushou ! Condolences.“Then he turned his vehicle one hundred and eighty degrees with a movement of his right hand over a sensor and went back into the data on his touchscreen and the various displays that flopped on and off. With his fur-colored hawaiian shirt and his glasses shouting 'NERD' in capital letters, he was a 'special'. I had a kind of hate love affair with this man. Gekko could sometimes make me drive up the walls with his meaningless or overly specific information. On the other hand, I had never been able to claim that it had broken up my acid to listen to his advice. At other times he could make me laugh with a single word but unfortunately the opposite was also true. He was a puzzle I was still making. But who would have to wait for other issues to be resolved. I had taken some leave, I had a lot of overtime I would never have taken.. Hopefully, I now had plenty of time to do what I had come to Gekko. “I want to ask you something...?'I started hesitantly. “That smells suspicious. Something that tends to illegality, 'was the brainful remark of the busy bee, who, like a wizard, made a slight turn on and off. “All right, Yu, I owe you a hundred years, so let it come, how can I make you happier today? A virtual trip to Yosemite National Park or a free weekend wellness spa at a trendy five-star hotel or just please you with my always appreciated pleasant presence! All experiences of which your toes will curl with pleasure, Gekko can deliver it all to you,... of course for a gentle and fair price.’ “I want you to hack into the Security Service site!’ The hands of Wizard Gekko kept floating in the air for a few seconds after my question. Slowly he lowered them and turned around. On his face had appeared a serious look. 'You know that there are quite bad punishments on it. One of those punishments you can sometimes end up in prison for. A place where you usually forget to die by everyone and may I remind you that they don't have my favorite pizza there... ', he looked at me without expressiveness over his glasses and there was a nasty silence between us. 'No problem, 'it suddenly sounded out of his mouth, where a sneaky grin appeared on. He shoved his glasses a little higher over his nose and turned back to his equipment, “what can I help you with today, forfeit a fine or give someone who wants to make you a long nose in retribution.?’ When I did not answer directly and he looked at me again questioning, I could not wipe the tears in time. No, I didn't want to, show weakness was for sissies. I cursed in the mouth but loud enough to get a raised eyebrow from Gekko, a black horizontal question mark without the tip, just seen above his flashy green design glasses. “When I asked the security officer if they had a trace of my parents' murderer or murderers, I got a lot of evasive answers.. We are following several tracks and unfortunately we can not give you anything concrete. Blah, blah.. You know, a lot of bleats but little wool, and yet I felt like they knew more than they told, something important maybe. That's why I was thinking about you, Gekko, if anyone can uncover their secrets, it's you..’ Gekko's broad grimace on the lips testified that he was clearly flattered, which, of course, was a calculated intent of my compliment. He held his head slightly tilted while he humming an unrecognizable tune.All right, let's find a back door.“At my questioning look, he explained. 'Every program has one or another ' backdoor' , a kind of loophole that the designer or programmer can use to access the program through a somewhat less orthodox way... by which I mean without using the user's usual password to open the program.’ His hands were busy in the weather. He opened screens, closed others, juggled with his hardware and dozens of programs and after fifteen minutes he looked at me with a satisfied look at his face: 'Bingo. Mom, I'm home!This sounded like a less successful imitation of some forgotten American movie star from last century. Even though there had been no smile on my face for a few weeks now, I had to smile for a moment. Gecko, crazier couldn't be, but he was The Man'. The person who could accomplish things that another did not yet understand the first letter of. ‘ Sugoi , cool”. I saw the Homeland Security logo on one of his screens with one line underneath: Request Dossier :…’. We looked at each other, I swallowed some saliva away from the tension, and Gekko tested the following letter combination on his touchscreen: “Mitsukai”. No Result! Arturo and Sachiko were also not the correct password. “Wrong file name, you have two more turns before your session is automatically closed”, the last disappointing answer was. I leaned disappointed backwards and tried to order my thoughts. How would the Security Service have cataloged this file? Hundreds of alarm bells and thousands of bells would probably go off at the Security Service when entering a fifth wrong input. Then Gekko's efforts were completely useless, perhaps even dangerous for his person if they tracked the hacker. They weren't that retarded at the Security Service now. However, the answer was on my lips, but Gekko was just as rapper than my answer and the word was already there before I had even spoken it: ' Akai ’. ‘ Strike !'cried Gekko triumphantly. It sounded more like Strik' but the result was. A laundry list of data scrolled across the screen and to the left of me a device came into operation, a light buzz accompanied a number of leaves that came out of a slider at the bottom of the printer, I hoped, with answers to my countless questions about the death of my parents. My computer friend made me take the documents. He may have been an outsider sometimes, which he himself always prayed with pride and self-mockery, but he left me my privacy as far as he could restrain his curiosity for a while. 'And...?'asked Gekko after one minute. As far as the limit of his patience. I saw that he had printed the data on interactive slides that worked the same way as his touchscreen. You saw at the top a file title with serial number and date of creation and below there were a number of pressure points in the bold and also a brief description of the facts. I read out loud. Password: AKAI File 190756 NVNW/SA Subject: Arturo Mitsukai - Sachiko Matai Date: 28-12-2111 Security Service Responsible: Superintendent Norino Vastai Deputy Inspector Shi Udesama Deputy Inspector Goro Fukamizu Responsible pathologist anatomist: Kim Huang, Morgue Sanctuary Short summary description logged on 28-12-2111: On Monday 28 December 2111 were the remains of Arturo Mitsukai and Sachiko Matai , his wife, after an anonymous phone call, found in the garden at the address of their domicile: 10 Chome Chiyoda-ku, Tokyo . According to the autopsy, the victims were inflicted several wounds with a sharp object which led to their final death. The murder weapon can be either a sharp knife, a kind of machete or sword. Research into the nature of the weapon is currently being investigated by our services. Given that no traces of blood were found at their home, it is assumed that the murders took place at a different location and that after their death the bodies were moved back to their home by the murderer (s). According to the report of the pathologist anatomist, death must have occurred on December 27, 2111 between 19h00 and 20h00 , dit steunende op de graad van rigor mortis op het moment van de identificatie op 28 December 2111 om 09h25. After the usual chemical analyzes, it was found that there were traces of narcotic substances in their bloodstream ( see blood analysis ). From this determination and analysis of the same substance found in the fogging mechanism of the victims' greenhouse, we can conclude that they were first sedated and then moved to the crime scene where the killer killed them and then brought them back. to their domicile.. My heart was pounding in my throat, I'd already felt better. I skipped the references to photos of the crime scene and pressed the field of ' modus operandi ’. The facts are classified under the heading of the ' Akai murders 'that have occurred in the region for several months. The modus operandi of the offender is similar in all cases. The victims are first sedated somehow, then injured to the bleeds, and then eventually decapitated with the murder weapon, which... I fled gawfully to Gekko's bathroom, where my protesting stomach could deposit its contents in the toilet bowl just in time. ‘ Anata from daijoubu desu ? How's it going, all right? Yu, everything okay?'asked a concerned Gekko on the other side of the bathroom door. 'Let me just... a few minutes to freshen up, 'replied the drawn face I saw looking at me in the mirror. I saw dark shadows, small walks of fatigue and sadness, and eyes with red veins that looked at me accusingly. A tired voice whispered in my head. Where were you when your parents needed you. You could have made a difference . I turned away from the mirror and flushed on. I had told myself a thousand times that I was not to blame for it, but in my head haunted and tormented me the thought that I had abandoned them somewhere. It was my imagination, and I knew it wasn't true, but sometimes I thought that people looked at me accusing, that they were talking about behind my back. “Look at that, Yukiko Mitsukai, she wasn't there to save her parents.“It hurt, God, what did it hurt?! Gekko looked at me disturbing when I came back in. I straightened with all the force I could bring in at that moment my chin. It was an unruly gesture and that carried away his satisfaction. I took the file back where I left it in vain and my eyes flew over the rest of the file. Two names I noticed. There were a number of casualties among gang members of the ' Skeelers ’. Coincidentally, I knew one of those street thugs.. The other name did ring a bell but I couldn't point it at home.. 'Stephen March, what does that tell me, 'I wondered. “You have to press his name, Yu, if any information is attached to it, it will probably be linked to his name.I was startled for a moment. Had I spoken my thoughts out loud? I urgently had to catch up with sleep or accidents would happen. Impatiently I tapped on the name Stephen March printed in text on the interactive slide in bold. copyright Rudi J.P. Lejaeghere Requiem: Chapter 2 or 4 - Requiem: Chapter 2 - Requiem: Chapter 4 -
Comment and receive 50 YP 50
Requiem: Chapter 4
- The separation between the Old and New World had arisen after a long period of unrest and revolts. This was the result of several financial crises that ultimately led to global economic destabilisation. The source of these financial recessions was the inefficient control of the banking sector, the unlimited use of risky credit and the misuse of customer trust. They had not learned from the fiascos of the early 21st century European banks, and they offered ingenious bubbles after just decades of walking in line. As everyone knows, even a child, an air bubble has two properties. On the one hand, she can produce wonderful colors, a rainbow of colorful promises, as attractive as a colored balloon for a child . On the other hand, when an air bubble splashes open, you only have air left. This time the people from the street did not take it anymore, Jan with the cap no longer believed in the promises of yet another reform of the financial sector, no longer trusted in the laws imposed by the institutional powers on the banks. The taxes that were raised for the umpteenth time remained stuck in the throat of the citizen. They swallowed for the umpteenth time, but now they spit out government reforms. Too much is too much! The poor became poorer and the rich had a monopoly position in both the Eurozone and the rest of the world. First there were protests on a small scale. However, they grew as an enormous momentum in just a few weeks into a cascade of deadly waterfalls clapping down in the form of uncontrolled destruction and inhumane violence. Worldwide, the stock markets crashed and banks were bombed by people who wanted to secure their hard-earned savings in vain. In some countries, bloody unrest broke out, sometimes growing in certain regions into outright civil war. As a result of this unrest and insurrection, some of the population were thinned out in the first phase. Violent looting by both adults and young people from all classes of the population were daily costs. What one did not have, they stole. What one wanted, one took. Sometimes with a hard hand! Rape, public executions without trial were numerous and many times for banal reasons. Both on Heads of Government who had committed crimes against humanity and on as many innocent victims who happened to be in the wrong place at the wrong time. Lawlessness was in power and chaos preached his creed. Governments were knocked down. In some countries, part of the army joined the population. There was fighting with conventional weapons but here and there in a growing madness a button was pushed several times and cities disappeared from the face of the earth as if they had never existed. Tsunamis flooded the low-lying countries. Those who lived at sea level or lower were birds for the cat. When the violence of the water departed, the mainland was a large graveyard. In addition to this reaction of nature to the impact of the nuclear bombs, there was also the fallout that caused a decimation of the population. The problem of overpopulation in China was solved in a few months. The fatal result of the bombing caused a mass of victims. The fallout took care of the rest of the dead. For them it was a slow and painful death. A nuclear winter emerged in much of the world! Extensive zones were quarantined and survivors were left to their fate. In the end, a large part died from the effects of radiation or simply from deprivation. It was hell on earth, the devil was in power and his kingdom grew visibly. But just as many times during the evolution of man there were some people with some common sense, also individuals who were partly immune to radiation because of experimentation with special drugs and injections or simply lucky. People who joined in small groups in the aftermath of the devastation, formed new communities and grew into new nations. This happened both in the West and in the East. There was a period called the 'Second Cold War', a period of distrust and misunderstanding between the two zones and, as usual, the blame for the devastation was invariably placed on the other party. The map of the world was re-colored. As a result of the nuclear attacks, there were earthquakes, eruptions of new and old volcanoes, landslides and new islands were born. Where the East China Sea as part of the Pacific was used to be a natural border between China and Japan, these nations were now connected. The tectonic plates had pushed the seabed between these two nations upwards and now the two states were connected by land. China was so depleted in terms of its population as a result of nuclear explosions that, in addition to the people who had emigrated to Korea or Japan, there was not much left of the world power they used to be. The 21st century local disputes around the oil wells in this area were now one of their least problems. Whereas in the 15th century North and South America had been named the New World because of the discovery by European explorers of these new quotas, this was the exact opposite in 2112. After the Great War as the conflict had been called, the people of the New World in the East licked when the Old World in the West. It became a time when there was an atmosphere of irreparable distrust. There were smaller conflicts and mutual reproaches. One party blamed the other party in each confrontation anyway. Thus many years passed without any rapprochement between the two worlds. The Old World with America as a precursor and Japan and China as the main representatives of the New World in the East realized after a few decades that it could not go on like this. It was decided that the quarantine zones that are Deeplands , because of the thousands of craters in the area between the two worlds, an obvious natural boundary between the two superpowers would become. That border ultimately created a fragile and armed peace. So it went for decades. Generation after generation, the lessons of the war years and their consequences were made up as a compulsory subject in education. Both worlds were rebuilt step by step. New