Doosje Holland om cadeau te doen.


Regelmatig heb ik uitwisselingsleerlingen in mijn huis. En dan is het toch altijd leuk als je ze iets meegeeft als ze weer naar huis gaan. Van de zomer hadden we 3 jongens uit China te gast en ook hen wilde ik iets meegeven.  Maar als ik eerlijk ben kan dat prijstechnisch best oplopen elke keer die cadeautjes. Niet altijd doen mijn eigen kinderen mee aan de uitwisseling en word ik ingeschakeld als er geen slaapplekken te vinden zijn. Normaliter doet je eigen kind ook mee en dan gaat het kostentechnisch gelijk op. Als mijn kinderen bij een gastgezin zijn betalen zij en als de kinderen van de uitwisseling bij ons zijn betaal ik. Het gaat dan m.n. over: vervoer, eten en uitstapjes los van het programma. Maar als ik als "noodplan" inspring dan is dat evenwicht er dus niet. Niet erg maar als je dat regelmatig doet dat tikt dat toch flink aan, zeker als het om de cadeautjes gaat. 

Dus vond ik deze keer dat ik het maar eens anders moest gaan aanpakken. Ik ben dus naar de kringloopwinkel geweest waar ik 3 dezelfde dozen vond die ideaal waren om de Hollandse cadeautjes is te verpakken ( zoiets is toch altijd leuker dan een plastic zakje vind ik). En in de kringloopwinkel vond ik ook leuke souverniertjes, Delfts blauw is altijd leuk vind ik en doet het bij de gasten en hun families altijd goed. Voor de doos vond ik: een Delfts blauw boer en boerinnetje, klompjes, vaasjes en een schaaltje van Delfs blauw, 3 borden met Hollandse afbeeldingen (ik weet niet meer of het beroepen waren of seizoenen). Op de foto liggen die onder het servet (dat er ligt om het bord te beschermen). Doordat ik het in de kringloopwinkel vond was het ook nog eens heel prijsvriendelijk. Thuis nog eens goed schoongemaakt en ze zagen er als nieuw uit. Maar even eerlijk, het zijn van de hebbedingetjes die ergens op een kast staan en toch nooit gebruikt worden dus wat kan daar vies aan zijn of worden? Verder nog wat stroopwaffeltjes gekocht en wat drop eringestopt en mijn cadeaudoos zat aardig vol. De zonnebrillen waren een extraatje die ik kreeg van de scouting omdat zij ze over hadden. Ach, altijd leuk toch! De jongens waren er in elk geval blij mee. Tenslotte had ik nog een brief voor de ouders geschreven in het Engels en door google laten vertalen in het Chinees waarin in ze vertelde over hoe ik de dagen met de jongens had ervaren (voor de zekerheid even laten lezen aan de jongens en het was prima vertaald door google en zij vonden het geweldig!). Ik denk dat ik p.p minder dan 10 euro uitgegeven heb. Dat vind ikzelf best netjes. Moet wel zeggen dat de kringloop waar ik voor deze cadeautjes ben geweest best een dure is. Inmiddels heb ik een doos gevuld met Hollandse spulletjes die ik echt voor een prikkie heb kunnen scoren ergens anders. Dus laat de uitwisselingsmensjes maar komen!

Het is altijd leuk om een cadeautje te geven en zeker om te krijgen maar het hoeft niet altijd enorm veel geld te kosten. Vergeet niet om ook eens in de kringloopwinkels te kijken waar ze werkelijk ontzettend veel geschikte cadeautjes verkopen voor dit soort gelegenheden en wees gewoon een beetje creatief. 

Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden: Lees ook eens: 

Promote: support and profit

Support DidI'Ms world with a promotion and this post reaches a lot more people. You profit from it by earning 50% of everything this post earns!
More