Hoe werkt de #52 weken spaarmethode

Hoe werkt de #52 weken spaarmethode


Je pakt, maakt of koopt een spaarpot (kluisje/doos of wat dan ook) waar je het 52 weken spaarformulier op plakt (zie foto van mijn "spaarpotje").

Je begint in week 1 met het sparen van 1 euro. Elke week doe je een euro EXTRA in de spaarpot. Dus elke week komt er 1 euro extra bij. In week 1 spaar je 1 euro, in week twee spaar je 2 euro en zo verder tot en met week 52, dan spaar je 52 euro! Als je dit 52 weken doet dan heb je aan het einde van het jaar 1378 euro gespaard.

Dit is heel in het kort wat de 52 weken spaarmethode inhoudt. Wil je er meer over lezen klik dan op de blog hieronder. Hier staat heel uitgebreid beschreven hoe je deze methode bijvoorbeeld kunt customizen plus daar vind je ook links naar bruikbare kalenders:

Wil je weten hoe ik het aanpak klik dan hieronder:

Meer lezen over sparen en/of bezuinigen?


Word lidBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Succes met sparen! Spaar je voor iets?
| 18:09 |
Volgende maand een update en ja ik spaar voor de zomervakantie.
| 18:46 |
Als je dit een jaar hebt gedaan zit er een lekker bedrag in je spaarpot, hoe ga je nu verder?
| 16:04 |
Hoe bedoel je? Hoe ik het aanpak? Zie blog: De 52 weken spaarmethode! Een geniale manier van sparen waar tips worden gegeven om te customizen of de blog: Start van mijn persoonlijke 52 weken spaarmethode. Binnenkort komt er een update. Ik ben na de zomervakantie begonnen nl. niet aan begin van het jaar.
| 16:19 |
Sorry, ik dacht dat je het eerste jaar er bijna op had zitten
| 16:32 |
No problem.
| 16:33 |
Oeps, lees nu pas de reacties.... update in februari, top!
| 12:53 |
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met jouw spaarpotje gaat. Lukt het je om het vol te houden?
| 12:52 |
Tot nu toe lukt het prima. Wel customizen af en toe.
| 14:01 |
Klinkt leuk... maar week 52 is in December... en dat is al de duurste maand vh jaar... Niet heel handig in mijn opinie.

Heb zelf een ander systeem (potje voor dit, potje voor dat) en verdeel daarin ALLES wat ik ''over'' weet te houden van mijn budgetjes (bijvoorbeeld vijfjes in die voor de dierenverzorging-extra's) Heb helaas kort geleden alles moeten gebruiken, daarna ben ik ook mn portemonnee in de stad verloren en moest alle pasjes vervangen etc nja noem maar op. maar ik begin nu weer met mijn oude systeempje, want dat ging super. hield er een kasboekje over bij, zodat ik niet alles hoefde te tellen steeds, en als ik dan eens net wat tekort kwam, haalde ik alleen dat eruit en trok dat er weer vanaf. Maar ik kan daarmee heel goed sparen. En blijf daar eigenlijk ook vanaf... tenzij ik niet anders kan.
| 18:28 |
Ik ben zelf begonnen na de zomervakantie en ik wissel de bedragen af dus ik laat het niet oplopen maar ook niet aflopen. Zie start van mijn persoonlijke 52 weken methode. In de andere kun je lezen hoe je kunt aanpassen op persoonlijke situaties.

Wat vervelend om te lezen dat het zo tegenzat. Maar niet opgeven hoor.
| 19:08 |
oh oke
Ja zat echt ff tegen afgelopen maanden helaas...
Nee ik begin nu gewoon weer opnieuw ;) Heel blij met mijn eigen systeempje haha
| 19:17 |
Super ............ uiteindelijk telt alleen maar het resultaat toch. Succes in 2018 met sparen.
| 20:11 |
Klopt! Dankjewel! jij ook!
| 21:44 |
Super handige methode...ga het proberen vanaf nu :)
| 10:50 |
Ik ben nu 4 maanden bezig en het valt niet tegen. Ik zal in februari een update geven dan ben ik een half jaar bezig.
| 11:44 |
Ik ben van plan het andersom te doen , dus beginnen met 52 euro en terugwerken naar 1 euro , zo heb ik in de voor mij duurste maanden ( zomervakantie , novemberverjaardagen en de feestmaand december wat minder te sparen )
| 10:10 |
Ik meng het. Probeer 106 euro per 4 weken te sparen maar deze maand heb ik minder gespaard om de voor de hand liggende redenen. Er zijn maanden die financieel minder zwaar zijn en dan kan ik wat hogere bedragen sparen. Heb ik eens iets over of iets verkocht bijv. via MP dan gaat dat ook in het zakje.
| 10:28 |
ja enorm leuk zo'n spaarpotje
| 12:18 |
Klinkt goed ook
| 10:01 |
Ik vind het een fijne spaarmethode.
| 10:25 |
Ja leuke methode die voor velen (met wat eigen aanpassing misschien) goed kan werken
| 09:58 |
Ik ben nu aantal maanden bezig en ik vind het echt ideaal. Pas het wel soms aan.
| 10:00 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden