Staande klok maken met spiegel van saaie IKEA kast (diy)


Deze keer geen do it yourself van mijzelf die ik met jullie wil delen maar het geweldige idee van mijn lieve creatieve vriendin Sandy. Momenteel komt er weinig uit mijn eigen handen helaas. Het is niet dat ik geen ideetjes heb maar ik heb helaas niet zo veel tijd om aan de diy projecten die ik echt wel heb liggen te werken. Toen ik dit tegen Sandy zei reageerde zij met de woorden: "Soms heeft creativiteit een korte vakantie nodig!" en daar houd ik me dan maar aan vast. Ik heb aan haar gevraagd of ik haar idee, en niet alleen het idee maar ook de foto's die zij van haar diy project gemaakt heeft, zou mogen delen met de wereld en dat mocht. Het is dus deze keer wel een beetje: "beter goed gejat dan slecht bedacht" maar aan de andere kant is het zo leuk geworden wat zij heeft gemaakt dat ik het zelf wel heel erg inspirerend vind en graag wil delen. Mijn eigen handen gaan er in elk geval van jeuken  om weer zelf aan de slag te gaan als ik de foto's bekijk. Hieronder kun jij zien hoe zij een zwarte saaie IKEA kast omgetoverd heeft tot een waanzinnig leuke staande klok met spiegel. 

Sandy had de foto's geplaatst met de volgende woorden: "Resultaat van een creatief weekend. Wat eerst een saaie zwarte Ikea-vakkenkast was, is nu een stoere staande klok (nog steeds met vakken). En de spiegel heeft net als de cijfers en wijzers van de klok ook een stoere metaallook gekregen. Mini-metamorfose is geslaagd als je mij vraagt."

Nou, ik ben het - maar dat is vast wel al duidelijk - helemaal met haar eens. Haar mini-metamorfose is zeker geslaagd al kan dat mini echt wel weggelaten worden vind ik zelf. Ik vind het ook zo geniaal dat zij de kast ansich intact heeft gelaten en dus nog steeds als kast kan functioneren maar dat je dit niet 1 2 3 kunt zien als je er recht voor staat. Ook vind ik de combinatie met de spiegel die eigenlijk een hele andere stijl heeft dan de kast erg leuk. Door de letters van de klok en de omlijsting van de spiegel een metaallook te geven past het heel leuk bij elkaar er worden de twee stijlen een geheel. Ik vind dat het een mooi geheel is geworden. 

Wat mij betreft is een een bijzonder geslaagde metamorfose! 

Op deze foto kun je zien hoe zij dat met de klok heeft gedaan. Geen ingewikkeld gedoe met gaten boren maar gewoon simpel en eenvoudig. Je moet het soms ook gewoon niet ingewikkelder maken dan nodig is.

Het is alleen een kwestie van af en toe de batterijen vervangen en je bent klaar. Heel fijn ook als de stroom uitvalt, dan kun je kijken hoe lang je in het donker hebt gezeten. 

Zij heeft het klokje bij Hornbach (bouwmarkt) gekocht voor ongeveer 6,50 euro. Ik neem aan dat dit ook in andere bouwmarkten te verkrijgen is.

De verf die zij gebruikt heeft voor de klok en de spiegel is van Flexa creations (metaallook). En de kast is geverfd met krijtverf van Kwantum in de kleur vintage blue (mijn favoriete kleur trouwens). Afgewerkt met een matte vernis.

Foto's zijn met toestemming van Sandy gebruikt maar blijven van haar. #Ikea #klok maken #ikeakast #hergebruiken