Is het leuk om moeder te zijn?


A Little Story

7 jaar geleden stelde mijn dochter mij de volgende vraag: "Mam, is het leuk om moeder te zijn?" In alle eerlijkheid kon ik haar antwoorden dat moeder zijn iets is wat ik ontzettend leuk vind. Sterker nog, het is het leukste wat ik ooit heb gedaan. En ik heb best ook andere leuke dingen gedaan. Soms vraagt zij mij ook wel eens of het leuk is om vier kinderen te hebben. En ook dat vind ik enorm leuk, ik zou niet anders willen. Ik had er zelfs nog wel een paar meer willen "hebben". 

Ik krijg ook wel eens de vraag of ik het niet erg druk vind om vier kinderen te hebben. Tsja ....... ik weet niet beter eigenlijk. Soms denk ik wel eens dat ik kinderen die alleen van lezen en schaken houden zou kunnen waarderen. Maar meestal kunnen mijn kinderen "de toets" met andere kinderen (ja soms vergelijk ik) glansrijk doorstaan en denk ik "goddank zijn zij zoals ze zijn" of "ik zou gek worden als ze zooooooooooo waren". Ik ben absoluut een moeder die haar kinderen echt heel heel erg leuk vind. Damm .......... ze zijn zo verdomd goed gelukt ook.

Soms vragen ze wie ik het leukste vind en werkelijk waar ik heb geen lievelingetje. Ik liep vorige week even met de clan binnen op het werk van vriendje en toen hoorde ik iemand zeggen dat "ze alle vier zo verschillend zijn" en dat klopt helemaal. Op elk vlak ook. 

Heel soms vraagt iemand mij of ik denk dat hij of zij een goede vader of moeder zal worden en ik denk werkelijk dat ze dat zouden kunnen zijn. Ik zeg soms dat ik hoop - en sterker nog dat ik de vraagsteller kinderen gun - dat hij/zij kinderen krijgt die op de vraagsteller lijken (meestal hebben we daarvoor een puntje besproken dat ik iets minder vind op dat moment maar dat kan dan helemaal aan mijn momentje liggen en daar moeten we dan samen heel erg om lachen. Ze hebben hem dan door). 

Mijn kinderen, wat ben ik dol op ze. ( Maar ze zijn dan ook echt heel erg leuk!) En hemel wat mis ik ze. Ze zijn net weg en opeens kreeg ik die vraag van gisteren in mijn hoofd en yep, het is absoluut heel erg leuk om moeder te zijn van mijn kinderen. (En nee, ik ben absoluut niet zo'n vrouw die elk kind leuk vind of van elk kind de moeder zou willen zijn. Hemel nee!) 

Het gekke is wel dat ik absoluut niet weet of ik dat goed over kan brengen dat ik graag hun moeder ben als ze me deze vraag of deze vragen stellen. Ik hoop alleen van harte dat als ze later "als ze groot zijn" en terugkijken zich herinneren dat zij een moeder hadden/hebben die het echt heel bijzonder vond om moeder te zijn van "hunnie".

7 jaar later weet ik nog steeds niet of ik dit goed overbreng maar in die 7 jaar tijd is er niks veranderd aan dat gevoel en vind ik het nog steeds leuk om moeder te zijn.

| header: Pixabay jonasjovaisis |

Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden: 


More