governments came to power. New and better laws were voted and gradually rapprochement between the two worlds. First by some people, ordinary people who came into contact with each other via the restored Internet, despite the ban on government and the controls on various means of communication. Seeds were planted in fertile soil and they grew, albeit slowly, but they became mature in their quirky way that is peculiar to life,. Brittle as they were in the beginning, it was again a probe of borders, a rediscover and appreciate new cultures and thought. There was hope again and hope does live. Tokyo, the eastern city got a big sister at its borders. They chose the very appropriate name for the new city and that was' Sanctuary '. This is contrary to the past few years, which were marked by destruction and a constant sense of insecurity, an ever-present awareness of threat among the population. ' Sanctuary 'became the new capital and had to turn this supermodern capital of the New World into a place where people felt especially safe after all those years of war violence. As the meaning of the word Sanctuary indicated, the name of the city stood for “refuge” and “security”. It possessed in all its facets the latest technology and applications in the fields of science, architecture, ICT, robotics with its specific applications in home automation and many other technological advances. Hundreds of architects had spent years looking at this project, and after a period of destruction, this new building, this modern creation, was a crown on the head of the power that drove Homo Sapiens Sapiens for centuries.. It was the power of survival, the unstoppable urge for change and progress. Then came that day when reports of mysterious disappearances at the borders of the Deeplands reached the population. The two governments of both the Old and New World sent out several reconnaissance groups to investigate these matters at their two borders. Sometimes they disappeared in turn, but after some time it was discovered that in all that time a Third World had emerged. A world that is popularly called the ' Catacombs' because it was underground, in the dark, in the tunnels that swung deep beneath and between the craters. A maze populated by deformed creatures that fed on everything that was edible. Rodents, insects or even worms that had taken foreign and grotesque forms as a result of nuclear violence. The day came when they were 100% sure. The inhabitants of the Catacombs also ate human flesh! In those days, special committees, both from the New World and the Old World, made contact and debated this problem, made solutions and rejected again. What to do without rape nature even more to contain this danger? Because of the fragile peace that prevailed, it was decided to demarcate and guard those specific dangerous zones with man and power. A wall of steel stakes connected to many layers of barbed wire was built around those zones, soldiers patrolled day and night in the vicinity. On both sides there were still reports of disturbing disappearances. One was powerless against the unannounced and bloody nocturnal food raids of the ' Cannibals' , a nickname they were given for obvious reasons. The barbed wire or the sentries didn't always stop them. Sometimes one found the chipped remains of a poor bastard. One was to some extent powerless against the unpredictable attacks of the Cannibals. The world rowed further, both in the East and in the West, with the belts they had. Sometimes a number of inhabitants of the Catacombs were captured. Prisoners were interrogated and invariably one had to conclude that the underground people were a race with a distinct language that consisted more of hoarse sounds and related gestures. The shelf life of the prisoners was the main problem. After a few days above ground, they invariably had a fever, went into a coma and died in the first week after their arrest.. Some of them committed suicide before it came to that. Much information about the operation of the world of the Cannibals had not yet been collected. In the Old World, the United States of the Western Community pursued a tight security policy. This United States of the Western Community consisted of the former United States of America, South and Central America, Africa and part of Western Europe. One had, of course, the inevitable and deadly problem of radiation. But Japan had experimented in the pre-war years with new means against radiation sickness. Nanoparticles in food and also via injection provided genetic engineering in humans in such a way that at cell level the radiation was less likely to grow into cancer. The research and testing phases were a well-kept industrial secret in the pre-Great War period. An inoculation of both the adults and the younger generation made them much more resilient against this invisible killer. In addition, one had to take his dose of medication daily. The joint operation of both these, the inoculation and the drugs made it possible to live in a world where radiation was a given, probably for a very long time. This technology was unselfishly shared with the Old World today, a very big step in the rapprochement between the two superpowers and the first greater step towards mutual trust. In addition, in the Old World in the post-war period, a technique was developed in which a miniscule identification chip was implanted in everyone. Also an application of nanotechnology. A small routine operation with major consequences. The chip was inserted under the skin at the level of the brain stem. This nanochip paired with the Medulla Oblgata. The connection to the medulla of the brainstem consisted of, on the one hand, microscopic semiconductor material and natural nanotissues to counteract the rejection processes. In the first days after the implantation, these tiny tissues developed fine fibers that sought and connected to very specific parts of the brain such as the amygdala, the hypothalamus and a few other important parts of the brain. These parts gave access to various data stored in the brain during a human life. A groundbreaking discovery in the field of nanotechnology and neurology. This mini-piece of hardware encapsulated after a few days by the attachment of the natural tissues to the brainstem and through the numerous fibers they formed a kind of neuronal connection between various parts of the brain and the nanochip. The introduction of the nanochip into the medulla medulla made it virtually impossible to remove it afterwards without causing irreparable damage to the brain. The encapsulation and interweaving with the various parts of the brain of the person concerned after the attachment time would catalogue such an attempt to remove as a surgical murder. That way everyone could be tracked as a light between any other identification point on a map. Under the heading of 'safety for everyone', privacy became an outdated and archaic concept . What the identification chip in various other possibilities could contain even more was a well-kept secret, known only to some insiders and not to mention of course the designers themselves. 'They' had the real power in their hands. Of course, there was opposition to such a measure. However, that protest was quickly smothered in the bud with convincing arguments and sometimes also with some arms display. After the nuclear adventure, people could easily be reminded of the necessity that everyone should be detectable. This is to prevent anyone from being in the vicinity of a fallout zone without knowing it, with all the health hazards that entail. Measures in favor of health were accepted by most with gratitude. In addition, the procedure was free! None of the survivors wanted to die of some kind of cancer if one could avoid it that way. Someone with the nanochip received a danger signal in the brain as an approximate fallout zone. Death still invisibly around and those who were not directly convinced were persuaded and chipped by a majority of convinced people after a while. And the chip worked! The government also did checks, and whoever was visually spotted and didn't appear on the radar was in bad papers. Within the shortest time it was also implanted a brain chip. The control and treatment of chip free persons in the countries of the United States of the Western Community was in the hands of the International Chip Scanning Agency , called ICSA for short. With the chip and the drugs and vaccinations, life in the Old World had become a little safer. The piece of privacy that one had to surrender was subordinated to the result. At least, according to the inhabitants of the Old World. However, the problem was in the total and unconditional rejection of chipping by the New World. After the last Revolution in China and Korea, in which scientists and leading representatives of education, both professors and students, this time unanimously supported by the army, had seized power, new values were introduced in these areas. The party administration had died in the aftermath of the nuclear winter except a few or killed during the unrest of the revolution. They were replaced by a committee of leading scientists, students and professors. In view of the thinning of the Chinese population and much of the Deeplands that ploughed China after the Great War, they depended mainly on what Japan decided in the Council Chamber, which, although also included those responsible for Korea and China. The dwarf had become a giant and vice versa. Where people used to be locked up to stand up for their opinion, now without fear of reprisals, freedom of expression was propagated without hesitation or fear of reprisals. The important decisions were no longer taken by those who used to be alone in charge, but by that Council Chamber which was composed of individuals from all the states of the population of countries of the New World. Democracy had never been so tasted in the New World. Therefore, the rapprochement between the two Worlds with the natural wall of the fallout zones between them was a process of long breath. These zones were located near Eastern European countries, the former Russian States and a large part of China that had now turned into desolate lunar landscape. One major nuclear ruin! copyright Rudi J.P. Lejaeghere PS: I must honestly confess that I made a mistake. Chapter 4 was supposed to be chapter 3 and vice versa but it doesn't matter for the story. Some readers have noted in the past that this chapter with the history of the demise of the Old World and construction of the New World as the first chapter would fit better into the story. I think not to this day, because the story is not so much about that world, but about the people who live during that period.. It is only after getting acquainted with the two main characters that a background is outlined in this chapter. Having said this, sorry for the mistake. Rudi Requiem: Chapter 3 or 5 - Requiem: Chapter 3 - Requiem: Chapter 5 -